به گزارش خبرنگار مهر، جلسه بررسی شاخص های اهلیت سرمایه گذاری با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی ظهر دوشنبه در استانداری قزوین برگزار شد.
مرتضی علیخانی در این جلسه اظهارداشت: استان قزوین ظرفیت های خوبی برای حضور سرمایه گذار دارد و شاید نیازی به پهن کردن فرش قرمز نداشته باشد بلکه حمایت ما باید کوتاهتر کردن روند صدور مجوز، همراهی در کسب استعلام و اختصاص زمین مناسب و هدایت درست متقاضیان باشد.
وی بیان کرد: در صدور مجوز نیاز بازار در داخل و خارج حتما باید در نظر گرفته شود اگر تعصبی به دستگاه خود نگاه نکنیم و منافع استان در نظر گرفته شود به اهلیت توجه جدی خواهیم کرد.
علیخانی تصریح کرد: لازم است شاخصی تعریف کنیم و رفتار ما توام با تکریم راهنمایی و حمایت کنیم حتی اگر مخالف هستیم برخورد ما توام با اخلاق باشد.
وی بیان کرد: رسالت ما جذب و حمایت از سرمایه گذار واقعی است و در این راستا در حمایت از متقاضیان جدی هستیم
و از یک متقاضی کوچک روستایی تا یک طرح بزرگ مثل مس طارم وقت می گذاریم.
۷ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح های نیمه تمام نیاز است
علیخانی اظهارداشت: ۹۸ طرح شاخص سرمایه گذاری بر اساس آمایش سرزمین تعیین شده اما گاهی از خارج استان هم طرحی داده می شود اما باید نقشه راه داشته باشیم اما همه موافق هستند زمان بررسی پرونده ها کوتاه شود.
مدیرکل دفنر حمایت و جذب سرمایه گذاری استانداری قزوین یادآورشد: گزارش دستگاهها در بخش های صنعت، کشاورزی و گردشگری اگر موافقت اصولی صادر شده باشد بررسی می کنیم که معمولا یک چهارم مفاد موافقت نامه ها اجرایی
می شود که نشان می دهد اهلیت دقیق شناسایی نشده است.
وی گفت: قزوین به دلیل زیرساخت ها و داشتن راههای مواصلاتی، شهرک های صنعتی و نزدیکی به تهران شرایط خوبی برای سرمایه گذاری دارد و همواره متقاضی داریم البته امسال سرمایه گذار خارجی کم شده ولی در مجموع تقاضا بالاست.
طرح های با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد تکمیل شود
علیخانی یادآورشد: در استان قزوین ۸۷۳ طرح تولیدی، صنعتی و کشاورزی بالای ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد که ولی رها شده و نیمه تمام است که اگر تکمیل شود ۲۴ هزار شغل ایجاد خواهد کرد.
وی اضافه کرد: اگر طرح های نیمه تمام تکمیل شود بیکاری استان حل خواهد شد و در شرایطی که در سال قبل ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدها داده شد امسال برای تکمیل طرح های نیمه تمام حدود ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
علیخانی اظهارداشت: نباید واحدها تا ۵۰ درصد به بانک وابسته باشند زیرا در ادامه مسیر با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
وی گفت: جانشینی بانکها هم در حوزه تولید مشکل ساز شده به طوری که در حال حاضر در استان ۸۳ واحد تولیدی به دلیل مشکلات توسط بانکها جانشینی اعمال شده و ۵۶ مورد قطعی شده و ۲۷ مورد در شرف است که همه غیر فعال هستند.
علیخانی اضافه کرد: واحدهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۲۰ درصد، ۴۰ درصد و ۶۰ درصد در استان زیاد است که باید به نتیجه برسد.
وی اظهارداشت: گردش کار مالی متقاضی سرمایه گذاری مهم است و نباید بدهی سنگین داشته باشد و به نظر می رسد راهکار شناسایی اهلیت سرمایه گذار راحت است و باید در کارگروه زیربنایی جلساتی داشته باشیم تا روند کار کوتاه شود.
علیخانی گفت: استاندار نظر دارند مرکز سرمایه گداری داخلی در استانداری مستقر باشد و اطلاعات اولیه کسب شده به دستگاهها اعلام شود و برای استعلام هم از پنجره واحد استفاده شود.
نظر شما