امید ورزنده دبیر علمی این همایش در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: دیرینگی، اهمیت و نقش مریوان در تاریخ و فرهنگ این دیار از یکسو و موقعیت جغرافیایی، طبیعت و اقلیم ویژه ان از سویی دیگر نیازمند بررسی، بازخوانی و تحلیل است، کاری که تاکنون به شیوهای علمی و سیستماتیک انجام نشده است.
وی افزود: از همین رو انجمن فرهنگی ادبی مریوان در نظر دارد در آبان ماه ۱۳۹۸ همایشی تحت عنوان «اولین همایش ملی مریوان شناسی» برگزار کند و در این راستا از پژوهشگران، اساتید دانشگاه و نویسندگان دعوت می کند مقالات و آثار پژوهشی خود را با توجه به محورهای همایش جهت ارائه به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
دبیر علمی همایش ملی مریوان شناسی به محورهای همایش اشاره کرد و ادامه داد: تاریخ و باستانشناسی، فرهنگی، اجتماعی، محیط زیست و جغرافیای مریوان و همچنین اقتصاد مریوان محورهای این همایش هستند.
ورزنده یادآور شد: هر کدام از محورهای همایش نیز خود دارای بخش های مختلفی هستند که مریوان در در ازنای تاریخ، بررسی تطبیقی نمادهای تاریخی، قلعه ها، اماکن و نامجای های مریوان و دیگر نقاط، بررسی باستانشناختی قلعه ها و آثار باستانی مریوان، واژه مریوان و دلالت های زبانشناختی، اساطیری و افسانه ای، مریوان نسخ خطی و اسناد تاریخی، مریوان در آثار مستشرقین و اسناد دولتی، نقش سیاسی - اجتماعی طوایف، ایل ها و خوانین محلی مریوان و سیر تاریخی ادارات دولتی در مریوان بخش های محور تاریخ و باستان شناسی این همایش است.
وی بیان کرد: در محور فرهنگی همایش نیز بخش های هنر و سیر تحول آن در مریوان، آیین های باستانی و نحله های دینی در منطقه مریوان، نقش و جایگاه حجره های علوم دینی، تکایا و خانقاه ها، واکاوی افسانه های دوازده سواره، بەردە بووکەکان، درویش و زریبار، مفاخر و نامداران مریوان، مریوان فرهنگ فولکلور و ادبیات عامه، جایگاه مطبوعات و رسانه های عمومی در مریوان، نقش انجمن های مردم نهاد و مراکز علمی- آموزشی در توسعه فرهنگی مریوان در نظر گرفته شده است.
دبیر علمی همایش ملی مریوان شناسی به بخش های محور اجتماعی همایش نیز اشاره کرد و گفت: اقشار و طبقات اجتماعی مریوان، مردم شناسی، مریوان و سبک زندگی، آسیب شناسی پدیدهی مهاجرت در مریوان و مرزنشینی و فرهنگ این محور را تشکیل می دهد.
ورزنده اظهار داشت: محور محیط زیست و جغرافیای مریوان در همایش ملی مریوان شناسی نیز در بخش های جنگل، کوه ها و دشت ها، اقلیم و حیاط وحش و آب, ظرفیت ها و تهدیدها تقسیم بندی شده است.
وی به بخش های محور اقتصاد مریوان نیز اشاره کرد و افزود: مریوان و صنایع و معادن، مریوان و اقتصاد مرز، اقتصاد کشاورزی، باغداری و دام، اقتصاد گردشگری، اقتصاد هنر و صنایع دستی بخش های این محور هستند.
نظر شما