به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان، یدالله موحد در دیدار با فرمانده انتظامی و روسای پلیس های تخصصی استان به مناسبت هفته نیروی انتظامی با اشاره به این مطلب که نیروی انتظامی به عنوان یکی از اجزای نیروهای مسلح کشور از مظاهر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود، گفت: امروز مردم در داخل کشور احساس امنیت می کنند و شاهد امنیت پایدار هستیم که سهم نیروی انتظامی در تولید و صیانت از این امنیت پایدار سهم عمده ای است.
موحد افزود: ملاک اصلی برای نیروهای مسلح در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، اقتدار است که به معنای قدرت مشروع تعبیر می شود.
وی ولایت مداری، اخلاق مداری، جامعه محوری، تخصص محوری، قانون مداری، استفاده از تکنولوژی های نوین، برنامه ریزی و حرکت هوشمند و هدفمند را از مولفه های اقتدار نیروهای مسلح کشور از جمله نیروی انتظامی برشمرد و ادامه داد: قدرت مشروع در نظام مقدس جمهوری اسلامی به معنای آن است که هر نیروی مسلح، نهاد و قوه ای که اعمال قدرت و حاکمیت می کند باید منشا خود را از قدرت لایزال الهی دانسته و ولایت مدار باشد و شاکله نیروی انتظامی بر مبنای ولایت مداری شکل گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر این مطلب که پلیس برای رسیدن به اقتدار مشروع باید متخلق به اخلاق اسلامی باشد، تاکید کرد: مقبولیت به معنای جامعه محوری و تعاملات اجتماعی پلیس به عنوان یکی از شاخصه های اقتدار به شمار می رود و در این رابطه باید توجه داشت که پلیس زمانی می تواند به حد قابل قبولی از اقتدار برسد که به خوبی بتواند تعاملات اجتماعی را در حد اعلاء تعریف کند.
موحد ضمن اشاره به این مطلب که کارکرد پلیس بر این مبنا است که سرمایه اجتماعی را حفظ کرده و روز به روز بر آن بیافزاید، اظهارداشت: تمامی ماهیت برنامه ها و اقدامات پلیس باید مبتنی بر تعاملات اجتماعی و جامعه محوری باشد تا بتواند به تراز انقلاب اسلامی برسد.
وی با اشاره به اینکه تخصص محوری از دیگر ویژگی های پلیس است، تاکید کرد: نیروی انتظامی باید علم و دانش ماموریت های محوله را داشته باشد و اگر چنین نباشد، نمی تواند انتظار اقتدار لازم را داشته باشد و حتما باید تمام ماموریت های خود را مبتنی بر علم و دانش کرده و از نیروهای متخصص انسانی استفاده کند.
رئیس شورای قضایی استان کرمان اظهارداشت: در حال حاضر پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی بر حرکت تخصصی به عنوان یک اصل محوری تاکید دارد و تلاش دارد که مجموعه انسانی و نیروهای خود را به کارآمدی لازم مبتنی بر علم و تخصص برساند.
وی اصل قانونمداری را مورد اشاره قرار داد و گفت: پلیس زمانی می تواند از اقتدار شایسته ای برخوردار باشد که تمامی رفتارهای خود را با قانون انطباق دهد زیرا تعارض و تخطی از قانون، ثمره ای جز تضعیف ناجا نخواهد داشت و بر این اساس، قانون مداری و قانون محوری یک اصل برای اقتدار پلیس است.
وی با اشاره به اینکه تعامل گرایی از دیگر مولفه های اقتدار به شمار می رود، تاکید کرد: هیچ نهادی از جمله نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و سایر سازمان ها بدون همکاری مجموعه های نظام قادر به اجرای ماموریت ها و رسیدن به اهداف خود نخواهند بود و تعامل گرایی و همگرایی همواره از سوی مسئولان نظام مورد تاکید قرار گرفته است.
رئیس کل دادگستری کرمان ادامه داد: یکی دیگر از مبانی اقتدار، تجهیز هر مجموعه به تکنولوژی ها و فن آوری های روز است و اگر امروز بر اساس تکنولوژی های نوین حرکت نکنیم عقب افتاده خواهیم بود.
موحد بر اصل برنامه ریزی و حرکت هوشمند و هدفمند برای رسیدن به اهداف نیز تاکید کرد و گفت: هیچ سازمانی بدون برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف خود نمی تواند حرکت قدرتمند داشته باشد زیرا تعیین راهبردها می تواند ما را از وضعیت موجود به مطلوب برساند.
وی تاکید کرد: وضعیت مطلوب در نیروی انتظامی همان است که در گام دوم انقلاب اسلامی شاخص های آن از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: بر اساس منشور گام دوم انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی در تراز انقلاب اسلامی نیرویی است که بتواند نظم و امنیت و اجرای قانون را در جامعه تضمین کرده، پلیس مقبول اجتماعی باشد و پشتیبانی های اجتماعی را به همراه داشته باشد.
موحد گفت: سطوح مختلف در نیروی انتظامی به سمت نیروی انتظامی در تراز انقلاب حرکت می کند و هر سال شاهد هستیم که پیشرفت های بسیار خوبی برای رسیدن به شاخص های مد نظر داشته است.
نظر شما