۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۵۷

مهر بررسی کرد؛

«بیمه سلامت همگانی»؛ برگ برنده دموکراتها در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

«بیمه سلامت همگانی»؛ برگ برنده دموکراتها در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

طرح الغاء نظام خدمات درمانی اوباماکر با وجود حضور اکثریت نمایندگان جمهوری خواهان در سنا، درجولای ۲۰۱۷  با ٥١ رای مخالف در برابر ٤٩ رای موافق رای نیاورد و شکست دیگری را برای ترامپ رقم زد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- محمد قادری: یکی از برگ های برنده دمکرات ها و طرفداران این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا «قانون بیمه سلامت و درمان» است. 

به دلیل هزینه های سرسام آور بیمه و خدمات درمانی، بالغ بر ۴۰ میلیون آمریکایی به دلیل عدم توانایی مالی فاقد هرگونه بیمه درمانی معتبر هستند. افزون‌براین بالغ بر ۱۶۰ میلیون نفر نیز از بیمه خصوصی خود رضایت کافی ندارند و آن را بسیار گران و ناکافی می‌دانند. 

بر این اساس کسب آرا از ۲۰۰ میلیون نفر ناراضی واجد شرایط برای انتخابات ۲۰۲۰ که بیش از نیمی از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند، می تواند برای انتخابات ۲۰۲۰ سرنوشت ساز باشد.

مناظره‌های انتخاباتی حزب دموکرات بر اساس دو دیدگاه و دو برنامه متفاوت در حال انجام است. محل برگزاری و زمان مناظره از طریق «کمیته ملی حزب دموکرات» انجام می‌گیرد و انتخاب نامزد اصلی برای انتخابات ۲۰۲۰، در گردهمایی موسوم به «کنگره ملی حزب دموکرات» انجام می گیرد.

این احتمال هم وجود دارد که چند ماه پیش از برگزاری این گردهمایی، تکلیف نامزد پیروز با توجه به درصد محبوبیت و آراء کسب شده در انتخابات‌ مقدماتی مشخص شود. آخرین انتخاب مقدماتی ایالتی برای تعیین نامزد اصلی مربوط به ایالت نیویورک است. 

تا آوریل ۲۰۲۰، دوازده مناظره بین نامزدهای دموکرات برگزار می‌شود. تعداد نامزدهای شرکت کننده در مناظره های اول و دوم ۲۰ نفر بودند که در هر مناظره تعدای از آنها انصراف دادند.  مناظره اول در شهر میامی ایالت فلوریدا و به میزبانی رسانه NBC و مناظره دوم در شهر دیترویت ایالت ایلینویز و به میزبانی شبکه CNN انجام گرفت.

مناظره سوم دموکرات‌ها با حضور ۱۰ نامزد برتر که بر حسب میزان محبوبیت در نظرسنجی‌ها و کسب حداقل ۲ درصد رأی مردمی و ۱۳۰۰۰۰ اعانه دهنده مالی چینش شده بودند، در شهر هوستون ایالت تگزاس و به میزبانی شبکه ABC برگزارشد.

در سه مناظره اخیر ۱۰ کاندیدای حزب دمکرات دیدگاه های مختلفی را برای ساماندهی بیمه سلامت همگانی مطرح نمودند و نسبت به وضعیت سلامت در دولت ترامپ انتقادات زیادی داشتند. ارائه آمارهایی چون ۸۷ میلیون آمریکایی بدون بیمه یا دارای بیمه ناکارآمد، تلاش ترامپ و وزارت دادگستری برای منحل کردن «اوباما-کِر» و ورشکست شدن سالانه ۵۰۰ هزار آمریکایی به علت هزینه‌های بالای درمان، مواردی برای فشار بیشتر بر ترامپ و جذب مخاطب بودند. 

برنامه نخست دموکرات ها یک برنامه کاملاً سوسیالیستی است که انقلابی را در نظام سلامت و درمان پایه‌ریزی می کند و نظام سلامت ۱۰۰ درصد دولتی و متحول را پیشنهاد می کند. از نقاط مثبت این برنامه تحت پوشش قرار گرفتن همه مردم آمریکا است و اینکه با سرمایه‌گذاری دولت فدرال، سهم پرداختی مردم از هزینه‌های سلامت بسیار کاهش خواهد یافت. 

این طرح سالانه هزینه هنگفتی حدود ۳ هزار میلیارد دلار بر دولت تحمیل می کند و با حذف بخش خصوصی از حوزه درمان، امکان رقابت‌پذیری و کارآمدی اجرایی را کاهش می دهد. نکته کلیدی اینجاست که این برنامه هراس سرمایه‌داران و متنفذان سیاسی و اقتصادی را بر می انگیزد و آنها را به سمت حمایت از ترامپ سوق خواهد داد. 

طرفداران مشهور این برنامه بیشتر دموکرات‌های تحول‌گرا یا به قولی تندرو هستند که از مهمترین آنها می توان به نامزدهایی چون «برنی سندرز»، «الیزابت وارن» و «کاملا هریس» اشاره کرد. برنامه دوم مطرح شده، برنامه‌ای اصلاحی بر روی نظام موجود سلامت است که بر پایه بیمه درمانی «اوباماکِر» قرار دارد. این برنامه بخش خصوصی را حفظ خواهد کرد اما سهم و کنترل آن در بازار را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و تسلط دولت بر نظام سلامت را بیشتر می کند.

در حال حاضر نظام درمانی آمریکا هنوز در اختیار شرکت‌های بزرگ سود محور است که با حاکمیت تجارت آزاد در حوزه درمان، دچار ناکارآمدی و سوداگری است. نقاط قوت این برنامه؛ کوتاه مدت، کم هزینه و عمل‌گرایانه بودن آن است که توسط دموکرات‌های معتدل همچون «جو بایدن» پشتیبانی می‌شود. از نقاط ضعف این برنامه عدم پوشش کامل جمعیت آمریکا و عدم شفافیت کافی آن است.

در دوران اوباما یک سیاست بیمه درمانی موسوم به «اوباماکِر» اجرایی شد که ترامپ در پی انحلال آن و جایگزینی آن تحت عنوان «ترامپ کِر» بود. اوباماکر فراگیرترین قانون بعد از قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۹۳۵ آمریکا است. این قانون به این جهت تصویب شد که کیفت بیمه‌های سلامت را تضمین کند، میزان افراد بیمه نشده را کاهش دهد، شرکت های بیمه فهرست معینی از بیماری‌ها را پوشش دهند و افراد را بدون توجه به جنسیت یا بیماری پیشین با نرخ مشابهی بیمه کنند.

در اوباکر والدین می توانند فرزندان تا سن ۲۶ سالگی را تحت پوشش بیمه خودشان قرار دهند. این طرح مبلغی را هم برای فرانشیز بیمه‌شوندگان در نظر گرفته بود که در سال ۲۰۱۷ برای هر فرد ۷۱۵۰ دلار و برای هر خانواده‌ها ۱۴۳۰۰ دلار در سال بود.

با اوباماکر شمار افراد فاقد پوشش درمانی از ۱۶درصد به ۹ درصد کاهش یافت و طبق آمار حدود ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ۲۰۱۸ از بیمه اوباماکر استفاده کردند و ۲۰ میلیون نفر دیگر در آمریکا تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتند.

از آنجا که هزینه خدمات درمانی در آمریکا بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد دلار در سال است، دولت موظف به تامین ۵۰ درصد از این مبلغ می باشد.  از سویی؛ در طرح اوباماکر برخی مالیات ها افزایش پیدا کرد و افرادی که در سال بیش از ۲۰۰۰۰۰ دلار درآمد داشتند، ملزم به پرداخت مالیات بیشتری شدند.  با اخذ مالیات بیشتر، اوباماکر در سال های نخست در میان آمریکایی ها محبوبیت نداشت، اما نظرسنجی ها نشان می دهد که اکنون بیشتر مردم با لغو (یکی از شعارهای اصلی در کارزار تبلیغاتی دونالد ترامپ) آن مخالفند.

جمهوری خواهان اوباماکر را دخالت دولت در بخش خصوصی می دانستند و به شدت در مقابل دموکراتها مقاومت کردند. اما سرانجام طرح الغاء نظام خدمات درمانی موسوم به اوباماکر با وجود حضور اکثریت نمایندگان جمهوری خواهان در سنا، در ۲۸ جولای ۲۰۱۷  با ٥١ رای مخالف در برابر ٤٩ رای موافق رای نیاورد و شکست دیگری را برای ترامپ رقم زد.

کد خبر 4741750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha