به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید سرکار امروز در مراسم انعقاد چهار قرارداد همکاری میان شرکتهای دانشبنیان و بخشهای صنعتی که در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه نانو برگزار شد گفت: انعقاد این قراردادها موجب پیوند میان فناوران و شرکتهای دانشبنیان با صنایع بزرگ است.
وی با تاکید بر اینکه اگر نانو فناوری نتواند خود را به صنایع بزرگ وصل کند به جایی نمیرسیم، گفت: اگر نتوانیم شرکتهای صنعتی بزرگ را به شرکتهای دانشبنیان متصل کنیم چشمانداز سند فناوری نانو که تولید ثروت و رفاه برای مردم است محقق نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: معتقدیم که اگر بخواهیم نانو فناوری در زندگی روزمره مردم وارد شود و کیفیت زندگی آنها را ارتقاء دهد باید بتوانیم نانو فناوری را در محصولات صنعتی مرسوم وارد کنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر اینکه فناوری نانو کیفیت محصولات و کارایی آنها را ارتقاء می دهد و رقابتپذیری بنگاهها و صنایع بزرگ در عرصه بینالمللی را تحت تاثیر قرار می دهد گفت: برنامه راهبردی ۱۰ ساله دوم ستاد نانو تمرکز بر صنعتیسازی است و برای این منظور برنامههای متعددی را اجرایی کردهایم که راهاندازی شبکه تبادل فناوری یکی از این برنامه هاست.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو راهاندازی مرکز صنعتیسازی نانو فناوری از دیگر برنامه های ستاد به شمار می رود گفت: این مرکز پایگاهی برای حضور شرکتهای دانشبنیان است تا بتوانند ارتباط میان دانشگاه و صنعت را برقرار کند.
وی با تاکید بر اینکه بحثهای زیادی برای ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه در دنیا شده است، اظهار کرد: این بحثها در کشورهای پیشرفته قوام خود را دارد، چرا که دانشگاه و صنعت به عنوان موجود دوقلوی به هم چسبیده متولد میشود.
وی با بیان اینکه سایر کشورهای پیشرفته همواره بخش صنعت از دانشگاه جدا نیست گفت:ما نمیتوانیم الگوی این کشورها را پیاده سازی کنیم زیرا از ابتدا این دو ارتباط نداشتند و اگر هم داشتند در نهایت با دلخوری بوده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانوگفت: شرکتهای دانشبنیان از دل دانشگاهها بیرون آمدهاند از این رو میتوانند حلقه واسط بین صنعت و دانشگاه باشند. صنعت می بایست برای رفع نیاز خود به این شرکتها مراجعه کند.
نظر شما