۲۲ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۴

در گفتگوی تفصیلی با مهر عنوان شد:

برون‌سپاری فعالیت‌ها باعث رونق شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد

برون‌سپاری فعالیت‌ها باعث رونق شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد

بندرعباس - در صورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد بازار فروش از طریق برون‌سپاری فعالیت‌ها، این شرکت‌ها می‌توانند تاثیر زیادی در اقتصاد کشور داشته باشند.

خبرگزاری مهر - گروه استانها، شادمهر رکن الدینی: شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت‌هایی گفته می‌شود که بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی شکل می‌گیرند. این شرکت‌ها موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که در راستای گسترش اختراع و نوآوری در حوزه فناوری‌های برتر به ویژه در تولید نرم‌افزار مربوط تشکیل می‌شوند. موضوع کلی فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی و افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها و  واحدهای پژوهشی است.

از جمله مزایای پیوستن به جمع شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان به بهره‌مندی از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، بهره‌مندی از کلیه حمایت‌های قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، تخفیف‌های مالیاتی، تسهیلات لیزینگی خرید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، تخفیف در خرید تسهیلات بیمه و معافیت گمرکی اشاره  کرد.

انجام پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای؛ ارائه‌ی خدمات تخصصی، مشاوره‌ای، علمی، تحقیقاتی و فنی؛ تولید محصولات با استفاده از فناوری نوین؛ ارائه‌ خدمات توسعه‌ کارآفرینی؛ انجام خدمات توسعه‌ی فناوری از جمله دسته‌بندی‌های فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.

عدم تکمیل زنجیره ساختاری صنعت و دانشگاه، یکی از موانع توسعه علمی و اقتصادی در برخی از کشورها بوده است و این امر موجب پیدایش شهرک‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دهه ۱۹۶۱ ابتدا در آمریکا و پس از آن در دیگر کشورهای جهان شد. پارکهای علم و فناوری، نهادی اجتماعی برای توسعه نوآوری‌های دانش محور از طریق مساعدت در تشکیل و تقویت بنگاههای اقتصادی کوچک ومتوسط (SMEs) و بخشی ازراهبرد اندیشمندانه و هماهنگ برای توسعه ملی محسوب می شوند.

سرویس‌های ممتازی که در پارک‌های علم و فناوری ارائه می‌شود می‌توان به آموزش، اطلاعات و ثبت اختراعات اشاره کرد.

خدمات عمومی پارک‌های علم و فناوری شامل خدمات اسکان، کارپردازی و خدمات دبیرخانه‌ای، امکان استفاده از اتاق‌های کنفرانس، تجهیزات سمعی و بصری و سرویس ایاب و ذهاب می‌شود.

خدمات اطلاع رسانی پارک‌های علم و فناوری مربوط به تامین کتابخانه، اینترنت، نرم افزارهای مهندسی و شبکه محلی LANاست.

از جمله خدمات مشاوره ای و آموزشی پارک‌های علم و فناوری می‌توان به، مشاوره های مدیریتی، مالی و بازرگانی، خدمات حسابداری و حقوقی

برگزاری سمینار و یا دوره های آموزش مورد نیاز برای شرکتهای نوپا اشاره کرد.

پارک‌های علم و فناوری در زمینه خدمات فنی و تخصصی قداماتی از جمله ارائه خدمات فنی مهندسی، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی نظیر آزمایشگاه صنایع غذایی، بیوتکنولوژی، شیمی، مواد و سرامیک، برق و الکترونیک، مکانیک، کارگاه ماشین ابزار و پایلوتهای تولید محدود در دستور کار دارند.

خدمات این پارک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه مالی و اعتباری شامل، تسهیل امکان استفاده از اعتبارات خدماتی و تحقیقاتی، شناسایی منابع مالی و جذب سرمایه گذاران و تسهیل در جذب اعتبارات مصوب طرح‌ها و پروژه های تحقیقاتی است.

 در ادامه گفتگوی خبرنگار مهر با علی فتی رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان می‌خوانید:

 محور فعالیت پارک علم فناوری هرمزگان چیست؟

پارک علم و فناوری استان هرمزگان فعالیت خود را از سال ۹۲ در ساختمان مسکن و شهرسازی با محورهای صنایع انرژی‌بر، کشاورزی مبتنی بر آب شور، شیلات و آبزی‌پروری شروع کرد.

 هم‌اکنون چند شرکت تحت حمایت پارک هستند؟

در حال حاضر ۵۳ شرکت در دو مرکز رشد جامع و پزشکی پارک علم و فناوری مشغول به فعالیت هستند. مرکز رشد پزشکی مختص شرکت‌های دانش‌بنیان خصوصی است و مرکز رشد جامع نیز مربوط به دیگر شرکت‌ها است.

اولویت‌های پارک هرمزگان از سال ۹۸ به بعد مربوط به چه حوزه‌هایی است؟

اولویت‌های پارک علم و فناوری همواره تبدیل ظرفیت‌های منطقه‌ای به فناوری بوده است. عمده شرکت‌هایی که در پارک هرمزگان و کشور فعالیت می‌کنند مربوط به فناوری اطلاعات یا IT هستند اما اولویت پارک مربوط به حوزه‌های دریایی، کشاورزی مبتنی بر آب شور و فراوری محصولات کشاورزی و دریایی است.

علت گسترش شرکت‌های فناوری اطلاعات در استان هرمزگان و سراسر کشور این است که ایجاد خط تولید و ورود به تجارتی دیگر دارای هزینه‌های بیشتری است و نیاز به امکانات بیشتری نیز وجود دارد اما فعالیت‌های مبتی بر IT با هزینه بسیار کمتری، در فضای کوچکتری و با ریسک بسیار کمتر قابل شکل گرفتن هستند.

 پارک هرمزگان در چه زمینه‌هایی در کشور پیشرو و برتر است؟

با توجه به اینکه ۹۵ درصد حمل و نقل کانتینری کشور در استان هرمزگان صورت می‌گیرد ظرفیت بسیار خوبی برای فعالیت شرکت‌های درون استان هرمزگان در این زمینه وجود دارد. ما در این چند سال سعی کردیم که یک برند و اسم خوبی را از مجموعه پارک علم و فناوری هرمزگان میان دانشگاهیان، سازمان‌های اداری و مردم داشته باشیم. یعنی مردم از بسیاری از محصولات پارک استفاده می‌کنند. ما سعی کرده‌ایم که فضای فیزیکی بسیار مناسبی را برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و استارتاپ‌ها در ساختمان پارک ایجاد کنیم. وجه تمایز مجموعه پارک هرمزگان فضای فیزیکی جذابی است که پارک در اختیار مردم قرار می‌دهد.

 رابطه پارک هرمزگان را با دانشگاه‌های مادر استان چگونه می‌بینید؟

در جلسات برگزار شده با مسئولان دانشگاه‌ها، اقداماتی برای همکاری بیشتر دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری در نظر گرفته شده است و در همین راستا مسابقات جذاب و متننوعی در دانشگاه هرمزگان برگزار خواهد شد.

ورود پارک علم و فناوری به معادلات دانشگاه و مبحاث دانشگاهی یکی از موضوعات مورد تاکید است هدف تبدیل پایان‌نامه‌ها و فعالیت‌های دانشجویی به فناوری است. به همین جهت مجموعه پارک علم و فناوری هرمزگان به دانشگاه هرمزگان منتقل شد و به زودی در فعالیت‌های عمرانی را شروع خواهیم کرد تا این مجموعه در دسترس دانشجوها باشد. با ورود پارک به دانشگاه برای اولین بار بخش خصوصی در دانشگاه حضور پیدا می‌کند و دانشجوها می‌توانند در دوران تحصیل با فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا شوند.

 پارک علم و فناوری هرمزگان تا چه مقدار با صنایع غرب استان همکاری دارد؟

پارک علم و فناوری قراردادی را در زمینه رفع نیازها از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان با فولاد هرمزگان منعقد کرده است که بر اساس آن شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری نیازهای فناورانه این واحد تولیدی را برطرف می‌کنند.

در ساختمان فضای جدید ی طبقه ۴۰۰ متری را به صنایع اختصاص داده‌ایم با توجه به اینکه بعد مسافتی صنایع تا مرکز شهر زیاد است این مرکز به صنایع اختصاص داده شده است تا صنایع در این مکان حضور یابند و اگر نیاز دانش‌بنیانی دارند از دل همین شرکت‌ها نیازهای خود را برطرف کنند. پیشنهاد سهام‌داری برخی از صنایع استان هرمزگان در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مطرح شده است که در اینصورت می‌توانند با استفاده از این شرکت‌های برخی از فعالیت‌های خود را برون‌سپاری کنند چراکه اگر بتواند بخشی از فعالیت‌های خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی واگذار کند نتیجه بسیار مناسبی حاصل خواهد شد.

به دنبال این هستیم که واحد تحقیق و توسعه (R & D) صنعت را به دانشگاه بیاوریم و از طریق آن فعالیت‌های دانش‌بنیان را توسعه پیدا کنند.

 صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی استان هرمزگان در چه وضعیتی قرار دارد؟

عمده سهام این صندوق باید مربوط به بخش خصوصی باشد. پارک علم و فناوری هرمزگان، دانشگاه هرمزگان و دانشگاه علوم‌پزشکی سهامداران دولتی این صندوق محسوب می‌شوند. از بخش خصوصی نیز فولاد هرمزگان، هولدینگ لیتکو در تهران و پالایشگاه نفت بندرعباس سهامداران بخش خصوصی هستند که برای تاسیس صندوق باید یک شرکت تاسیس شود. هم‌اکنون در حال تاسیس شرکت هستیم تا خیلی سریع واگذاری سهام آن انجام شود اما هنوز ابتدای راه تاسیس این صندوق هستیم.

سخن آخر

هدف اصلی پارک ایجاد بستری برای جوانان است تا بتوانند فعالیت‌های دانش‌بنیان خود را ایجاد کنند تا از این طریق باعث رونق کشور شوند. بسیاری از جوانان اجرایی استان هرمزگان به این جوانان اعتماد نمی‌کنند و با این افراد قرارداد نمی‌بنند من پیشنهاد می‌کنم که با پارک علم و فناوری قرار دارد منعقد کنند چراکه ما شرکت‌های خود را تایید می‌کنیم و کار آن شرکت را تضمین می‌کنیم.

فعالیت شرکت‌هایی که مورد تضمین پارک هستند رصد شده است و برای هر شرکتی این تضمین وجود ندارد و قطعا شرکت تضمین شده از سوی پارک فعالیت‌های مناسبی دارد. در صورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد بازار فروش از طریق برون‌سپاری فعالیت‌ها، این شرکت‌های می‌توانند تاثیر زیادی در اقتصاد کشور داشته باشند به همین جهت از مدیران درخواست دارم که بخشی از فعالیت  دستگاه‌های خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان برون‌سپاری کنند.

کد خبر 4745348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha