۳ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۸:۳۷

/ 100 روز ربایش دیپلماتهای ایرانی به دست آمریکا -12 /

یک تحلیلگر مصری در گفتگو با مهر : بازداشت دیپلمات های ایرانی بر خلاف کنوانسیون ژنو است / آمریکا به دنبال کسب برگ برنده برای افزایش فشار بر ایران است

یک تحلیلگر مصری در گفتگو با مهر : بازداشت دیپلمات های ایرانی بر خلاف کنوانسیون ژنو است / آمریکا به دنبال کسب برگ برنده برای افزایش فشار بر ایران است

یک تحلیلگر مصری، اقدام آمریکایی ها در ربودن پنج دیپلمات ایرانی در عراق را مغایر با تمام قوانین و موازین بین المللی و کنوانسیون ژنو درباره حمایت از هیئت های دیپلماتیک و در راستای سیاست های خصمانه واشنگتن علیه تهران قلمداد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر،"السید عوض عثمان" تحلیلگر مسائل خاورمیانه از مصر درباره ربوده شدن پنج دیپلمات ایرانی از سوی نظامیان آمریکایی در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق به خبرنگار مهر گفت : بازداشت دیپلمات های ایرانی به دست نظامیان اشغالگر آمریکایی مغایر با تمام قوانین وموازین بین المللی و کنوانسیون ژنو درباره حمایت از مراکز دیپلماتیک می باشد.

این کارشناس مصری افزود : جنایات تروریستی در عراق علیه مراکز دیپلماتیک و دیپلمات های مختلف حاضر در عراق از جمله ترور سفیر مصر در عراق، انفجار سفارت اردن ونیز مرکز نمایندگی سازمان ملل در بغداد با بازداشت دیپلمات های ایرانی در این کشور به نقطه اوج خود رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا از هرحربه ای برای جلوگیری از انتقال اخبار و اطلاعات درست درباره جنایات، کشتارها و شکنجه زندانیان درعراق به دست نظامیان آمریکایی استفاده می کنند.

این تحلیلگر مصری وی درباره پیامی که آمریکا با این اقدام غیر قانونی خود به دنبال رساندن آن به  کشورهای جهان  است، به مهر گفت : در واقع چنین اقداماتی از سوی دولت آمریکا در جهت سیاست های باج گیرانه سیاسی این کشوردر قبال ایران است که از فشارهای واشنگتن بر تهران در ارتباط با پرونده هسته ای آغاز و با بازداشت دیپلمات های ایرانی ادامه می یابد.

وی افزود : از زمان ترور سفیر مصر در عراق بسیاری از کشورهای عربی از اعزام دیپلمات های خود به عراق امتناع کردند و شمار دیپلمات های خود را در عراق به حداقل ممکن کاهش دادند.

السید عوض در ادامه گفتگو با مهر تصریح کرد : در کنوانسیون ژنو به صراحت اشاره شده است که هیچ کشوری حق بازداشت وجلوگیری از فعالیت دیپلمات های خارجی حاضر در خاک  خود را چه در زمان صلح وچه در زمان صلح ندارد وچون بر اساس قطعنامه های سازمان ملل متحد، عراق کشوری اشغال شده به وسیله ایالات متحده و متحدان آن است؛ پس آمریکا مسئولیت سیاسی، حقوقی و اخلاقی ادامه بازداشت دیپلمات های ایرانی را برعهده دارد.

به اعتقاد السید، آمریکا از این طریق سعی دارد برگ برنده ای برای افزایش فشار بر ایران به سبب برنامه ای هسته ای اش در اختیار داشته باشد.

وی با اشاره به جنجالی که بعد از دستگیری ملوانان انگلیسی متجاوز به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در سوم فروردین به وجود آمد،خاطر نشان کرد: تناقض در مواضع بین المللی در قبال دستگیری ملوانان انگلیسی و دستگیری دیپلمات های ایرانی بسیار قابل تامل است.

 دولت آمریکا از 11 ژانویه  گذشته ( 21 دی 85) که نظامیانش با یورش به کنسولگری ایران در اربیل عراق، پنج دیپلمات ایرانی را بازداشت کردند؛ همچنان از هرگونه توضیح درباره وضعیت این افراد طفره می رود.

ایالات متحده این افراد را عاملین ناآرامی ها در عراق معرفی کرده است درحالی که رهبران کرد عراق هرگونه دخالت آنها را در ناآرامی ها رد کرده و حضور این افراد را با اجازه جلال طالبانی رئیس جمهورعراق عنوان کرده اند.

 از سوی دیگر با وجود تلاشهای گسترده گروه بین الملل خبرگزاری مهر برای گفتگو با مقامهای دولت عراق درباره بازداشت دیپلماتهای ایرانی، این مقامها با اشاره به تلاشهای بغداد برای آزادی دیپلماتهای ربوده شده، اعلام کردند که نمی توانند در این زمینه اظهار نظر کنند.

از جمله این افراد، محمود المشهدانی رئیس پارلمان عراق بود که حاضر نشد درباره دیپلمات های ایرانی در بند نیروهای آمریکایی وموضع دولت و پارلمان عراق در این زمینه با مهر گفتگو کند.

مهند عبد الجبار منشی مطبوعاتی رئیس پارلمان عراق به نقل از مشهدانی به خبرنگار گروه بین الملل مهر گفت : به دلایلی که به مسائل امنیتی عراق مربوط می شود؛ من از سخن گفتن در این باره عذرخواهی می کنم وان شاء الله در شرایط بهتری با مهر گفتگو خواهم کرد.

کد خبر 474537

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha