شکراله سلمان زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: برای خدمات رسانی در مرز شلمچه از ماهها قبل دارو و تجهیزات تهیه شد و تیمهای مختلف بهداشتی، درمانی و واحدهای فوریتهای پزشکی و پیشبیمارستانی آمادگی لازم را کسب کردند و در این راه از تجربیات سالهای گذشته نیز به خوبی استفاده کردیم.
وی افزود: در حوزه بهداشت فعالیتهای بسیار مهمی را پیگیری میکنیم که یکی از آنها نظارت شبانهروزی بر توزیع مواد غذایی و آب آشامیدنی در مواکب است، آموزشهای لازم پیش از آغاز پیاده روی اربعین به موکبداران داده شد و برای همه آنها کارت تندرستی به صورت رایگان صادر شد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان تصریح کرد : در طول تردد نظارت کارشناسان بهداشت به صورت شبانهروزی ادامه دارد و در هنگام خروج زوار از کشور نیز آموزشهای بهداشتی به صورت چهره به چهره و یا بوسیله رسانههای مختلف داده میشود تا با رعایت بهداشت فردی و غذایی در کشور عراق، این زائران با مشکلی مواجه نشوند.
سلمان زاده با تاکید بر این که در بازگشت از کربلا تمامی زائران غربالگری میشوند، گفت: اگر زائری در بازگشت از عراق با بیماریهایی همچون اسهال، تب، شبه آنفولانزا و یا مشکلات تنفسی مواجه بود، آزمایش از وی گرفته میشود تا بیماری خاصی وارد کشور نشود.
وی با بیان این که ۴۰ دستگاه آمبولانس و ۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس کماکان در مسیر شلمچه آماده خدمت هستند، تصریح کرد: هر کدام از این اتوبوس آمبولانسها این قابلیت را دارند که در شرایط خاص به صورت یک بیمارستان سیار درآیند، متاسفانه در روزهای اخیر حوادث ترافیکی را در ۲ کشور ایران و عراق شاهد بودیم که در این حوادث آمبولانسهای دانشکده علوم پزشکی آبادان با اقدام به موقع حادثهدیدگان را به بیمارستانهای آبادان و خرمشهر منتقل کردند.
وی با اشاره به اینکه تا به امروز نزدیک به ۲۵ هزار نفر در مرز شلمچه از خدمات بیمارستان صحرایی استفاده کردهاند، افزود: از ابتدای خدماترسانی به زائران اربعین حسینی تا امروز نزدیک به یک هزار نفر نیز برای دریافت خدمات پیشرفتهتر به بیمارستانهای اطراف منتقل شدند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان همچنین از استمرار خدمات درمانگاه مامایی و درمانگاه سیار دندانپزشکی تا زمان بازگشت زائران اربعین خبر داد.
وی خطاب به زائران گفت: با توجه به حادثههای اخیر توصیه اصلی ما این است که زائران در هنگام خوابآلودگی رانندگی نکرده و در عین توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی به هیچ عنوان در زمان خستگی استراحت کرده و پس از آن مسیر را ادامه بدهند.
سلمانزاده ادامه داد: افرادی که بیماری مزمن دارند به طور حتم پیادهروی را با مجوز پزشک آغاز کنند و در طول مسیر داروهای خود را به همراه داشته باشند.
وی اضافه کرد: رعایت بهداشت آب و غذا بسیار حائز اهمیت است و ضروری است که زائران به طور حتم در طول پیادهروی از آب بستهبندی استفاده کرده و غذای گرم بخورند، ضمن اینکه به هیج عنوان از سالاد و سبزیجات استفاده نکنند، در این میان رعایت بهداشت فردی و شستن دستها قبل از غذا و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی با آب و صابون بسیار لازم است.
نظر شما