به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد عبدالشاه در گفتگو با خبرنگاران همزمان با پیش از ظهر یکشنبه در منابع طبیعی سمنان، ضمن بیان اینکه آبخیزداری و مدیریت منابع آبخیز با هدف تحت کنترل کشاورزی، دامپروری، ساختمان سازی، راهسازی و قطع درختان اجرا می شود، ابراز داشت: آبخوان داری هم مجموعه عملیات مکانیکی است که هدف آن مهار و نفوذ سیلاب بر روی عرصه های آبخوان است.
وی افزود: آبخیزداری و آبخوان داری موجب احیاء کمی و کیفی منابع آب و خاک، تقلیل و حذف خسارت های مستقیم و غیرمستقیم و در نتیجه بهینه سازی محیط زیست می شوند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: آبخوان ها موجب مهار شن زارها و تثبیت ریگ های روان می شوند لذا این اراضی پس از چند سال با کشت درختان مقاوم به خشکی و با اجرای عملیات قرق، به جنگل و مرتع تبدیل خواهند شد.
عبدالشاه بیان کرد: آب های زیرزمینی همیشه در شرایط بحرانی کم آبی نقش مؤثری ایفا کرده اند زیرا منابع آب های زیرزمینی خالص ترین و تمیزترین آب ها بوده و کمتر نیاز به تصفیه و گندزدائی دارند.
وی گفت: برای جلوگیری از افت سطح آبهای زیرزمینی و هدر رفتن آب های سطحی اقداماتی صورت می گیرد که از آن جمله می توان به تغذیه آب های زیرزمینی و اعمال تمهیدات مدیریتی همچون جلوگیری از حفر چاه های جدید و قانونمند کردن برداشت ها از چاه های موجود با در نظر گرفتن موارد خاص منطقه ای اشاره کرد.
معاون منابع طبیعی استان سمنان ادامه داد: تغذیه سفره های آب زیرزمینی یکی از راه های استفاده بهینه از آب است که آبخیزداران انجام می دهند مانند بکار بردن روش هایی برای نفوذ دادن آب باران و آب حاصل از ذوب برف ها به درون زمین که تغذیه مصنوعی نام دارد به طوری که از هدر رفتن آب به شکل سیلاب و جاری شدن آن بر سطح زمین جلوگیری به عمل آید.
نظر شما