به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری زنیت، تری داویس دبیر کل شورای اروپا در افتتاحیه همایش " ابعاد دینی گفتگوی میان فرهنگی" که از سوی ریاست کمیته وزرای شورای اروپا برگزار شد، اظهار داشت: این موضوع حائز اهمیت و پیچیده است. گفتگوی میان فرهنگی از آن جهت حائز اهمیت است که مردم و فرهنگها را به یکدیگر نزدیک کرده و خطر سوء تفاهم، تنش و مناقشه را کاهش می دهد.
نمایندگان ادیان اسلام، مسیحیت و یهودیت در این همایش در کنار رهبران دولتی، کارشناسان، تحلیلگران و اعضای رسانه ها حضور یافتند.
داویس گفت: شورای اروپا دین را از دو زاویه مورد بررسی قرار می دهد، یکی آزادی دین به عنوان حق بشری و دومی اعتقادات دینی به عنوان مؤلفه هویت و فرهنگ شخصی.
وی افزود: ترویج گفتگوی میان فرهنگی یکی از اولویتهای شورای اروپا محسوب می شود و هدف ما توسعه سیاست بلند مدت برای استفاده کامل از ظرفیتهای تنوع فرهنگی به عنوان عامل انسجام در جوامع است. جوامع دینی از ظرفیت قابل توجهی در این عرصه برخوردار هستند و می توانند به بهبود زخمها کمک کرده و ارتباطهای جدیدی ایجاد کنند.
رئیس شورای اروپا گفت: جوامع دینی با همکاری یکدیگر می توانند افراط گرایانی که دین را به یغما برده و از آن بر اساس منافع خود استفاده کرده را شکست دهند. جوامع دینی همچنین می توانند به قدرت عظیم صلح و تساهل تبدیل شوند، تنها باید بدانند که حمله علیه یکدیگر حمله علیه همه آنها محسوب می شود.
وی همچنین چالش مهم را انتقال این گفتگو ها به سطح محلی شدن عنوان کرد . بعد دینی گفتگوی میان فرهنگی زمانی محقق می شود که کشیش در کلیسای محلی، امام در مسجد محلی و خاخام در کنیسه محلی با یکدیگر گفتگو و همکاری کرده تا پیام مشترک تساهل ، احترام و درک به مردم منتقل شود.
نتایج این همایش به وزاری امور خارجه شورای اروپا در جلسه 10 - 11 می ( 20 تا 21 اردیبهشت) ارائه می شود.
نظر شما