خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر : مولف کتاب " خط و شخصیت " اثری در حیطه میان روانشناسی تا طالع بینی نوشته است . این کتاب در پانزده فصل کلی تنظیم شده است و نویسنده سعی دارد از طریق خط به باطن اشخاص پی ببرد .
عناوین برخی از بخشهای کتاب که در ذیل پانزده فصل تنظیم شده عبارتند از : طبقه بندی بقراطی در مورد شناسایی باطن اشخاص از روی خط آنها ، طبقه بندی مکتب هلندی - فرانسوی ، نظریه یونگ درباره روانشناسی شخصیتهای مختلف ، شناسایی خلق و خوی اشخاص و تعیین ارزش کارایی آنان به وسیله خط شناسی ، سفارشهای مقدماتی برای بررسی یک نوشتار ( یک خط ) ، تخمین کلی درجه ارزش یک خط ، انتخاب کاغذ - نظم و ترتیب متن نامه در صفحه کاغذ ، حاشیه ها - فواصل بین کلمات و بین خطوط - نشانی ، عدم تساوی - نظم و ترتیب و تناسب ، ابعاد - خط سیر .
گرافولوژی یا علم خط شناسی به تعبیر مولف این کتاب از ابتدای قرن پانزدهم در اروپا به وجود آمده است . به اعتقاد برخی از مورخین ریشه این دانش و علم به تلاشهای مسلمین در حوزه خط شناسی باز می گردد . اما نخستین کتابهای جدی در این زمینه از ابتدای قرن هفدهم نوشته شد تا این که در اواخر قرن نوزدهم به عنوان یک علم در جوامع دانشگاهی اروپا به رسمیت شناخته شد .
تا پیش از آن گرافولوژی چیزی شبیه پیشگویی و فال بینی داشت . احمد یلدا در مورد ویژگیهای خط فارسی و تطبیق آن با دانش خط شناسی می نویسند : چون خط فارسی از راست به چپ نوشته می شود و خط لاتین از چپ به راست و چون در خط فارسی یا عربی هجده حرف نقطه دارد است و در خط لاتینی فقط یک یا دو حرف نقطه می گیرند بر همین اساس باید بر اساس روش علمی اروپاییها مطالعات در مورد ویژگیهای خط فارسی از دیدگاه محققان مورد کاوش قرار گیرد .
نظر شما