۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۳۸

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد:

دانشجویان مازاد برظرفیت کشور هزینه‌های خدمات دانشگاه را بپردازند

دانشجویان مازاد برظرفیت کشور هزینه‌های خدمات دانشگاه را بپردازند

مشهد - رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر قرار باشد بیش از ظرفیت کشور دانشجو تربیت کنیم، باید هزینه خدمات دریافتی را شخص دانشجو پرداخت کند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کافی ظهر امروز در نشست روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و تشکل‌های دانشجویی که در دیوان محاسبات استان در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اگر محدودیت مالی و مشکلاتی از این قبیل نداشته باشیم، حرکتی به سمت جلو هم نخواهیم داشت. ما باید بتوانیم حداکثر بهره برداری بهینه را از امکانات و شرایط موجود داشته باشیم چراکه  ما ملت روزهای سخت هستیم. 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: دانشگاه باید به تولید و توزیع دانش پرداخته و یا در زمینه کاربرد دانش فعالیت داشته باشد. در بستر جمهوری اسلامی نیز، دانشگاه باید منجر به تربیت یک جمع متخصص و متعهد شود. 

کافی با اشاره به اینکه دانشگاه ‌ها در گذشته ۱۰۰ درصد انرژی خود را صرف توزیع دانش می‌کردند، بیان کرد: در حال حاضر بعضی از موسسات آموزش عالی با کمبود دانشجو مواجه هستند که علت این امر، آن است که ما از وظیفه توزیع دانش بسیار پررنگ پرداختیم و از مراحل تولید و کاربرد دانش غافل شده ایم‌. 

وی ادامه داد: ادامه حیات یک دانشگاه نباید منوط به توزیع دانش باشد، بلکه باید به سمت تولید دانش، بسط و توسعه آن، کارآفرینی و حرکت به سمت فتح قله‌های دانش حرکت کنیم. 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه تاکید وزارت علوم بر تغذیه و شرایط رفاهی دانشجویان است، بیان کرد: ما باید زمانی تمام امکانات را در اختیار دانشجویان قرار دهیم که مملکت ما به آن تخصص نیاز داشته باشد؛ آن دانشجو کسی باشد که جای خالی برای وی داشته باشیم و منابع دولت را برایش هزینه کنیم تا آن دانشجو در آن پست قرار گیرد. اگر قرار باشد ما بیش از ظرفیت کشورخود دانشجو تربیت کنیم، باید هزینه خدمات دریافتی را شخص دانشجو پرداخت کند یا حداقل دانشگاه به دانشجو وام دهد و او بعدا آن را پرداخت کند. 

وی افزود: نکته‌ای که در رابطه با آموزش عالی وجود دارد، این است که در طول سی سال گذشته حرکاتی زیگزاگی در حوزه ارائه خدمات دانشجویی داشته‌ایم. در مقاطعی از مدیریت برخی وزیران، سازمان دانشجویان به دانشجو وام می‌داد و دانشجو از این طریق وام می‌توانست از خدمات تغذیه و خوابگاه استفاده کند. در مقاطعی هم باید همه هزینه‌های دانشجو را دانشگاه پرداخت می‌کرد. که در این زمینه باید تدابیر یکپارچه ای اتخاذ شود.  

کافی ابراز کرد: کاری که تمام کشورهای دنیا انجام می‌دهند اینگونه است که تعداد نیروی کارشناس مورد نیاز کشور، به صورت رایگان به تحصیل پرداخته و افراد مازاد باید هزینه‌های تحصیلی را خود پرداخت کنند. 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: نکته دیگر اینکه، امتیازات اعضای هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها این‌گونه است که اگر فرزند یک عضو هیئت‌علمی بالای  ۹۲ درصد از نمره مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه محل کار پدر یا مادر خود بگیرد، می‌تواند به همان دانشگاه، انتقال پیدا کند. خواهشمندم که در جهت حراست از جایگاه این عزیزان اقداماتی صورت گیرد چراکه ما به این صنف نیاز داریم و اعتبار آن‌ها باید در جامعه حفظ شود. 

کافی گفت: ما برنامه داریم تا دانشگاه فردوسی از رتبه پانصد دانشگاه برتر دنیا طی ده سال آینده به دویست دانشگاه برتر دنیا صعود پیدا کند.

کد خبر 4754795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha