علی وزیریان دبیر دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی درباره کیفیت آثاری که این دوره روی دیوار رفتند و تفاوت آنها با دورههای گذشته، به خبرنگار مهر گفت: از دوره اولی که این سوگواره و نمایشگاه را پایهگذاری کردم، تا این دوره در آن حضور نداشتم. البته در جریان برگزاری سوگوارهها بودم. چون سطح توقع من همیشه بالاست، از آثار ناراحت بودم اما وقتی کتاب آثار دوره گذشته را دیدم برایم خوشحال کننده بود چراکه در بخشهای تصویرسازی و پوستر رشد قابل توجهی را شاهد هستیم. همچنین از بخش عکس نیز که اولین سال برگزاری آن است، بسیار استقبال شده است.
وی با اشاره به عنوان «سوگواره هنر عاشورایی» بیان کرد: سوگواره هنر عاشورایی باید تمامی شاخههای هنری را در برگیرد و حتی جایگاه «هنر مفهومی» در این سوگواره خالی است اما این موارد بستگی به شورای سیاستگذاری سوگواره و مدیریت حوزه هنری دارد.
به گفته وزیریان، در مجموع آثار دوازدهمین نمایشگاه سوگواره هنر عاشورایی نسبت به دوره قبلی، سیر صعودی داشته است اما هنوز با سطح توقع من فاصله دارد.
وی در توضیح این موضوع گفت: یکی از دلایلی که نمایشگاه با سطح توقع ما فاصله دارد، به زمان محدودی که در اختیار داشتیم بر میگردد یعنی نمایشگاههایی از این دست در رشتههای مختلف برگزار میشوند حداقل از ۶ ماه قبل اطلاع رسانی و فراخوان دارند. من فکر میکنم مجموع کارهای این نمایشگاه ظرف یک ماه و نیم انجام شد و این موضوع قطعاً به کیفیت لطمه میزند اما ما به لطف موضوع نمایشگاه، میزبان آثار خوبی هستیم.
دبیر دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی درباره اینکه توقعاش از نمایشگاه در چه سطحی است، گفت: از یک طرف کمّیت کار مهم است؛ چون زمان فراخوان محدود بود و همچنین زمانی فراخوان منتشر شد که اکثر افراد مشغول عزاداری و راهپیمایی اربعین بودند، آثار کمتری به دبیرخانه ارسال شد. اگر زمان بیشتری را از اعلام فراخوان تا برپایی سوگواره داشته باشیم قطعاً هم از نظر کیفی و هم کمّی بر آثار نیز تاثیرگذار خواهد بود. نکته مهم دیگر این است که این سوگواره باید به صورت بین المللی برگزار شود و قابلیت بینالمللی شدن هم دارد، البته اطلاع دارم که چند دوره آن به صورت بین المللی برگزار شده است.
وی در ارزیابی آثار دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی و خلاقیت در این آثار بیان کرد: حدود ۱۵ سال، جرقه اولیه برگزاری این نمایشگاه از آنجایی زده شد که یک خانم خبرنگار فرانسوی قصد داشت گزارشی از نقاشیهای عاشورایی آن زمان تهیه کند که این نقاشیها صورت خوشی نداشتند. قصد کردیم این نقاشی ها جمعآوری شوند و برای اینکه جایگزین مناسبی برای آنها داشته باشیم سوگواره هنر عاشورایی را برگزار کردیم تا از ظرفیت موجود هنری خلاق و ایدههایش بهره بگیریم. در ادامه این راه، این کار به نسلهای بعدی و جوان واگذار شده است.
وزیریان در پایان گفت: نسل جوان به ویژه با توجه به وجود تکنولوژی جدید و ارتباط موثر آنها با رسانهها، خلاقیت مضاعفی را در آثارشان دارند و علاوه بر اینکه تکنیک آثارشان حرفهای است، خلاقیت خوبی نیز دارند. بنابراین اغلب کارهایی که در آنها خلاقیت موج میزند متعلق به نسل جوان و جدید گرافیست است.
به گزارش مهر، ۱۳۴ اثر از ۱۱۷ هنرمند رشتههای پوستر، تصویرسازی، نقاشی و عکس در نمایشگاه دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی حوزه هنری به نمایش درآمدهاند. این نمایشگاه تا ۱۴ آبان ماه در نگارخانه ابوالفضل عالی و گالریهای شماره ۱ و ۲ خانه عکاسان حوزه هنری برپا است.
نظر شما