۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۴:۳۴

رئیس اورژانس کشورخبر داد: طی امسال صورت می گیرد؛

راه اندازی 242 پایگاه اورژانس در جاده ها و شهرهای کشور/ خریداری 150 آمبولانس برای بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی شبانه روزی

راه اندازی 242 پایگاه اورژانس در جاده ها و شهرهای کشور/ خریداری 150 آمبولانس برای بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی شبانه روزی

رئیس اورژانس کشور گفت: بر اساس برنامه های موجود باید 1980 پایگاه اورژانس در کشور داشته باشیم که در سال اول برنامه، 305 پایگاه و در سال 85 نیز 220 پایگاه راه اندازی شد و در سال جاری نیز قرار است 242 پایگاه راه اندازی شود که 60 درصد آن در جاده ها و 40 درصد در شهرها ایجاد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فرزاد پناهی امروز در هفته ایمنی در جاده ها ( 3 تا 9 اردیبهشت ماه) با بیان اینکه روز 5 اردیبهشت ماه باید به عنوان روز حوادث و فوریت های پزشکی  ثبت شود ،به خبرنگازان گفت: فرهنگ سازی، آگاه کردن و آموزش به مردم در مورد فوریت های پزشکی و نیز انجام اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع حوادث می تواند منجر به ایجاد حداقل معلولیت ها و مرگ و میر ناشی از این حوادث شود.

وی با اشاره به لزوم ایجاد نظام هماهنگ آماری و اطلاع رسانی در مورد حوادث غیر مترقبه ، گفت: هشدارهای اولیه و اطلاع رسانی باید همراه با آمادگی سازمان های ذیربط باشد. باید شاخص های کمی و کیفی درمورد خدمات اورژانس، تعداد پایگاه ها، نیروهای انسانی و درصد پوشش اورژانس افزایش یابد. همچنین باید مراکز آمبولانس خصوصی در کشور ساماندهی شود.

پناهی گفت: در سال 84 تعداد پایگاه های اورژانس کشور650 پایگاه بود که این امر تا پایان سال 85 به 2 برابر یعنی 1300 پایگاه رسید. همچنین تعداد پایگاه های امداد رسانی هوایی در کشور 4 پایگاه بود که هم اکنون با ایجاد پایگاه هایی در شهرستان هایی نظیر تهران، اصفهان، فارس، کرمان، زاهدان، خوزستان ، کرمانشاه ، شاهرود ، خراسان رضوی و هرمزگان به 11 پایگاه رسیده است.

وی با اشاره به اینکه امسال اولین سالی است که مرگ و میر ناشی از حوادث جاده ای نه تنها رشد نداشته بلکه 7/0 درصد نیز کاهش یافته است، گفت: طی سالهای اخیر، هر ساله میزان مرگ و میر بر اثر جاده ها 11 درصد افزایش می یافت حتی به 17 درصد هم رسید اما در سال 86 این میزان با کاهش مناسبی مواجه شد.

پناهی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته میزان پوشش خدمات اورژانس در زمینه حوادث ترافیکی کمتر از 10 درصد بود و بیش از 90 درصد آن را مردم پوشش می دادند، گفت: طی سال 85 میزان این پوشش به 40 درصد ارتقا یافت و در امداد نوروزی امسال نیز به علت افزایش تعداد پایگاه های سیار هلال احمر از 150 به 500 تا 530 پایگاه، پوشش خدمات به بیش از 90 درصد رسید.

وی با بیان اینکه فوریت های پزشکی تنها مجموعه ای است که سالانه بیش از یک میلیون ماموریت را بدون حکم قضایی انجام می دهد، در مورد حوزه امداد رسانی ریلی گفت: هماهنگی های در مورد امداد رسانی ریلی لازم با شرکت راه آهن نظیر مسیر تهران - خوزستان صورت گرفته است. همچنین امداد دریایی نیز در استان هرمزگان رشد مناسبی داشته است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گفت: در شهرهای پرترافیک نظیر تهران، امداد موتوری در نظر گرفته می شود و در مناطقی که تعداد حادثه دیدگان زیاد است امداد رسانی از طریق اتوبوس های امداد رسانی صورت می گیرد.

وی در مورد افزودن آمبولانس های جدید به ناوگان آمبولانس های کشور گفت: این کار در ابتدا با خرید 1805 آمبولانس شروع شد که به تدریج به 1250 دستگاه آمبولانس رسید و قرار است 1500 دستگاه آمبولانس دیگر اضافه شود که تعدادی از آن خریداری شده و تعداد دیگر نیز در حال خریداری است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گفت: 150 دستگاه آمبولانس نیز برای بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی شبانه روزی برای مناقصه امسال در نظر گرفته شده است.

رئیس اورژانس کشور گفت: 32 هزار نیروی انسانی برای اورژانس کشور پیش بینی شده است که هم اکنون از  11 هزار نفر نیروی انسانی 7800 نفر به صورت ثابت وجود دارد و کمبود 4 هزار نیروی دیگر نیز با 3 هزار ساعت اضافه کاری جبران می شود.

پناهی با اشاره به ایجاد تحول در آموزش تکنسین فوریت های پزشکی در کشور، گفت: میزان این آموزش ها 1400 درصد افزایش یافته است به گونه ای که در گذشته 40 تا 50 فارغ التحصیل داشتیم اما امسال این تعداد با ورود بیش از 1100 نفر دانشجوی رشته تکنسین فوریت های پزشکی در دانشکده ها افزایش یافته است.

وی با اشاره به ضرورت پذیرش بومی نیروهای اورژانس کشور در حوزه فوریت های پزشکی گفت: برای جلوگیری از انتقال نیروهای غیر بومی و استقرار مستمر نیروها در پایگاه های اورژانس 10 قطب را برای پذیرش نیروهای بومی انتخاب شده که این برنامه در حال انجام است.

پناهی با اشاره به اجرای طرح بسیج آموزش همگانی گفت: گروه های هدف در این طرح رانندگان وسایل نقلیه عمومی، دانش آموزان، دانشجویان، استادان دانشگاه، طلاب و علمای حوزه علمیه، اصناف ، کارگران صنایع و کارخانجات هستند که این طرح با هماهنگی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و وزارت کشور، آموزش عالی، نیروی مقاومت بسیج در سال 86 اجرا می شود.

وی گفت: تشکیل کمیته های 8 گانه فوریت های پزشکی نظیر کمیته قلب و عروق، سوختگی، اعصاب و روان، مسمومیت ها و تروما از دیگر برنامه های اورژانس کشور بوده که تا کنون کمیته تروما، سوختگی و قلب و عروق راه اندازی شده و بقیه نیز در حال راه اندازی است.

پناهی گفت: طی 80 تا 100 سال اخیر،  19 هزار و 891 میلیون دلار به علت حوادث غیر مترقبه متحمل ضرر شده ایم و نیز طی این مدت 62 میلیون نفر متحمل صدمات ناشی از حوادث و بلایای طبیعی در کشور شده اند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی اظهار داشت: تعداد مراکز آمبولانس های خصوصی 60 مرکز است که 30 مرکز در تهران و بقیه در شهرستان ها هستند و تعدادی نیز متقاضی برای ورود به ارائه خدمات اورژانس هستند که باید اقدامات قانونی انجام و مراحل آن طی شود.

وی در مورد میزان نظارت بر عملکرد اورژانس گفت: به ازای هر 2 تا 4 ماموریت یک ماموریت انتخاب شده و از طریق  تماس با خدمات گیرنده، نحوه برخورد نیروهای اورژانس، زمان رسیدن برسر بالین بیمار و ... عملیات اورژانس نظارت می شود. هم اکنون رضایتمندی مردم نسبت به گذشته 10 درصد افزایش یافته و به 90 درصد رسیده است.

پناهی گفت: زمان رسیدن بر سر بالین بیمار در جاده ها 25 دقیقه بود که به 15 دقیقه رسید و بر اساس گزارش های موجود طی 7 ماه اخیر به کمتر از 15 دقیقه رسیده است. همچنین این زمان در شهرها 10 دقیقه بوده که به 7 دقیقه کاهش یافته است، البته برای کلان شهری نظیر تهران به علت ترافیک زیاد این زمان 14 دقیقه است که باید به 9 دقیقه کاهش یابد.

وی گفت: اورژانس کشور روزانه 3200 ماموریت انجام می دهد و روزانه 70 هزار تماس با اورژانس گرفته می شود که اغلب مرتبط با اورژانس نیست و یا شامل مزاحمت های تلفنی می شود.

پناهی گفت: در گذشته اغلب نیروهای اورژانس کشور افراد با تحصیلات دیپلم بودند که به تدریج به سمت بهره گیری از افراد فوق دیپلم رفتیم و با 164 ساعت آموزش به نیروهای دیپلمه برای اورژانس کشور، می توان به جای به کارگیری از 2 هزار نیروی پرستار، فوق هوشبری و ... می توان استفاده کرد. در بین افراد دیپلمه موارد کمی نیز مشاهده می شود که اشتباهاتی در امداد رسانی دارند که این خطاها به شدت پیگیری شده و با آنان برخورد می شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته آمبولانس های فرسوده را از رده خارج کردیم ، گفت: از 1069 آمبولانس موجود باید 500 آمبولانس به تدریج از سیستم خارج شود و حدود 600 آمبولانس باقی بماند که هم اکنون به تدریج در حال خارج کردن 300 آمبولانس از سیستم اورژانس کشور هستیم.

پناهی با بیان اینکه اورژانس کشور با داشتن 5 درصد امکانات، 15 درصد ماموریت ها را انجام می دهد، گفت: اورژانس کشور هم اکنون 50 درصد میزان تقاضاهای مردم را پاسخگو است.

وی با بیان اینکه هم اکنون 165 نقطه کور در جاده های کشور وجود دارد، گفت: باید تا پایان برنامه 5 ساله تعداد پایگاه ها در این جاده ها به 300 پایگاه برسد و برآورد اورژانس کشور در این زمینه، ایجاد 200 پایگاه در روستاها است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گفت: در سال 83 اعتبار اورژانس کشور 20 میلیارد تومان بوده که با جهش بزرگی این میزان در سال 84 به 54 میلیارد تومان رسید. در سال 85 نیز 30 میلیارد تومان دیگر اضافه شد که افزایش 58 درصدی داشت امسال نیز با رشد 34 درصدی، 30 میلیارد دیگر به این اعتبارات افزوده شد . 

کد خبر 475981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha