به گزارش خبرنگار مهر، جاسم حسینپور شب گذشته در جلسه شورای آموزش و پرورش استان که با حضور وزیر آموزش و پرورش در دفتر استاندار خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: متوسط سرانه آموزشی ما در مشهد ۲/۲ متر مربع، متوسط سرانه آموزشی در استان خراسان رضوی ۲/۴ متر مربع و میانگین سرانه آموزشی کشور ۲/۵ مترمربع، به ازای هر دانش آموز است.
وی افزود: حاشیه شهر مشهد برای رسیدن به سرانه متوسط استان، نیازمند ۲۵۶ هزار مترمربع فضای آموزشی است که چیزی حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.
حسینپور تصریح کرد: در پهنه دروی، با ۲۲ هزار و ۷۴۳ دانش آموز میانگین سرانه ۸/۲، سیس آباد با ۹ هزار و ۱۲۷ نفر دانش آموز میانگین ۶/۲ مترمربع، التیمور با ۲۷ هزار و ۴۹ دانش آموز میانگین سرانه ۲/۲ مترمربع است، همچنین متاسفانه متوسط سرانه آموزشی در جاده قدیم قوچان ۲/۱ مترمربع با ۲۱ هزار و ۵۰۱ دانش آموز، خواجه ربیع با ۱۶ هزار و ۹۱۶ نفر میانگین ۸/۱ مترمربع، پهنه سیدی با ۱۸ هزار و ۳۷۳ دانش آموز متوسط سرانه ۳/۳ مترمربع، پهنه ساختمان با ۲۱ هزار و ۸۸۲ دانش آموز میانگین سرانه ۵/۳ مترمربع و در پهنه گلشهر میانگین سرانه فضای آموزشی ۴/۱ مترمربع به ازای هر دانش آموز است.
وی ادامه داد: در این زمینه من دو پیشنهاد را مطرح میکنم، پیشنهاد اول ارائه این گزارشات به دکتر رخشانی مهر، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و برخی نمایندگان مجلس شهرستان مشهد بود. انتظار داریم که مصوبهای از مجلس شورای اسلامی، همانند مصوبه استان سیستان و بلوچستان برای حاشیه شهر مشهد، تصویب شود تا از این طریق برخی مشکلات حاشیه شهر مشهد را مرتفع کنیم.
مدیر کل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس خراسان رضوی با اشاره به اینکه پیشنهاد دوم مربوط به افزایش اعتبارات حاشیه شهر مشهد است، افزود: اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی به عنوان مجری ذی صلاح در استان شناخته شده است، انتظار داریم تا اعتبارات حاشیه شهر را که به اداره کل مسکن و شهرسازی تفویض میشود، به خود اداره کل نوسازی مدارس و اداره آموزش و پرورش تفویض کنند.
وی با تأکید براینکه تاکنون سیستمهای گرمایشی بالغ بر ۲۰ هزار کلاس درس استانداردسازی شده است، بیان کرد: در سال جاری، سیستم گرمایشی ۳۵۱ مدرسه با هزار و ۲۰۰ کلاس درس، استانداردسازی شده است اما هنوز ۱۴ هزار و ۷۸۳ کلاس، استانداردسازی نشده که نیازمند اعتباری حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی با اشاره به اینکه نیازمند فضای آموزشی در انبوهسازیها و مسکنهای مهر هستیم، افزود: در این مناطق، دو هزار و ۴۲ کلاس درس لازم است تا مشکل کمبود فضای آموزشی آنها مرتفع شود. طبق ماده ۱۸ شورای آموزش و پرورش، انتظار داریم تا انبوه سازان و مسکنهای مهر، پیش از احداث مساکن، مکانی را برای فضای آموزشی درنظر داشته باشند.
وی ابراز کرد: از مشکلات خیرین مدرسه ساز، نبود یک حساب دولتی جهت واریز کمکهای آنان است، چراکه در این صورت مشمول مالیات بر ارزش افزوده شده و حداقل ۱۵ تا ۱۶ درصد از وجوه آنان کسر میشود.
حسینپور در انتها بیان کرد: ساختمانهای قدیمی مدارس غیرانتفاعی که قدمت برخی از آنها تا ۵۰ سال میرسد از دیگر مشکلات ما در آموزش و پرورش استان است.
نظر شما