حجت الاسلام مرتضی خاکباز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ۱۸ امامزاده ها در سطح استان خوزستان دارای شاخص تراز ملی هستند، اظهار کرد: امامزاده سبزقبا و امامزاده جعفر طیار در دزفول، امامزاده عبدالله باغملک، علی ابن مهزیار در اهواز، حضرت دانیال نبی در شوش و سایر بقاع متبرکه از جمله این بقاع هستند.
وی با اشاره به برکت وجود امامزادگان در استان زرخیز خوزستان ادامه داد: اقدامات خوب و موثری در خصوص ساخت و ساز بقاع امامزادگان در سطح استان انجام شده است. همچنین در سال گذشته اعتبارات خوبی با تخصیص بیش از ۹۰ درصد برای امامزادگان تعیین شده و برای اولین بار اعتبارات امامزادگان از مساجد جدا شده است.
حجت الاسلام خاکباز بیان کرد: ۱۵ هزار رقوه منفعتی و انتفاعی در سطح استان وجود دارد اما بنده معتقدم تعداد رقوه ها بیش از این است؛ اگر با جدیت پیگیری کنیم، تعداد آنها بیش از ۳۰ هزار است .
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با انتقاد از کمبود نیروی انسانی و زیرساخت های لازم در این اداره گفت: متأسفانه توجه جدی در زمینه جذب نیرو برای اداره اوقاف نشده و در عمل ۴۵ درصد چارت سازمان خالی است و در اکثر شهرستان های استان، اداره اوقاف ساختمان مستقل ندارد.
وی با بیان اینکه دولت از نظر زیرساخت تجهیزاتی و منابع انسانی حمایتی از اداره اوقاف نمی کند، افزود: در حالی که در بقاع متبرکه و موقوفات با توجه به ضرورت امانتداری، حق هیچ دخل و تصرفی وجود ندارد و این امر باعث عقب ماندگی از لحاظ زیرساختی و منابع انسانی این اداره شده است.
خاکباز عنوان کرد: درآمد بقاع و موقوفات تا تیرماه سال ۹۷ با احتساب حق دفن، مبلغ ۱۱ میلیارد و دویست میلیون تومان بوده و امسال در همین زمان مشابه، معادل ۱۸ میلیارد تومان یعنی ۱۱۷ درصد رشد درآمد داشتیم.
حجت الاسلام خاکباز با بیان اینکه عمده موقوفات در دزفول، ماهشهر، رامشیر و رامهرمز وجود دارد، گفت: با تلاش همکاران و معاونان اداره، ثبت و سنددار کردن موقوفات، از دیگر اقدامات موثر برای اجرای درست نیات بوده است.
وی تأکید کرد: شفافیت مالی در اداره اوقاف رو به رشد است و هنوز ابتدای راه هستیم اما استان خوزستان با توجه به موقوفات، ظرفیت بسیار بزرگی دارد که می تواند درآمد خود را به بیش از ۵۰ میلیارد در سال برساند.
وی ادامه داد: پیش بینی امسال سازمان ۱۵ میلیارد تومان درآمد بوده که تاکنون سه میلیارد تومان بیشتر از برنامه محقق شده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان بیان کرد: مدیریت فرهنگی خوبی در سیل انجام داده ایم که توانستیم مواد غذایی و بسته های بهداشتی، لوازم خانگی و تهیه و طبخ غذا را از محل درآمد و موقوفات، برای سیل زدگان برسانیم. همچنین از ابتدای محرم تا پایان ماه صفر، برپایی موکب عزاداری امام حسین(ع)، تهیه و طبخ غذا برای زائران، توزیع ۷۰ هزار قطعه اقلام فرهنگی در مرز چذابه نیز در راستای فعالیت های فرهنگی بوده است.
وی در پایان با اشاره به دیدار با نماینده ولی فقیه در خوزستان به مناسبت دهه وقف، گفت: برای احیای موقوفات و خدمت رسانی به امامزادگان هرچقدر تلاش کنیم کم است و استان خوزستان ظرفیت بالایی در این زمینه دارد.
نظر شما