به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، اولین نشست پژوهشی دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران صبح امروز جمعه ١٧ آبان ماه در سینما تک «هتل پارس» کرمان با حضور مسئولان جشنواره و با استقبال مخاطبان برگزار شد.
احمد صدری دبیر جشنواره در ابتدای این نشست پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی درباره اهمیت برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران و استمرار آن صحبت کرد.
وی بیان کرد: ما قرار نیست در جشنواره موسیقی نواحی ایران کن فیکون کنیم اما این جشنواره بستر مناسبی برای حضور استعدادها روی صحنه فراهم میکند. همان طور که در جشنواره موسیقی جوان در تهران استعدادهای زیادی میبینیم اما بسیاری از جوانان هم به دلیل وجود برخی هزینهها نمی توانند به تهران بیایند و در این رویداد شرکت کنند.
دبیر جشنواره موسیقی نواحی توضیح داد: اگر شرایطی فراهم شود که مرکز استان ها، میزبان جشنوارهها شوند، شاهد حضور استعدادهای جوان بسیاری از سرتاسر ایران روی صحنههای اجرای موسیقی خواهیم بود. ما در همه استانهای ایران جوانانی داریم که استعداد چشمگیری در عرصه موسیقی دارند. فراموش نکنید که ما امروز در زمینه موسیقی اقوام با جوانانی طرف هستیم که موسیقی در ضمیر خودآگاه ارادی آنها جا خوش کرده است و آنها این موسیقی ناخودآگاه و به صورت غیر ارادی فرا نگرفتهاند.
صدری ادامه داد: متاسفانه فضای چندانی برای دیده شدن هنرمندان جوان وجود ندارد. ما موظف هستیم شرایطی برای دیده شدن این جوانان فراهم کنیم تا اول این موسیقی را به مردم خودمان بشناسیم و در گام بعدی بتوانیم با فرهنگ جهانی گفتگو کنیم. اما ما اول باید به شناخت کامل خودمان برسیم.
در ادامه این نشست پژوهشی، فواد توحیدی پژوهشگر موسیقی گفت: نمونههای صوتی که امروز میشنوید و سخنانی که امروز میگویم چکیده ٢٢ سال پژوهش است. موسیقی کرمان از متنوع ترین موسیقیها در ایران است و این تنوع دلایل مختلفی دارد. دلیل اول پهناور بودن استان کرمان است که ٢٢ درصد از مساحت ایران را در بر میگیرد. سایر استانهای ایران اکثرا موسیقی یکدستی دارند اما کرمان پر از تنوع موسیقایی است.
وی ادامه داد: کرمان در طول تاریخ «دارالاعمان» بوده است؛ زیرا اقوام مختلف ایران همه شان در دوره های مختلف تاریخی به کرمان کوچ کردهاند و تقریبا همه اقوام ایران حضور یکصد ساله در منطقه دارند. علاوه بر این تنوع مذهب نیز در این استان وجود دارد و همه مردم با تنوع قوم و مذهب به راحتی و در نهایت صلح با هم زندگی میکنند.
وی افزود: کرمان دومین استان عشایری ایران است که این موضوع خودش باعث تنوع موسیقایی منطقه شده است.
فواد توحیدی در بخش دوم برنامه اش را به معرفی انواع سازهای بومی کرمان و تنوع آنها اختصاص داد و هچنین نمونههای صوتی موسیقی این منطقه از جمله لالایی ها، ترانهها و مقامهای کار، ترانهها و رقصهای شادمانی، ترانههای مناظره، منظومههای عاشقانه، روایی و حماسی، سوگ آواها، موسیقی صوفیانه و قلندری، موسیقی مذهبی و موسیقی زورخانه را برای حاضران پخش کرد.
نظر شما