۱۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۴۸

مدیرکل امور دریانوردان سازمان بنادر:

سهم اندک ایران از دریانوردی جهان/آموزشگاه های دریانوردی تقویت شود

سهم اندک ایران از دریانوردی جهان/آموزشگاه های دریانوردی تقویت شود

انزلی- مدیرکل امور دریانوردان سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به سهم اندک ایران از دریانوردی در جهان بر لزوم تقویت آموزشگاه های دریانوردی و فرهنگ سازی در این زمینه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر مرزبان ظهر یکشنبه در همایش روز دریانوردی در انزلی با بیان اینکه خداوند از دریا به عنوان یک امر مقدس یاد می‌کند، اظهار کرد: در گذشته استفاده کمتری از دریا میشد اما امروز با توجه به اهمیت فعالیت در این بخش از دریا در ابعاد مختلف اعم از آبزی، معدنی و دریانوردی استفاده می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دریانوردان در این برهه حساس و در جنگ اقتصادی چرخه تجارت جهانی و ملی را به حرکت در می آورند، افزود: بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد تجارت جهانی توسط حمل و نقل دریایی انجام می شود.

مرزبان به وجود ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در ایران که هزار کیلومتر آن در شهرهای شمالی کشور قرار دارد اشاره و تصریح کرد: ایران به شدت به صنعت دریای وابسته است اما متاسفانه طی سال های گذشته تنها در حوزه دریانوردی و ماهیگیری از آن بهره مند شده ایم.

وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه از یک دهه گذشته تا به امروز با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری جامعه ما به صنعت دریانوردی در ابعاد مختلف آن بیش از گذشته توجه کرده است، بیان کرد: توسعه سواحل مکران به دستور رهبری شتاب بیشتری گرفته و معاون اول رئیس جمهور نیز مسئول اجرای این برنامه است.

تصویب کنوانسیون حقوقی دریای خزر

مدیرکل امور دریانوردان و سازمان های تخصصی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه از دریا صرفا نباید به حوزه حمل و نقل محدود شود، ادامه داد: باید بتوانیم از منابع معدنی زیردریایی، آبزی،   تحقیقات و پژوهشی، آب و هوا، صنعت دریانوردی و ماهیگیری استفاده کنیم.

وی در ادامه به تصویب رژیم حقوقی دریای خزر در ۲۱ مرداد سال گذشته توسط سران پنج کشور در قزاقستان اشاره کرد و گفت: تصویب این کنوانسیون گام بزرگی است برای اینکه دریای خزر پس از سال‌های متمادی بتواند از یک رژیم حقوقی واحد بهره مند شود.

مرزبان با تاکید بر اینکه این کنوانسیون ابتدای راه است و با بیان اینکه در صورتی این کنوانسیون اجرایی می‌شود که همه پنج کشور ساحلی دریای خزر الحاق خود  به آن را اعلام کنند، افزود: این کنوانسیون در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری و بررسی است.

وی یادآورشد: بعد از عضویت هر پنج کشور تنها ۲۰ درصد از فعالیت های این کنوانسیون اجرایی خواهد شد و  ۸۰ درصد باقیمانده مربوط به تصویب حدود ۱۸ توافقنامه بر اساس این کنوانسیون است.

فعالیت ۱.۶ میلیون دریانورد در جهان/ فیلیپین بیشترین سهم را دارد

مدیرکل امور دریانوردان و سازمان های تخصصی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به فعالیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار دریانورد بر روی کشتی های اقیانوس پیما در جهان، افزود: متاسفانه سهم ایران از این تعداد بسیار اندکی است اما در مقابل فیلیپین یک چهارم معادل ۲۵ درصد دریانوردان دنیا را دارد و بعد از این کشور، هند، ویتنام، پاکستان اوکراین در رده‌های بعدی قرار دارند.

وی به عدم توجه به تربیت دریانوردان در سال های گذشته اشاره کرد و با تاکید بر لزوم تقویت آموزشگاه های دریانوردی، اظهار کرد: این موضوع نیازمند همت جمعی است و تنها سازمان بنادر و دریانوردی نمی‌تواند در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.

مرزبان در ادامه همچنین با بیان اینکه باید فرهنگ‌سازی لازم در سطح جامعه انجام شود، تصریح کرد: متاسفانه ایران نتوانسته در سالهای گذشته در راستای ارتقای جایگاه ملوانان به افسران اقدام موثری انجام دهد.

وی به فعالیت بانوان در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: کمتر از دو درصد دریانوردان جهان را بانوان تشکیل می‌دهند بانوان نیز می‌تواند در صنایع وابسته به دریانوردی فعالیت کند.

مرزبان ایمنی و امنیت دریانوردی را با توجه به شرایط خاص جنگ اقتصادی حائز اهمیت دانست و بیان کرد: با خودباوری می‌توانیم شعار رهبری را در زمینه رونق تولید محقق کنیم. ایمنی و امنیت دو بال دریانوردی است که می‌تواند سبب رونق این صنعت شود.

وی ادامه داد: در حوزه امنیت نیروی دریایی ارتش، سپاه و مرزبانی تلاش‌های بسیاری انجام داده اند و امنیت موجود در خلیج فارس، تنگه هرمز و خزر مرهون تلاش این از عزیزان است عدم وجود این امنیت سبب می شود که انجام فعالیت های صنعت کشتیرانی با مشکل مواجه شود.

کد خبر 4768191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha