علی اکبر اشعری - مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی درباره گسترش دامنه خصوصی سازی به حوزه فرهنگ ، گفت : بعد از اینکه بحث مربوط به خصوصی سازی در اقتصاد ایران مطرح شد، من خدمت آقای رئیس جمهور گفتم که باید خصوصی سازی به حوزه فرهنگ هم سرایت پیدا کند. درحال حاضر بخش زیادی از صنعت نشر کشور در اختیار دولت است؛ در صورتی که به اعتقاد من لزومی ندارد اینگونه باشد .
وی افزود : بخش های دولتی باید تنها در بخش هایی که ضروری است به تولید محتوا اقدام کنند و با انعقاد قرارداد با ناشران خصوصی کتابهای مورد نیاز را به چاپ برسانند. در بخش های دیگر هم اینگونه است و می توانیم مردم را برای توسعه بخش های مختلف فرهنگی ترغیب کنیم و بسیاری از فرهنگسراها را به مردم واگذار کنیم. به این ترتیب در واقع شور و نشاط این نهادهای فرهنگی بالا می رود.
علی اکبر اشعری خاطرنشان کرد : توسعه نهادهای فرهنگی با مدل های دولتی سازگار نیست و اگر دولت بخواهد تسلط خود بر این نهادها را حفظ کند نیازمند هزینه کردن بسیار است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا برنامه عملی خاصی برای تحقق خصوصی سازی تدوین شده است؟، گفت : هر نهاد و هر بخشی باید به تنهایی اقدام کند. مثلا ما در کتابخانه ملی به این نتیجه رسیده ایم که خودمان دیگر کتاب چاپ نکنیم؛ به این صورت که بعد از تولید محتوا با ناشران قرارداد می بندیم و چاپ کتاب را به آنها می سپاریم. در سطح کلان کشور به نظر می رسد که اجرای اصل 44 کمک مهمی به دستگاه های فرهنگی می کند تا تنها به وظایف سیاستگذاری و نظارتی بپردازند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور با اشاره به تغییر شیوه پرداخت یارانه به حوزه نشر گفت : وزارت ارشاد در این مورد برنامه دارد و احتمالا قرار است آن را اعلام کنند. آنها می خواهند خرید کتاب را به صورت هدفمند خریداری کنند و این با توجه به نیاز کتابخانه هایی که قرار است کتابها به آنجا فرستاده شود، صورت می گیرد.
وی تصریح کرد : برنامه هایی که برای جایگزینی یارانه های حوزه نشر تهیه شده، باید از سوی وزارت ارشاد اعلام شود و تا جایی که در جریان هستم قرار است آن را اعلام کنند. به نظر من مناسب است که این سیاست ها به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شود.
نظر شما