دکتر منصور کبگانیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود : از دو سال گذشته ستادی برای رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام تشکیل شد و عزم جدی برای این منظور صورت گرفت. بر اساس تصمیم کشورهای اسلامی پس از رتبه بندی، 20 دانشگاه برتر معرفی می شوند و توسط بانک توسعه اسلامی مورد حمایت قرار می گیرند تا در رقابت با سایر دانشگاه های برتر جهان شرکت کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با تأکید بر اینکه از امروز همزمان با دومین نشست رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام، ابعاد جدی تری در زمینه رتبه بندی بررسی خواهد شد، افزود: ملاک های مورد نظر در این رتبه بندی با ملاک های جهانی فاصله چندانی ندارد اما نکاتی که در کشورهای اسلامی باعث برطرف شدن نیازهای جامعه اسلامی می شود نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص شاخص های رتبه بندی گفت: موضوعات تحقیقاتی، آموزشی، جایگاه بین المللی دانشگاه، امکانات آموزشی و پژوهشی، تأثیرات اقتصادی و اجتماعی دانشگاه در جامعه برخی شاخص های رتبه بندی به شمار می آیند.
کبگانیان با اشاره به وضعیت دانشگاه های ایران اضافه کرد: انرژی دانشگاه های ایران برای رقابت در صحنه بین المللی تنها در وزارت علوم یا بهداشت متمرکز نشده است و باید این دو وزارتخانه هماهنگ با یکدیگر عمل کنند. لذا در جلسه مشترکی مقرر شد برای رقابت در سطح بین المللی و رتبه بندی دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت علوم متحد عمل کنند.
وی اظهار داشت: عدم اطلاعات لازم در زمینه تولیدات علمی و اعلام نکردن این تولیدات در وب سایت ها باعث شده است نامی از دانشگاه های کشور در میان دانشگاه های برتر نباشد.
کبگانیان با اشاره به دومین سمینار رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام گفت: این نشست از امروز تا 10 اردیبهشت ماه با حضور نمایندگان کشورهای اسلامی در تهران برگزار می شود و امیدواریم موضوع رتبه بندی باعث رقابت منفی بین کشورها نشود بلکه زمینه لازم را برای انسجام اسلامی بیشتر فراهم کند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با تاکید بر اینکه انسجام و وحدت کشورهای مسلمان هدف اصلی در رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام است،گفت : از این رتبه بندی می خواهیم به عنوان عامل اتحاد بین کشورهای اسلامی استفاده کنیم. در واقع از هر کشوری که وارد رقابت جهانی می شود، حمایت خواهیم کرد.
نظر شما