به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری جمعه ۲۴ آبان در نشست «اتحادیه اندیشمندان دانشگاهی جهان اسلام کمیسیون مطالعات راهبردی و آیندهپژوهی جهان بدون رژیم صهیونیستی» که در سالن زرین هتل آزادی برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: یکی از مهمترین شاخصهای مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه تمدن نوین اسلامی، موضوع خردورزی و بازسازی فکر دینی است.
وی اضافه کرد: منظور از احیای فکر دینی رواج مفاهیم اندیشههای دینی نیست چرا که در این صورت بسیاری از اندیشمندان مروج مفاهیم و عناوینی در حوزه اسلام شناسی بودهاند بلکه مقصود از احیای فکر دینی این است که دین به صورتی تبیین شود که پاسخگوی سئوالات و شبهات زمانه باشد و از سویی به صورتی باشد که پیرو آن دین احساس فخر و مباهات کند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی از امام خمینی(ره) بهعنوان احیاگر فکر دینی و بزرگترین متفکر در این حوزه نام برد و گفت: این شخصیت اسلام و آموزههای وحیانی اسلام را بهعنوان مبانی بزرگترین حرکت سیاسی و اجتماعی دوره معاصر قرار داد و از سویی دیگر، بینش امام و درک و فهم دینی این شخصیت، نشان از عالمانهترین، جامعترین و منطقیترین برداشت و تفسیر از معارف دینی است.
وی یادآور شد: احیای اندیشه دینی بهگونهای که موجب شکلگیری امت واحده شود و انسان را از ایستایی باز دارد؛ در این مسیر چالشها و مشکلاتی وجود دارد که بزرگترین آن قرائتهای نابخردانه و خرافی از متون دینی است که موجب میشود فهم و درک ناقص را بهجای حقیقت دین بنشانیم.
مختاری با بیان اینکه شخصیتهای مختلفی در حوزهها و دانشگاهها به احیای اندیشه دینی میپردازند، عنوان کرد: احیای جنبش عدالتخواهی و مقاومت فلسطینی با احیای اندیشه دینی همسویی دارد.
نظر شما