۹ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۸:۱۶

دبیر نخستین جشنواره رسانه های دیجیتال اعلام کرد:

ورود جدی ارشاد به حوزه رسانه های دیجیتال ضروری است

ورود جدی ارشاد به حوزه رسانه های دیجیتال ضروری است

" عیسی زارع پور " ساماندهی رسانه های دیجیتال و نرم افزارهای چندرسانه ای را از وظایف وزارت ارشاد برشمرد و بر لزوم ورود جدی این وزارتخانه به عرصه رسانه های دیجیتال تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی زارع پور دبیر نخستین جشنواره با بیان اینکه وزارت ارشاد برای نخستین بار به حوزه برگزاری چنین جشنواره هایی وارد شده است، گفت: برگزاری این جشنواره نخستین قدم ماست و ارشاد برای این کار مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال را تاسیس کرد. به نظر من ارشاد باید به صورت جدی وارد چنین حوزه ای شود.

وی با اشاره به تاثیرات اجتماعی و فرهنگی فناوری های اطلاعات از جمله تغییر شکل در تولید و عرضه محصولات فرهنگی، از بین رفتن محدودیت های نشر در جامعه و پدیده هایی مانند ازدواج اینترنتی، افزود: وزارت ارشاد با درک صحیح این تغییرات، جایگاه ویژه رسانه های دیجیتال را دریافته است و با تاسیس مرکز توسعه فناوری های اطلاعات، نسبت به انجام ماموریت های ذاتی و قانونی خود اقدام می کند.

زارع پور اضافه کرد: قانون کپی رایت که مصوبه سال 83 دولت بوده، از امسال اجرا می شود و از اواسط امسال شاهد ثبت نرم افزارهایی در وزارت ارشاد خواهیم بود که با آنها حقوق پدیدآورندگان محفوظ می ماند. البته چون این نخستین گام ماست، اجرای این برنامه کار مشکلی است. همچنین برای توسعه و تولید محتوای دیجیتال جریان سازی خواهیم کرد و تا پایان برنامه سوم توسعه زیرساخت های اطلاعاتی و دیجیتالی به همه نقاط کشور و حتی روستاهای دور افتاده می رود.

دبیر نخستین جشنواره ملی رسانه های دیجیتال و نرم افزارهای  چند رسانه ای ادامه داد: با توجه به اینکه فضای غالب دانشگاهی حاکی از عدم آشنایی دانشجویان و حتی اساتید یا ادبیات رسانه های دیجیتال است، وزارت ارشاد توسعه پژوهش در این زمینه را سرلوحه کار خود قرار داده است و تولی گری این حوزه را تقبل کرده است.

وی افزود: ایجاد جایگاهی رسمی برای عرضه و ارزیابی آثار و محصولات چندرسانه ای و دیجیتال، فراهم کردن محیطی برای تبادل افکار در این زمینه، توسعه خط و زبات فارسی در زبان اینگونه رسانه ها، کاهش هزینه دسترسی مردم به میراث مکتوب، حمایت از افراد، مراکز و تشکل های قانونی در این حوزه و تحقق جنبش نرم افزاری و نیز ایجاد رقابت بین پدید آورندگان رسانه های دیجیتال از دیگر اهداف این طرح ملی است.

زارع پور با اشاره به محورهای چهارگانه این جشنواره گفت: نرم افزارهای چند رسانه ای، پایگاه های اینترنتی و وبلاگ ها، باری های رایانه ای و نرم افزارهای خاص تلفن همراه محورهای جشنواره را تشکیل می دهند.

وی در این باره افزود: با توجه به اینکه ضریب نفوذ تلفن همراه بسیار زیاد است و متاسفانه محتوای مناسبی با استفاده از آن منتقل نمی شود، ساماندهی این حوزه نیز ضرورت دارد. البته منظور ما خود محتوا است و نه اینکه بخواهیم محتوای گزینی کنیم.

دبیر این جشنواره همچنین با اشاره به روند ثبت نام و داوری آثار در آن، گفت: ثبت نام از اسفندماه آغاز شده بود و با اینکه مهلت آن به اتمام رسیده است، اما آن را تا بیستم اردیبهشت تمدید کرده ایم. در این جشنواره از دو نظر شکلی و محتوایی جوایزی اهدا می شود. مثلاً در حوزه نرم افزارهای چندرسانه ای و از جهت شکلی به بهترین ارتباط تصویری، رابط کاربری، اثر و عرضه  و در حوزه فرهنگ اسلامی و فرهنگ ایرانی و به لحاظ محتوایی به بهترین اثر مبلغ و مروج اسلام و فرهنگ ایرانی و بهترین اثر مروج زبان فارسی جوایزی داده می شود.

وی اضافه کرد: تمامی آثار جشنواره در نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه ملی رسانه های دیجیتال از 24 تا 31 اردیبهشت ماه و در سالن های 8 تا 15 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی به معرض نمایش و احیاناً فروش گذاشته می شود. همچنین مطبوعات خاص فعال در این حوزه در سالن ویژه ای محصولات خود را عرضه می کنند.

عیسی زارع پور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که پرسید، با توجه به وجود صف های طولانی ناشران برای اخذ مجوز نشر کتاب - به عنوان رسانه ای سنتی -، وزارت ارشاد از پیگیری ساماندهی رسانه های دیجیتال چه هدفی را دنبال می کند، گفت: وجود ممیزی کتاب دلیلی بر اعمال سلیقه از جانب ارشاد نیست و این کار بر اساس ضوابط و مقررات مشخص صورت می گیرد. در خصوص رسانه های دیجیتال نیز لزوم ساماندهی رسانه های دیجیتال و نرم افزارهای چند رسانه ای از وظایف ارشاد است و ما به دنبال ایجاد نگاه توسعه محور در خصوص جنیش نرم افزاری هستیم. مثلاً اگر قرار باشد ارشاد از وبلاگ نویسی حمایت کند، باید هویت او برای این دستگاه اجرایی مشخص باشد. در تمام دنیا هم اینگونه است.  

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر توسعه زیرساخت های رسانه های دیجیتال در تمام نقاط کشور تا چهار سال دیگر، با توجه به نبود حتی یک کتابخانه عمومی در بسیاری از روستاها، دهیاری ها و حتی شهرک های اقماری کشور چگونه ممکن است، گفت: توسعه این زیرساخت ها بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، نه ارشاد. ارشاد فقط سعی در ایجاد زیرساخت های فرهنگی آن دارد.

دبیر نخستین جشنواره ملی رسانه های دیجیتال و نرم افزارهای چندرسانه ای در پایان سخنانش با ابراز امیدواری نسبت به بین الملی شدن جشنواره تا سال دیگر، از اهدای سکه بهار آزادی تا سقف 15 عدد به نفرات اولع دوم و سوم هر رشته خبر داد.

کد خبر 477600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha