به گزارش خبرگزاری مهر، کرسی ترویجی نقش و جایگاه انسان ۲۵۰ ساله در آموزه مهدویت از دیدگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
در این کرسی ذیل محورهای همایش بین المللی نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) برگزار شد، حجت الاسلام غلامرضا بهروزی لک به ارائه بحث در خصوص نقش و جایگاه انسان ۲۵۰ ساله در آموزه مهدویت از دیدگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پرداخت.
بهروزی لک با ارائه تحلیلی از انسان ۲۵۰ ساله مد نظر مقام معظم رهبری گفت: حضرت آیت الله خامنه ای در بیان لطیفی دوران نخست امامت که از ارتحال پیامبر گرامی اسلام(ص) تا آغاز عصر غیبت صغری را در بر می گیرد را به انسان ۲۵۰ ساله تعبیر نموده است. انسان ۲۵۰ ساله بیانگر نور واحد امامان یازدگانه نخست در صدر اسلام بوده است.
وی ادامه داد : پس از این دوران شاهد آغاز عصر غیبت امام معصوم(ع) هستیم. آنچه مهم است و در این کرسی ترویجی به آن پی پردازیم، تبیین نقش و جایگاه و کارکردهای انسان ۲۵۰ ساله در ارتباط با آموزه مهدویت می باشد.
بهروزی لک در ادامه سخنانش گفت: امام مهدی (عج) غایت اقدامات و فعالیتها و کارکردهای یازده امام نخست را محقق خواهد کرد. چنانچه به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، امامان دوازدگانه معصوم به رغم تعدد و عمل در شرایط مختلف سیاسی و اجتماعی، همگی نور واحدی بوده و در راستای هدف واحدی عمل کردند. از این رو آموزه مهدویت و منجی موعود در اندیشه معظم له، ارتباط وثیقی با انسان ۲۵۰ساله دارد.
حجت الاسلام بهروزی لک ادامه داد: بر اساس نظریه انسان ۲۵۰ساله، کارکرد امامت در راستای هدف مهم سیاسی و اجتماعی بوده است و آن بزرگواران کارکردی کاملا سیاسی داشته است. از این منظر امامان شیعی در این دوران، همگی نقشی سیاسی در جهت تأسیس حکومت اسلامی داشته اند، هرچند بخش اعظم دوران ۲۵۰ سال نخست فاقد حکومت معصوم بوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: بنا بر این تشکیل حکومت معصوم(ع) که از آن به فرج آل محمد(ص) تعبیر شده و تحقق کامل آن در جامعه موعود می باشد، برای امامان معصوم (علیهم السلام )غایتی اساسی بوده است.
وی در پایان سخنانش گفت: بر این اساس کارکردهای انسان ۲۵۰ ساله نخست در ارتباط با آموزه مهدویت عبارتند از: ۱. تبیین حکومت مطلوب و حق اسلامی؛ ۲. نفی حکومتهای جائر و غاصب زمان؛ ۳. تبیین دوران پیش روی عصر غیبت و وضعیت و وظایف جامعه اسلامی در آن دوران ۴. کارکرد ، تبیین ماهیت و ویژگیهای جامعه موعود مهدوی.
در این نشست کرسی چند تن محققان حوزه مهدویت پژوهی به نقد دیدگاه های وی پرداخت و در ادامه تعداری از حاضرین نیز سؤالاتی در ارتباط باموضوع کرسی پرداخت و استاد در این زمینه توضیحاتی ارائه کرد.
نظر شما