به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رضا سرافرازی، مدیرکل امور آب کشاورزی معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: سه سال پیش ۱۷ میلیارد تومان اعتبار به قنوات اختصاص دادهشده بود که سال گذشته این رقم به ۶۲ میلیارد تومان رسید و امسال این اعتبارات به ۱۴۰ میلیارد تومان افزایش پیداکرده است.
وی در باره ی عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در خصوص قنوات افزود: در زمان حاضر، در کشور ۴۰ هزار رشته قنات فعال داریم که ۱۴ درصد از اراضی آبی کشور متکی به این قنوات هستند و حدود ۶ میلیارد مترمکعب میزان آبرسانی آنها است.
وی اضافه کرد: قنوات علاوه بر نقش پررنگ در تولید محصولات کشاورزی، از بُعد امنیتی، سیاسی و پدافند غیرعامل مخصوصاً در نواحی مرکزی و شرقی دارای اهمیت هستند.
مدیرکل امور آب کشاورزی معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با پراکندگی استانی قنوات در کشور گفت: بیشتر قناتها در استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، کرمان، سمنان و اصفهان فعال بوده و بهرهبرداران از قنوات هم عموماً کشاورزان خرد هستند که سطح اراضی کوچکی دارند.
وی افزود: از دیرباز مشارکت مردمی در حفظ و نگهداری از قنوات وجود داشته است و در زمان حاضر هم، این منابع آبرسانی را مردم بهصورت خودجوش نگهداری و لایروبی می کنند؛ اما در بحث تجهیز قنات به تحکیم قنات، نصب درپوش، مهار قنوات از خطر سیل و کَوَل گذاری قنات با اعتبارات اختصاصیافته انجام میشود.
سرافرازی در رابطه با دریافت اعتبارات برای تجهیز قنوات تصربح کرد: سه سال پیش ۱۷ میلیارد تومان اعتبار به قنوات اختصاص دادهشده بود که سال گذشته این رقم به ۶۲ میلیارد تومان رسید و امسال این اعتبارات به ۱۴۰ میلیارد تومان افزایش پیداکرده است اما وزارت جهاد کشاورزی به دنبال اعتبار بیشتر برای احیاء و نگهداری از قنوات است.
نظر شما