به گزارش خبرنگار مهر، بمباران موشکی شهرهای کشور به ویژه خوزستان امری بدیهی در دوران دفاع مقدس و یک حربه برای تضعیف روحیه رزمندگان در میدان دفاع از امنیت کشور در جنگ هشت ساله عراق به میهن است.
روزانه رادیو عراق با استفاده از حروف الفبا و در کنار آن نام بردن شهرهای خوزستان و کشور، خبر از بمبارانی قریبالوقوع می دهد.
در سال ششم جنگ و پس از تداوم ناکامیهای رژیم بعث عراق استفاده از هواپیماهای جدید ساخته غرب اهرمی جدید برای فشار و انتقام گیری از مردمی که پاسدار خاک میهن و برنامهای برای تضعیف روحیه رزمندگان در دستور کار ارتش بعث عراق قرار داده شد.
۴ آذر ماه سال ۱۳۶۵ در حالی که شهروندان اندیمشک از یک سو در حال پشتیبانی از جبههای جنوب و جنوب غرب کشور و از سوی دیگر دانش آموزان بر سر کلاسهای مشغول به تحصیل بوده و کودکان نیز فارغ از هیاهوی جنگ بازیهای و شعر و سرور بودند؛ سایه کرکسها بر آسمان اندیمشک سایه افکند.
صدای آژیرها خطر به صدا درآمد، مادران در پی کودکان برای رفتن به پناهگاه اما کرکسهای عراقی برای انتقامی سخت آمدند و مقاومت شهر را به خیال باطل خود نشانه رفتند.
یک ساعت و ۴۵ دقیقه با ۵۴ فروند هواپیمای عراقی شهروندان بی دفاع اندیمشک را زیر باران بمب و موشک گرفتند، نفسها در سینه حبس شد، مادران آیت الکرسی میخوانند، نام اباعبدالله و قمر بنی هاشم (ع) با صدای هر بمب شنیده می شد.
خاک اندیمشک مصداق کل ارض کربلا شد، کودکان بسیاری بی مادر، مادرانی بی فرزند، پدرانی آغشته به خون اما باز هم اولین زمزمهها نام خدا و جملهای کوتاه بر زبان بود، جنگ جنگ تا پیروزی، موشک به جای موشک؛ گویی سنگربان کرخه و دز لحظاتی پس از اتمام بمباران جانی دوباره گرفت.
جسد مبارک شهدا بر شاخههای درختان کنار، شهری زیر دود جنگ اما امید باز هم در این میان متولد شد، امید به ساختن شهر، دفاع از خاک و ناموس پژواک فریادهای جنگ جنگ تا پیروزی بلند و بلندتر شد.
روز چهار آذر اگر چه با نامهربانیهای بسیار آن چنان که باید به آن پرداخت نمی شد و پس از ۳۲ سال از پرواز عاشقانه مردم مقاومت اندیمشک به سوی خداوند هنوز هم آوای مظلومیت اندیمشک هویدا است، اما تاریخ گواهی روشن از مقاومت مردان و زنان این سرزمین است.
چهارم آذر ماه ۱۳۶۵ روز ایثار، سرور و مقاومت مردمانی از نسل آفتاب در سنگربان کرخه و دز است که برای دفاع از آب و خاک میهن از جان خود گذشتند اما ذرهای از آرمانهای خویش کوتاه نخواهند آمد.
نظر شما