به گزارش خبرنگار مهر، کارگاه تخصصی الزامات پدافند غیرعامل در راستای تاب آوری شهری در برابر مخاطرات گسل ها و وقوع زلزله با حضور مهندسان دارای پروانه کار، علی بیت اللهی دبیر کارگروه زلزله کشور، مبارک قدم مدیرکل راه و شهرسازی استان، محمد افشار مدیرکل پدافند غیر عامل استان، مجابی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در محل سالن اجتماعات اداره راه و شهرسازی استان برگزار شد.
علی بیت اللهی در این همایش تخصص گفت: خطر زلزله و ضرورت تعیین حریم گسل های زلزله بسیار اهمیت دارد و باید برای آن برنامه ریزی کرد.
وی افزود: قزوین در قسمت شمالی و مناطق گران قیمت دو گسل کاری دارد و متاسفانه توسعه شهری به آن سمت است و در کشور هم هرجا گسل وجود دارد بدلیل توسعه شهری خانه ها گران تر است.
بیت اللهی تصریح کرد: این مرغوبیت به این دلیل است که این واحدها در مرز بین دشت و کوه و مناطق خوش آب و هوا قرار دارد و برج سازی و ساخت و ساز بیشتر می شود که باید از توسعه آن جلوگیری کنیم.
دبیر کارگروه زلزله کشور یادآورشد: تاب آوری از واژگان نوینی است که همه کارها شامل ساخت و ساز و جلوگیری از ساخت روی گسلها موجب تاب آوری می شود.
وی اضافه کرد: یک قابلیت این است که سیستم در برابر مخاطرات پایدار بماند و اگر آسیب دید بسرعت به حالت گذشته بازگردد و بازگشت پذیر باشد.
بیت اللهی اظهارداشت: احتمال خسارت و آثار ناشی از خسارت و کاهش زمان برای جبران خسارت از اهداف تاب آوری است و معیارهای سنجش تاب آوری شامل پایداری، جایگزینی، درایت و چابکی از معیارهاست.
وی بیان کرد: تاب آوری دارای ابعاد فنی، سازمانی، اجتماعی و اقتصادی است اما باید با زلزله بتوان زندگی کرد.
بیت اللهی تصریح کرد: در قزوین انتظار داریم اقدامات نهادینه داشته باشیم و خطر زلزله و مفهوم آن و شتاب زلزله و برآورد آن مهم است.
وی اظهارداشت: اگر سرعت بالا باشد شتاب هم بالاست و هر گسل یک ضریب فعالیت دارد و باید مورد توجه باشد.
دبیر کارگروه زلزله کشور بیان کرد: عمق زلزله هم در مباحث کارشناسی مهم است و هر چقدر زلزله بزرگ و عمقش بیشتر باشد آثار تخریبی آن کمتر است.
بیت اللهی اظهارداشت: بررسی ها نشان می دهد عمق زلزله قزوین کم است و تخریبش بالاست زیرا هر چقدر گسل طولش بیشتر باشد تخریب بیشتری دارد و گسل های قزوین این گونه است.
وی در خصوص دوره بازگشت زلزله هم گفت:وقتی صحبت از دوره بازگشت ۱۰۰ ساله برای زلزله ۷ ریشتری داریم یعنی در هر قرن باید منتظر یک زلزله ۷ ریشتری بود و دوره بازگشت برای زلزله ۶ ریشتری برای هر ۱۰ سال محاسبه می شود.
دبیرکارگروه زلزله کشور یادآورشد: دوره بازگشت به قدرت زلزله هم بستگی دارد و ابعاد ناحیه در برآورد دوره بازگشت مهم است.
نظر شما