به گزارش خبرگزاری مهر، سرویس امنیت ملی بریتانیا در واحد اطلاعات نظامی این کشور دوربینهای تجسس و نظارتی را در مناطق مسلمان نشین کار گذاشته و ادعا می کند که این اقدام با هدف ریشه کن کردن افراط گرایی صورت گرفته است.
اقدامات افراطی دولت بریتانیا با ادعای مبارزه تروریسم تقویت می شود
این دوربینهای 10 هزار دلاری بر اساس آخرین تکنولوژی ماهواره ای بوده و از هشت لنز قدرتمند برخوردار است که می تواند چشم انداز وسیعی را پوشش دهد. سیستم نرم افزاری آن نیز می تواند بیش از 50 الگوی حرکتی را برای شناسایی تروریست بالقوه نشان دهد. این دوربین های تجسس و به نوعی جاسوسی ظرف یک سال می تواند حرکتهای صورت افراد را نمایان کند.
این دوربینها که به "حشره"معروف شده است می توانند گروه های فردی را که با رفتارهای مشکوکی پرسه می زنند شناسایی کنند. نصب دوربینهای مدار بسته در مناطق مسلمان نشین نیز از دیگر اقدامات افراط کارانه دولت بریتانیا است که پس از انفجارهای لندن صورت گرفت.
بسیاری از مسلمانان بریتانیا از اینکه به نحو غیر منصفانه ای مورد هدف پلیس قرار گرفته اند، اعتراض دارند . رهبران مسلمان بریتانیا به دولت هشدار داده اند که این رویکرد برای مبارزه با تروریسم خود به نوعی افراط گرایی محسوب می شود و می تواند واکنشهای نامطلوبی به دنبال داشته و به طبع این واکنشها تلاشهای مسلمانان بریتانیا برای ادغام در جامعه را از بین می برد.
اقلیت مسلمان بریتانیا که حدود 2 میلیون نفر ارزیابی می شوند پس از حملات انفجاری سیستم حمل و نقل لندن نسبت به تبعیض نژادی و دینی اعتراض کرده و تأکید می کنند که سیاستهای دولت برای مبارزه با تروریسم تأثیر نامطلوبی بر وضعیت زندگی آنها گذاشته است.
شورای مسلمانان بریتانیا به عنوان بزرگترین سازمانی که نمایندگی مسلمانان این کشور را برعهده دارد پیشتر در واکنش به این برنامه های جدید دولت تأکید کرد که دولت باید تأثیر برخی سیاستهای خود را در داخل و خارج از کشور تشخیص داده و سهم آن را در گسترش ایده های افراط گرایانه ارزیابی کند.
انتقاد از رویکرد سرویسهای اطلاعاتی آلمان نسبت به مسلمانان
دو گزارشی که از سوی گروه بین المللی بحران و برنامه مؤسسه جامعه آزاد پیشرفت و نظارت اتحادیه اروپا ارائه شده، سرویس اطلاعاتی آلمان را به علت در پیش گرفتن رویکردی نامناسبت نسبت به آنچه که خود تهدید اسلامی می داند مورد انتقاد قرار داده اند.
گزارش گروه بین المللی بحران با عنوان " اسلام و هویت در آلمان" سرویسهای اطلاعاتی آلمان را به استفاده از رویکردهای بی ثبات نسبت به افراط گرایی متهم کرده است.
از سوی دیگر نینا موهه انسان شناس فرهنگی در برنامه مؤسسه جامعه آزاد پیشرفت و نظارت اتحادیه اروپا اظهار داشت: سرویسهای اطلاعات آلمان تعاریف نادرستی از تروریسم و اسلام دارند که باعث می شود نتوانند میان مسلمان حقیقی و مسلمان منحرف شده تمایز قائل شوند.
اگر چه مسلمانانی که در آلمان زندگی می کنند حدود 2/3 میلیون نفر تخمین زده شده اند، اما سرویس اطلاعاتی آلمان هر گروه اسلامی را تهدیدی برای دولت در نظر می گیرد.
این دو گزارش به شدت رفتار سرویس اطلاعاتی آلمان نسبت به گروه های اسلامی را مورد انتقاد قرار داده است.
پس از حملات یازدهم سپتامبر و انفجارهای لندن بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی برای خود این حق را قائل شدند که فعالیت سازمانهای اسلامی را به تروریسم نسبت دهند، با وجود اینکه اقلیت مسلمان به کرات تلاش کرده اند حسن نیت خود را نسبت به جامعه ای که در آن زندگی می کنند به اثبات رسانند، اما هنوز هم باورهای نادرستی وجود دارد که مانع از جلوه چهره حقیقی اسلام می شود.
پوشش صورت زنان مسلمان بریتانیا در دادگاه قانونی شد
به دنبال بحث مناقشه برانگیز در بریتانیا درباره پوشش صورت، کمیته مشورت مطالعات حقوق درباره رفتار مساوی، مسئله پوشش صورت زنان مسلمان در دادگاه را بررسی کرد و سیستم قضایی بریتانیا به این امر رأی مثبت داد.
به گزارش مهر، براساس این حکم جدید پوشش صورت و نقاب زنان مسلمان در دادگاه در هر مورد بررسی شده و با پیش شرط عدم تداخل در اجرای عدالت مجاز است.
چندی پیش در یک جلسه حقوقی در شهر "اتوک ان ترنت" پس از آنکه مشاور حقوقی از برداشتن پوشش صورت امتناع کرد جلسه به تعویق افتاد. پس از آن نظام حقوقی و کمیته مشورت مطالعات حقوق درباره رفتار مساوی این مورد را بررسی و نظر خود را اعلام کردند.
این راهبرد اظهار می دارد که وادار کردن یک فرد برای انتخاب میان هویت دینی و حضور در دادگاه می تواند تأثیر قابل توجهی بر حس عزت و کرامت وی داشته باشد که این امر به انزوا و به حاشیه رانده شدن زنان مسلمان منتهی می شود. رئیس این کمیته در ادامه و در راستای ایجاد و تأسیس کمیته فوق اظهار داشت: ما به حق زنان مسلمان برای انتخاب پوشش صورت به عنوان بخشی از اعتقادات دینی احترام می گذاریم .
رئیس این کمیته اظهار داشت: ما به حق زنان مسلمان برای انتخاب پوش صورت به عنوان بخشی از اعتقادات دینی احترام میگذاریم اما منافع عدالت همواره بر این امر غالب است.
این راهبرد تازه یادآور شده است: هر گونه درخواستی مبنی بر نقاب باید با دقت، هوشمندانه و به توجه به حساسیتها ارائه شود و دادگاه باید از تمام افرادی که در مسئله حقوقی مربوطه سهمی ندارند، خالی شود.
کمیسیون حقوق بشر اسلامی از این راهبرد استقبال کرده و یادآور شده است: در فضایی که اسلامهراسی در آن گسترش یافته است ، مشاهده دادگاههایی که راهبردهای خود را بر اساس منافع دینی پایه گذاری می شوند بسیار دلگرم کننده است.
افتتاح نخستین اتحایه علما و مبلغان شیعه در اروپا
اتحادیه علما و مبلغان شیعه با مجوز رسمی اتحادیه اروپا در هامبورگ، آلمان افتتاح شد تا فعالیتهای اهل تشیع در اروپا را اجرا و توسعه دهد.
به گزارش مهر، سید محمد ناصر تقوی نایب رئیس مرکز اسلامی هامبوگ گفت: اتحادیه علما و مبلغان شیعه نخستین دیدار قاره ای خود را در سال 2004 برگزار کرد و پس از آن فرآیند تثبت به عنوان یک سازمان رسمی و حقوقی در اتحادیه اروپا را دنبال کرد.
تقوی یادآور شد که این اتحادیه شیعی از مجوز رسمی برای تأسیس شعبه های خود در تمام شهر ها و کشورهای 27 کشور عضو اتحادیه اروپا برخوردار است.
نایب رئیس مرکز اسلامی هامبورگ با اشاره به این حقیقت که جامعه مسلمان سراسر اروپا طی سالهای اخیر به شدت تحت فشار بوده اند، گفت: این اتحادیه قصد دارد مصالحه را در مکاتب مختلف فکری اسلامی گسترش داده و از حقوق مدنی جوامع مسلمان دفاع کند.
وی گفت: ارائه تصویر منطقی از اسلام، تقویت همزیستی میان جوامع مسلمان و غیر مسلمان و معرفی ماهیت حقیقی اسلام به اروئیان از دیگر اهدافی است که اتحادیه علما و مبلغان شیعه بر پایه آن تأسیس شده است.
حدود 90 هیئت شیعه به نمایندگی از جوامع اسلامی ساکن در اروپا در گردهمایی دو روزه دومین مجمع عمومی اتحادیه علما و مبلغان شیعه که طی روزهای اول و دوم اردیبهشت در هامبورگ برگزار شد، شرکت کردند.
همکاری مسلمانان و یهودیان اروپا تقویت می شود
سازمانهای یهودی و اسلامی اروپا به منطور توسعه گفتگو در زمینه نگرانیهای جهانی درباره مخالفت با نژاد پرستی و آینده مشترک آنها در اروپا همکاری می کنند.
پس از برگزاری همایشی که با محوریت گفتگوی مسلمان – یهودی اوایل هفته گذشته در بروکسل برگزار شد پرسشهایی با محوریت همکاری مسلمانان و یهودیان مطرح شد که از آن جمله می توان به نقش رسانه به عنوان نیرویی برای تغییر روابط بین ادیان و همکاری جوامع محلی در راستای فعالیتهای مشترک اشاره کرد.
امام دکتر عبد الجلیل ساجد رئیس شوررای دینی و هماهنگی نژاد بریتانیا، خاخام میشل سارفاتی مؤسس و رئیس سازمان گفتگوی مسلمان یهودی فرانسه و ولادیمیر ساچا رئیس کمیسیون فرهنگ اروپا اوایل هفته در این همایش شرکت کرده و میراث فرهنگی و دینی مشترک خود را یادآور شدند تا در کنار یکدیگر بایستند و نه در مقابل هم.
یکی از نتایج حائز اهمیت این همایش تشکیل سکوی اروپایی برای همکاری مسلمان و یهودی بود تا ابتکارات جوامع محلی و ملی را در راستای همکاری و گفتگوی گسترده افزایش دهد.
این همایش در بحث تشکیل این سکو با تجارب، ایده و اقدامات نیک شاهد ابتکار همکاری میان سازمانهای دینی مسلمانان و یهودیان در عرصه های هنر، پوشش رسانه ای مسائل مشترک مسلمان و یهودی، تنوع دینی، همکاری های آکادمی و تلاشهای سیاسی مشترک بود.
این همایش از سوی سازمان یهودیان مبارزه با نژاد پرستی مستقر در بروکسل و با همکاری گروه مسلمان – یهودی استرینگ با حضور هفتاد یهودی و مسلمان از بلژیک، هلند، دانمارک، بریتانیا و فرانسه که به گفتگو در سطح حامعه علاقمند بودند تشکیل شد.
همایش بین المللی "میراث معنوی حضرت محمد(ص)" در آلبانی برگزار می شود
همایش بین المللی "میراث معنوی حضرت محمد(ص) : هدف آموزش در سنت فکری اسلامی" از سوی کالج سعدی روز 24 خرداد ماه در شهر تیرانای آلبانی برگزار می شود.
هدف از برگزاری این همایش معرفی میراث فرهنگی حضرت محمد(ص) و مقاسیه هدف آموزش در سنت فکری اسلامی با هدف آموزش در بافت مدرن عنوان شده است.
این همایش تلاش می کند توضیح دهد چرا آموزش در اسلام حائز اهمیت است . این همایش همچنین قصد دارد برخی از ابعاد حائز اهمیت آموزش در اسلام را مورد بررسی قرار داده و موضوعاتی چون: معنای سنت فکری اسلامی، هدف از آموزش در اسلام، رابطه میان علم و دین در سنت فکری اسلامی، مقایسه سنت فکری اسلامی و مسیحی، هدف از آموزش در سنت فکری و علوم مدرن را به بحث و بررسی کارشناسان و صاحبنظران حاضر در این همایش بگذارد.
پرفسور ویلیام چیتیک، استاد دانشگاه نیویورک، دکتر مظفر اقبال رئیس موسسه اسلام و علم در کانادا، دکتر کریستین بانود عالم فرانسوی درعرصه معنویت اسلامی، دکتر سقراط احمدتاج عالم و مترجم آلبانیایی، ادین لوجا محقق سنت اسلامی از لندن و امیر حسین اصغری مدیر کالج سعدی در تیرانای آلبانی از شرکت کنندگان این همایش محسوب می شوند.
افتتاح نخستین دبیرستان اسلامی در آمریکا
نخستین دبیرستان اسلامی در ایالت اورگان آمریکا، در شهر پورتلند، با پیگیری مستمر مسلمانان از ترم آینده فعال می شود .
وجدی سعید مدیر اجرایی سازمان آموزش اسلامی شهر پورتلند، با ابراز خرسندی از گشایش نخستین دبیرستان اسلامی در ایالت اورگان گفت: تعدای از خانوادههای مسلمان به دلیل نبود مدرسه ای اسلامی در پورتلند، این شهر را برای تحصیل فرزندانشان در محیطی اسلامی ترک کردند. این امر باعث شد تا سازمان آموزش اسلامی پورتلند که هدف آموزش معارف قرآن و سنت پیامبر اسلام(ص) به جوانان مسلمان را دنبال میکند، در راستای راه اندازی دبیرستانی اسلامی اقدام کند .
وی با بیان اینکه دانشآموزان دختر و پسر با مراعات حجاب و شئونات اسلامی در کلاسهای مختلط این دبیرستان حاضر میشوند، افزود: در این دبیرستان علاوه بر علوم روز، دروس اسلامی و زبان عربی نیز تدریس میشود.
عدم نسبت تروریسم به اسلام در رسانهها مورد تأکید قرار گرفت
در همایش "نقش رسانه های گروهی در گسترش تسامح" دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی به نمایندگی از 57 کشور عضو به روزنامهنگاران نسبت به مرتبط دانستن اسلام و تروریسم هشدار دارد.
اکمل الدین احسان اغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی درمراسم افتتاحیه همایش نقش رسانه های گروهی در گسترش تسامح اظهار اشت: تعصب علیه اسلام از یازدهم سپتامبر 2001 و مجموعه اقدامات تروریستی در اروپا افزایش یافته است. آنچه امروز مشاهده می کنیم تنها مونولوگ محسوب می شود و به هیچ عنوان نمیتوان نام گفتگو بر آن گذاشت چرا که تنها به افزایش شکاف منتهی می شود.
وی با اشاره به اینکه سوء تعبیر از اسلام تنها افزودن هیزم به آتش ناخشنودی مسلمانان از غرب است یادآور شد: رسانهها باید این افسانه را که تروریسم و اسلام مفاهیم مشابه و یکسان هستند از بین ببرند.
موضوع آزادی رسانهها در کشورهای اسلامی نیز از موضوعات مورد بحث در این همایش بود.
المار محمد یاروف وزیر امور خارجه آذربایجان طی سخنرانی خود اظهارداشت که اسلام و تروریسم را نباید هممعنا دانست و کشورهای اسلامی باید این نوع تفکر را از بین ببرند. محمد یاروف با تأکید بر اهمیت تساهل و گفتگوی میان تمدنها گفت: ما از احترام به هر دین و سنتی حمایت میکنیم. آذربایجان از لحاظ تاریخی از تساهل در منطقه برخوردار بوده است.
این همایش از سوی وزارت خارجه آذربایجان و سازمان کنفرانس اسلامی برگزار شده است. دو روز اول این همایش دربرگیرنده دو جلسه با محوریت چالشها ومشکلات درک متقابل و تساهل به عنوان شیوه ای از درک متقابل میان دولت، جامعه مدنی و آموزش است.
دیدار دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی با رهبران اسلامی جنوب تایلند
رئیس سازمان کنفرانس اسلامی این هفته برای ارزیابی میزان تنش میان اکثریت مسلمانان جنوب تایلند با دولت بودیست این کشور، به تایلند سفر خواهد کرده و با رهبران مسلمان جنوب تایلند گفتگو می کند.
سورایود چولانونت نخست وزیر تایلند روز دوشنبه با اکمل الدین احسان اغلو دیدار کرده و درباره تلاش دولت این کشور برای حل مناقشه ای که از ژانویه 2003 تاکنون جان 2100 نفر را گرفته گفتگو خواهد کرد.
تایلند از جایگاه ناظر در سازمان کنفرانس اسلامی با 57 کشور عضو برخوردار است. هئیت 6 نفره سازمان کنفرانس اسلامی از روز دوشنبه تا چهارشنبه به دعوت وزارت خارجه تایلند در این کشور اقامت خواهند داشت. سورایود چولانونت اظهار داشت: دولت دیدار مقامات سازمان کنفرانس اسلامی از جنوب کشور را تسهیل می کند.
بر اساس اعلام برنامه های این سفر، احسان اغلو قرار است با رهبران مسلمان این منطقه گفتگو کند. بیش از 80 درصد جمعیت محلی این منطقه را مسلمانان تشکیل داده اند که با کشور مجاور خود مالزی دارای قرابتهای زبانی و قومی هستند. جمعیت سایر مناطق تایلند را بودیستها تشکیل داده اند که بیش از 90 درصد جمعیت 65 میلیونی کشور تخمین زده می شوند.
بر اساس ادعای مقامات این کشور پس از آنکه نخست وزیر جدید قدرت را به دست گرفت این کشور شیوه مصالحه آمیزی در پیش گرفته است. دولت همچنین اعتقاد دارد که مناقشه با مسلمانان کشور به دین ارتباط ندارد اما تلاش جدایی طلبان طی 6 دهه گذشته به اوج خود رسیده است. صدها سال پیش از آنکه دولت بانکوک در سال 1786 بر این نواحی پیروز شود، سه استان جنوب تایلند پیشتر قلمروهای اسلامی محسوب می شدند.
نظر شما