به گزارش خبرنگار مهر، محمد کبیری معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح پنجشنبه در حاشیه امضای این تفاهم نامه گفت: با توجه به تحریم هایی که به ملت ایران وارد شده، تعاونی ها با توجه به ظرفیتهای که دارند، توانستند با توسعه خدمات خود به تاب آوری جامعه کمک کنند.
کبیری افزود: تاکنون ۵ تعاون شهر در سطح کشور انتخاب شده که شهرستان بستک جزء این شهرها بوده و این موضوع را برای ۳۱ استان نیز در نظر گرفتیم.
استاندار هرمزگان گفت: تعاونیهای موفقی در این استان فعالیت دارند و بیش از دو هزار تعاونی در هرمزگان فعال هستند.
فریدون همتی افزود: تعاون از جایگاه مهمی در قانون اساسی کشورمان برخوردار است و ۲۵ درصد اقتصاد کشور باید بر محور تعاونی ها باشد.
وی تصریح کرد: میزان موفقیت تعاونی ها در هرمزگان بسیار خوب و گسترده است و این استان می تواند به عنوان یک الگو در زمینه تعاون در کشور مطرح باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان ضمن تقدیر از حمایتها و توجه استاندار هرمزگان به بخش تعاون افزود: با توجه به منویات مقام معظم رهبری درخصوص سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی و به منظور اجرایی نمودن مفاد برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور و همچنین در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی بارویکرد ایجاد رشد و توسعه پایدار بویژه در شهرها، از طریق مشارکت وسرمایهگذاری وانجام فعالیتهای
لازم، این تفاهم نامه منعقد شد.
هادی ابراهیمی اظهارداشت: کمک به رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی شهرستان با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در قالب بخش تعاونی، ایجاد فضای مناسب برای توسعه کسب و کار وکارآفرینی و جذب ایدهها در راستای توسعه کسب و کارهای جدید با استفاده از ظرفیت طرحهای اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی، شناسایی مزیتهای تعاون شهر و انعکاس آن جهت جذب سرمایه گذاران جدید در شهرستان بستک، افزایش فرصت های شغلی و توسعه شهرستان از طریق توانمندسازی، آموزشهای مهارتی و تجمیع سرمایه های خرد افراد شهرستان و توسعه سطح مشارکت اجتماعی و اقتصادی شهروندان شهرستان در کلیه فعالیت های مرتبط با توسعه، از اهداف این تفاهم نامه است.
وی گفت: ارتقاء حمایت ها و کمک به تشکیل و توسعه تعاونیهای تامین نیاز مرتبط با فعالیت های عمده اقتصادی شهرستان، کمک به ارتقای سطح دانش اعضاء، کارکنان، مدیران و بازرسان تعاونی ها از طریق برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی، کمک به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای بخش تعاون شهرستان و عرضه محصولات آنها، استفاده از ظرفیت های مالی بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون، هدایت منابع طرح اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی برای تشکیل تعاونیهای دارای توجیه فنی و اقتصادی با رویکرد آمایش سرزمینی و مزیت نسبی تعاون شهرِ بستک و طراحی و ساخت نماد(سنگی) تعاون شهر، کمک به افزایش همکاری لازم ما بین دستگاههای ذیربط شهرستانی(دستگاههای متولی صدور مجوز، آموزش فنی و حرفه ای و..) و پیگیری موضوع طرح «تعاون شهر» در شورای اداری شهرستان بستک از تعهدات وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی و استانداری هرمزگان است.
وی اضافه کرد: شناسایی خوشه های کسب و کار کمک به ایجاد تعاونی های تامین نیاز متشکل از تولید کنندگان و یا مشاغل مرتبط با هدف توسعه برند و صادرات و تامین نیازهای مشترک آنها، حمایت از هدایت و تخصیص اعتبارات و منابع مورد نیاز توسعه تعاونیها با استفاده از ظرفیت طرح های اشتغال فراگیر واشتغال روستایی و سایر طرح های اشتغالزایی استان، کمک به تشکیل و توسعه تعاونی توسعه و عمران شهرستان، ایجاد هماهنگی لازم جهت تشکیل تعاونی های بزرگ بویژه تعاونی سهامی عام و فراگیر ملی و کمک به برون سپاری فعالیت های دستگاههای ذیربط شهرستان هدف به تعاونیهای بزرگ و توانمند شهرستان بویژه تعاونی توسعه و عمران شهرستانی از جمله این تعهدات است.
این تفاهمنامه در شش ماده و یک تبصره و به مدت ۳ سال بین وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی و استانداری هرمزگان به امضاء رسید.
قابل ذکر است تعاون شهر، شهری است که شهروندان آن با مفهوم تعاون آشنا بوده و عمده فعالیت های اقتصادی و اجتماعی و تعاملات آن در قالب تعاونی صورت می پذیرد و سطح مشارکت های اقتصادی و اجتماعی مردمی در آن شهر بالا می باشد. منظور از تعاون شهر، مجموعه کل شهرستان هدف (شامل شهر، بخش و روستاهای تابعه) می باشد.
نظر شما