دکتر علی مطهری استاد دانشگاه و فرزند شهید مرتضی مطهری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ساده نویسی و نیاز سنجی شهید مطهری از ویژگیهای آثار وی محسوب می شوند.
وی افزود: ساده نویسی وی به تسط استاد در مطالب باز می گردد، مطلبی که استاد تصمیم بر نوشتن آن می گرفت به قدری برای وی روشن بود که می توانست آن را به سادگی بیان کند. مسئله دوم روش شهید مطهری مبنی بر پرهیز از پیچیده نویسی بوده که خواننده در بند الفاظ گرفتار نشود.
وی با اشاره به نیاز سنجی استاد شهید مرتضی مطهری، گفت: نیازسنجی وی هنری بوده که باعث می شده هیچگاه بی هدف نوشتن خود را آغاز نکند، بلکه به نیاز روز جامعه توجه می کرده و همواره خواستار اعمال بیشترین تأثیر بر خواننده آثار خود بود. بنابراین مشاهده می کنیم که هر کدام از آثار شهید مطهری درباره یکی از مشکلات فکری جامعه نوشته شده است.
دکترعلی مطهری تأکید کرد: علاوه بر نیازسنجی استاد مطهری، وی موضوعاتی را مورد توجه قرار داده که هیچگاه کهنه نمی شوند و در تمام زمانها از مسائل مطرح محسوب می شوند که در آن میان می توان به مسئله حجاب، نظام حقوق زن در اسلام و همچنین خدمات متقابل اسلام و ایران اشاره کرد.
دکتر مطهری در رابطه با کتابهایی که شهید مطهری برای قشر کودک و نوجوان نوشته اند، تصریح کرد: کتاب داستان راستان به نیت کودکان نوشته نشده است و با توجه به تأکیدی که بر سیره و روش اولیا دارد همه اقشار مخاطبان می توانند از آن استفاده کنند، اما بیان و نثر کتاب به قدری روشن است که مورد توجه کودکان و نوجوانان قرار گرفته است. شهید مطهری پس از فراگرفتن علوم و معارف اسلامی نوشتن را آغاز کرده که این امر باعث جذابیت بیشتر آثار وی شده است.
نظر شما