به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار رحیم قیطاسوند ظهر جمعه در جمع نمازگزاران گرگانی اظهارکرد: موقعیت هر استان و کشور متفاوت است و داشتن مرزهای دریایی کمک می کند که کشور از منافع دریا استفاده کند.
وی با بیان این که ایجاد امنیت، استحصال از دریا و بهره بردن از منافع دریایی مزیت های داشتن مرز آبی است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در شمال و جنوب دارای مرزهای دریایی است و پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد.
قیطاسوند گفت: کشور بیش از مرز زمین، مرز آبی دارد که البته توجه خاصی در اعصار مختلف به آن نشده است.
وی به مزیت های داشتن مرز دریایی اشاره کرد و مثال زد که اگر برای حمل نفتی که توسط نفتکش ۴۰۰ هزار تنی صورت می گیرد بخواهیم از تانکر ۲۰ هزار تنی و از وسایل زمینی استفاده کنیم ۲۵ هزار تریلی لازم است.
قیطاسوند گفت: زمانی می توانیم از منافع دریایی استفاده کنیم که امنیت در دریا فراهم باشد که این عمل توسط نیروهای دریایی انجام می شود.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات و موفقیت هایی نیروی دریایی در زمان دفاع مقدس بود که نیروهای تکاور در خرمشهر در اولین جبهه، مقابل دشمن ایستادند.
قیطاسوند بیان کرد: در ۶۷ روز بعد از جنگ تحمیلی نیروی دریایی با عملیات مشترک با نیروهای هوایی، عمده قوای دشمن بعثی را در دریا منهدم کرده و سکوهایی که صادرات نفت عراق از آنجا انجام می شد را قطع کردند.
وی افزود: صیانت دریایی جمهوری اسلامی در خلیج فارس و دریای عمان تا آخر جنگ تحمیلی وجود داشت.
قیطاسوند بیان کرد: بعد از دفاع مقدس نهضت ساخت در دستورکار نیروی دریایی قرار گرفت و تغییر آمایش سرزمینی روی داد؛ همچنین توجه به سواحل تنگه هرمز انجام و گروه های نیروی دریایی در سواحل مکران هم باعث توسعه استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان شدند.
نظر شما