به گزارش خبرنگار مهر، سید حجتالله علم الهدی، ظهر یکشنبه در همایش روز قانون اساسی و مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقه قانون اساسی که در دانشگاه میبد برگزار شد، اظهار داشت: دستاوردهای حقوقی کشور در طول سالهای گذشته بسیار بوده اما کمتر در مورد آن صحبت شده اما لازم است نسبت به تبیین دستاوردهای حقوقی انقلاب اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه در فضای حقوقی کشور اساتید زیادی هستند که باور به این دستاوردهای حقوقی ندارند، عنوان کرد: این افراد همواره نگاه منتقدانه بهنظام حقوقی کشور داشته اند.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه افزود: متأسفانه بسیاری از مسئولان کشور که وظیفه اجرای بخشی از قانون اساسی را دارند، اشراف کامل به قانون اساسی ندارند و برگزاری مسابقه قانون اساسی در دانشگاهها میتواند سبب افزایش آگاهی نسل جوان و مردم و مسئولان از آن باشد.
علم الهدی عنوان کرد: قانون اساسی کشور اسلامیت نظام را با مردمی بودن و جمهوریت نظام را بهخوبی در یک کلمه یعنی جمهوری اسلامی یا مردمسالاری دینی ترکیب و ترسیم کرده است.
وی با اشاره به اینکه جنبه مردمی بودن نظام در قانون اساسی کشور کاملاً مشهود است، تصریح کرد: این جنبه مردمی بودن از رأس کشور که مقام معظم رهبری هستند را شامل میشود تا نمایندگان شهر و روستا که بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط مردم انتخاب میشوند.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه اظهار داشت: جمهوری اسلامی که ساختار حکومت ما است، توسط امام خمینی (ره) به رای مردم گذاشته شد و مردم به آن رای دادند، برخلاف بسیاری از کشورها که ادعای دموکراسی دارند و لیبرال دموکراسی را به رای نمیگذارند.
علم الهدی با تأکید بر اینکه شیوه تصویب قانون اساسی کشور یکی از بینظیرترین شیوههای تصویب قانون اساسی از منظر دموکراسی است، افزود: اگر قانون اساسی کشورهای دیگر را مطالعه کنید مشاهده خواهید کرد که تصویب این قانون در هیچکدام از کشورها به رای مردم گذاشته نشده ولی قانون اساسی جمهوری اسلامی با رای مردم به تصویب رسید.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: به دستور امام خمینی (ره) پیشنویس قانون اساسی در روزنامهها منتشر و نظرخواهی عمومی شد که هرکسی در این خصوص پیشنهاد یا نظری دارد ارائه کند که 4 هزار پیشنهاد در مورد یک یا چند اصل قانون اساسی و 65 طرح کلی در خصوص طرح کلی قانون اساسی توسط جمعهای مختلف دانشگاهی، حوزوی و مردمی نوشته و ارائه شد.
وی خاطرنشان کرد: تمام پیشنهادات و پیشنویسهایی که آن زمان ارائه شد در دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در یک مجموعه 20 جلدی حفظ و نگهداری میشود که همکارانمان به دنبال انتشار آن هستند.
نظر شما