به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیکی آشین ریویو، ژاپن قصد دارد یک ماه نورد سرنشین دار بسازد. حال آنکه این کشور نقش مهمی در ماموریت بلندپروازانه دونالد ترامپ برای ارسال فضانوردان به سطح ماه( آرتمیس) تا ۲۰۲۴ میلادی دارد.
این ماه نورد بخشی مهم از پروژه شراکت ژاپن در برنامه آرتمیس است. همچنین ژاپن هم اکنون مشغول ساخت یک کاوشگر بدون سرنشین است تا تجهیزات و ذخایر را به ایستگاه هایی در مدار ماه به نام «Gateway» برساند. این ایستگاه ها نقشی اساسی در ماموریت ارسال فضانورد به ماه دارند. ژاپن باتری، پمپ های کنترل سوختی و همچنین تانک های اکسیژن و نیتروژن را براساس نمونه های مشابه در ایستگاه فضایی بین المللی می سازد. از وسیله نقلیه فضایی ژاپنی HTV-X برای ماموریت های سوخت رسانی و ارسال تجهیزات به ایستگاه های مدار ماه استفاده می شود.
همچنین به نظر می رسد ژاپن در تامین هزینه های برنامه آرتمیس نیز شراکت می کند. تخمین زده می شود ساخت ایستگاه های مدار ماه تا ۲۰۲۴ میلادی ۴ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
این در حالی است که ژاپن سالانه حدود ۳۶۵ میلیون دلار در ایستگاه فضایی بین المللی هزینه می کند. دولت این کشور تصمیم دارد از ۲۰۲۵ میلادی به تدریج بودجه درنظر گرفته شده برای این ایستگاه بکاهد و در عوض سرمایه مذکور را صرف پروژه سفر به ماه کند.
در کنار این موارد باید اشاره کرد سازمان فضایی ژاپن یا JAXA اعلام کرده اطلاعات مربوط به یک پژوهش مشترک با سازمان تحقیقات فضایی هند را در ساخت کاوشگر استفاده می کند. از سوی دیگر JAXA با همکاری شرکت تویوتا مشغول تحقیقاتی درباره کاوشگر ماه است.
سازمان فضایی ژاپن و ناسا اطلاعات مفید را برای ساخت دوربین ها با یکدیگر به اشتراک می گذارند. علاوه برآن اطلاعات درباره صخره های ماه نیز بین دو این سازمان به اشتراک گذاشته می شود. سازمان فضایی ژاپن اطلاعات به دست آمده از ماه نورد رباتیک خود( به نام SLIM) را در اختیار ناسا قرار می دهد. قرار است این ماه نورد در سال مالی ۲۰۲۱ میلادی به فضا پرتاب شود.
پس از پروژه ایستگاه فضایی بین المللی، این نخستین باری است که ژاپن در یک برنامه اکتشاف فضایی به رهبری آمریکا شرکت می کند.
نظر شما