به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی نژاد در نشست تخصصی بررسی و واکاوی الزامات و اقتضائات اجرایی شدن گام دوم انقلاب که بعد از ظهر امروز در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس با حضور مسئولان و اساتید دانشگاه برگزار شد، با بیان اهمیت تفکر راهبردی مدیریتی در پیشبرد اهداف یک مجموعه، اظهار کرد: از ویژگیهای اساسی بیانیه گام دوم انقلاب بحث طراحی چشمانداز است.
وی افزود: برای هدایت و انسجام یک مجموعه در مبحث مدیریت راهبردی، طراحی یک چشمانداز شوقانگیز و مناسب برای حرکت اعضا به سمت افقهای پیش رو از الزامات است.
مهدی نژاد با بیان اینکه کسی که خواهان مدیریت راهبردی است باید دارای تفکر راهبردی نیز باشد، تصریح کرد: بیانیه گام دوم انقلاب چشماندازی چهلساله دارد. هر کسی نمیتواند بگوید که ما در این چهل سال به کجا قرار است برسیم ولی زمانی که مقام معظم رهبری با ۶۵ سال تجربه عالی در تمام عرصههای علمی، عرفانی و اجرایی و با بالاترین جایگاه قانونی این سند را طراحی میکنند، بسیاری از مسائل مشخص و اهمیت بالای این سند روشن میشود.
مسئول معاونت علمی و فناوری آستان قدس رضوی اضافه کرد: چشمانداز نخست این بیانیه بنا به طراحی مقام معظم رهبری، ایجاد تمدن نوین اسلامی که مقدمه ظهور خورشید ولایت است.
وی محیطشناسی را از ضروریات ایجاد چشمانداز مناسب تلقی کرد و گفت: برای رسیدن به تمدن اسلامی در حال و آینده باید وضعیت جامعه را بررسی کرد، این بررسی نیاز به تجزیه و تحلیلی دارد که محتاج مبانی نظری عمیق است.
مهدی نژاد با اشاره به اینکه باید این سند چهلساله را به اجزاء کوچکتر تقسیم کرد، ابراز کرد: بعدازآن میتوان آن را تبدیل به قانون کرد تا الزامآور شود.
مسئول معاونت علمی و فناوری آستان قدس رضوی ادامه داد: این بیانیه، سند بالای دست مجمع تشخیص مصلحت نظام است، یعنی اگر مجمع بخواهد سیاستگذاری نماید و در حوزههای فرهنگ، استقلال، سبک زندگی، معنویت و... تصمیمگیری نماید باید این سند را راهکار خود قرار دهد.
وی هرم ضمانت اجرایی، این سند را نخبگان و فرهیختگان برشمرد و گفت: باید مطالبه گری را در میان مردم و نخبگان ایجاد کنیم تا درخواست مردم برای اجرای سند بیانیه گام دوم تبدیل به ضمانت اجرایی آن گردد. وی بر تربیت نیروی انسانی ماهر و نسل جوان به توجه بر شناسایی و خلق منابع جدید مالی به غیر از بودجه دولتی همچنین تأکید ورزید.
در ادامه این نشست مهدی حجتالاسلام شریعتی تبار، عضو هیئت مدیره بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، به تحلیل و بررسی بیانیه گام دوم و مبانی آن در نهجالبلاغه پرداخت و گفت: اعتقاد بر این است که این بیانیه الهام گرفته از قرآن کریم، مبانی سنت، شریعت و نهجالبلاغه است.
وی افزود: صدور بیانیههای تاریخی که در فرهنگ اسلامی ما از ابتدای اسلام وجود داشته حقی است که مردم و انقلاب بر امام انقلاب دارند تا در موقعیتهای تاریخی مسیر حرکت را برای جامعه خود تعیین نماید.
حجتالاسلام شریعتی تبار با اشاره به خطبه ۳۴ نهجالبلاغه و حقوق مردم بر رهبری و وظایف رهبری نسبت به ملت، اظهار کرد: نصیحت، نطق، خیرخواهی، دلسوزی، توزیع عادلانه منابع ثروت در میان مردم، ایجاد فضای علمی، دادن بصیرت به جامعه و ایجاد فضای تربیتی از وظایف رهبری نسبت به مردم است.
عضو هیئت مدیره بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی افزود: بهترین بیانیه و راهبرد اگر با عمل و همراهی عمومی خواص و عوام جامعه همراه نباشد و اگر نیروی انسانی شایسته برای پیادهسازی آن به کار گرفته نشود، هیچ فایدهای نخواهد داشت.
وی بحث عدالت اقتصادی را از موضوعات مهم نهجالبلاغه و همچنین بیانیه دوم انقلاب برشمرد و گفت: چرا در نظام اسلامی فساد باید تا گردن ما بالا آمده باشد به طوری که حتی در رسانه ملی بدان اشاره میشود.
حجتالاسلام شریعتی تبار افزود: رهبری میفرمایند: «شرط مشروعیت همه مقامات حکومت اسلامی طهارت اقتصادی است»، لذا این سخن به عنوان بیت الغضب بیانیه رهبری، جای تأمل و درنگ دارد.
در ادامه دکتر علی زمانی، مسئول کانون فرهنگی بسیج اساتید دانشگاه فردوسی، گفت: اقتصاد نکته کلیدی و تعیین کننده در مبحث سلطه ناپذیری و اقتدار است و فرهنگ و علم در مراتب بعدی قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ در بیانیه گام دوم انقلاب جهت دهنده همه حرکتها است، عنوان کرد: نهادهای فرهنگی باید با روحیه انقلابی بر نهادهای علمی، اقتصادی و... تأثیرگذار باشند.
زمانی افزود: رهبری در بیانیه گام دوم علم را با محوریت دانشآفرینی، بینش سازی، ارزشآفرینی و روش سازی اسلامی معرفی مینمایند. ایشان چاره برونرفت از وضعیت اقتصادی کنونی را ایجاد مجموعهای جوان، مؤمن و مسلط به دانستههای اقتصادی در درون دولت میدانند و جوانگرایی را نکته اصلی رسیدن به اقتدار اقتصادی مطرح میکنند.
در ادامه سرهنگ سید جواد کمالی، رئیس سازمان بسیج کارکنان و ادارات سپاه امام رضا (ع)، گفت: این گام نخست برای بیانیه گام دوم انقلاب است که امروز برداشته شده و هشت گام دیگر باید برگزار و تدوین شوند.
وی افزود: خروجی این جلسات به عنوان کلیپهای صوتی و تصویری به عنوان رهنما در اختیار زائران قرار خواهد گرفت. تولید محتوای مکتوب و شفاهی برای اساتید علوم و حلقههای معرفتی نیز درنظر گرفته میشود و استفاده از این محتوا در بین بسیج سپاه در محلات، مساجد و ادارات نیز مورد تأکید است.
کمالی گفت: بسیج ادارات هدفش نزدیکی مسئولان به مردم است البته گامهایی برداشته شده ولی هنوز با ایده آلها خیلی فاصله وجود دارد.
در ادامه مراسم مسئولان و حاضرین در نشست از پایگاه جدید مقاومت بسیج بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی بازدید کردند.
نظر شما