خبرگزاری مهر - گروه استان ها: این روزها که خبر از شیوع ویروس آنفلوانزا در مناطق مختلف کشور مخابره می شود گاهی افراد این ویروس را با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اشتباه می گیرند به طوری که شاید همین اشتباهات به شایعات در شهر دامن بزند کمااینکه اخیرا خبرهایی بین مردم رد و بدل می شد که مصرف مرغ را به حداقل برسانید.
این صحبت ها در حالی عنوان می شود که ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با ویروس آنفلوانزایی که این روزها برخی استان های کشور با آن درگیرند متفاوت است.
آنفلوانزای پرندگان به دو گروه ویروس های آنفلوانزا با بیماری های زایی بالا (فوق حاد) و ویروس های آنفلوانزا با بیماری زایی پایین (غیرفوق حاد) تقسیم می شود که منبع بروز و شیوع هر دو نوع این ویروس ها پرندگان آبزی مانند اردک، غاز و قو هستند و پرندگان مهاجر با عبور از مرزهای کشورهای مختلف این ویروس خطرناک را جا بجا می کنند.
تلفات مهم ترین نشانه بروز آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است
طبق نظر کارشناسان این بیماری به سرعت باعث تلفات پرندگان می شود و تلفات مهم ترین نشانه بروز بیماری است و بر همین اساس اقدامات پیشگیرانه نقش مهمی در کنترل و جلوگیری از شیوع این بیماری دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در همین خصوص پیرامون اقدامات انجام شده برای پیشگیری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی استان همدان طی یک سال و نیم گذشته تاکنون موردی از آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در استان همدان گزارش نشده است.
محمودرضا رسولی با بیان اینکه در این راستا ۵۳ اقدام جدی صورت گرفته است از تشکیل ستاد آنفلوانزا در استان همدان خبر داد و با بیان اینکه دیروز دومین جلسه ستاد در استانداری همدان برگزار و با حضور مسئولان ذیربط تصمیمات لازم اتخاذ شد، گفت: اقدامات در راستای پیشگیری از بیماری به صورت جدی پیگیری میشود.
وی عنوان کرد: همدان یک صنعت طیور فعال و پویا دارد و حدود ۲۵ تا ۲۶ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام میشود که تمام این اقدامات مستلزم حفظ امنیت بهداشتی است.
آذر ماه امسال حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ مورد نمونه برداری در خصوص بیماری آنفلوانزا صورت گرفته و ۱۸ هزار و ۴۱۲ مورد مراقبت فعال انجام شده است مدیرکل دامپزشکی استان همدان از بازدید و مراقبتهای فعال از واحدهای صنعتی و سنتی خبر داد و با بیان اینکه نمونهبرداری ها نیز به صورت مکرر انجام میشود، گفت: آذر ماه امسال حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ مورد نمونه برداری در خصوص بیماری آنفلوانزا صورت گرفته و ۱۸ هزار و ۴۱۲ مورد مراقبت فعال انجام شده است.
رسولی ادامه داد: امسال از ۱۰۶ واحد که مشکلاتی در آنها گزارش شده بود نیز نمونه برداری صورت گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه تالابها و آبگیرهای و واحدهای صنعتی و بومی به صورت مرتب بازدید می شوند از واکسیناسیون تمام طیور بومی استان همدان سخن گفت و با بیان اینکه در این طرح یک میلیون قطعه طیور بومی استان همدان علیه بیماری نیوکاسل واکسینه شدند و استان همدان مقام اول کشور را در این زمینه کسب کرده است، گفت: ضدعفونی مستمر بازارچه پرندگان در خیابان فدک انجام و اطلاع رسانی ها صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه برای این بازارچه مسئول فنی و بهداشتی در نظر گرفته شده و در حال حاضر فعال است، اظهار داشت: بازار پرنده فروش ها در این مکان مستقر شده که البته شاید وضعیت آن ۱۰۰ درصد مورد تایید نباشد اما از وضعیت قبلی خیلی بهتر است.
رسولی با اشاره به وضعیت پرنده فروشان بازار مظفریه همدان نیز گفت: در ستاد آنفلوانزای استان همدان پیرامون این بازارچه بحث و گفتگو شد و از آنجا که شهرداری و اتاق اصناف در این زمینه مسئولیت دارند و برخی از واحدهای فعال در این بازارچه پروانه کسب دارند پیگیری مسئله به این دو مجموعه واگذار شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه این بازارچه قابل ضدعفونی و قرنطینه نیست و تاییدیه دامپزشکی استان همدان را ندارد، گفت: ارگانهای مسئول باید این مساله را ساماندهی کنند کمااینکه این اقدام شدنی است چرا که پرنده فروش های انتهای خیابان اکباتان جمعآوری شدند و وضعیت به نسبت بهتری دارند بنابراین این مکان هم میتوان ساماندهی کرد.
اختصاص محل دیگری برای فعالیت پرنده فروشان مظفریه همدان که قابلیت قرنطینه و ضدعفونی داشته باشد رسولی با بیان اینکه با اختصاص محل دیگری برای فعالیت آنها که قابلیت قرنطینه و ضدعفونی داشته باشد میتوان این اقدام را انجام داد، گفت: این واحدها باید کمتر در معرض رفت و آمد مردم باشند.
طبق گفته کارشناسان مهم ترین راه ابتلای انسان به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تماس مستقیم با ترشحات پرندگان است بنابراین باید حتی المقدور در فصول پاییز و زمستان از تماس بی مورد و غیرضروری با طیور اهلی یا وحشی پرهیز شود.
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری شغلی محسوب می شود و در کارکنان مرغداری ها، آشپزها، دامپزشکان و کارکنان کشتارگاه های طیور شایع تر است و بر همین اساس باید موارد و نکات بهداشتی خیلی بیشتر از قبل رعایت شود.
نظر شما