به گزارش خبرنگار مهر مدیرعامل بانک سرمایه در نشستی با خبرنگاران، بانک ها را مهار کننده نقدینگی های تخریب کننده دانست و تصریح کرد : براساس تحلیل های اقتصادی نرخ سود هر چقدر پایین تر باشد دارای سرریز خواهد بود و باید در حد منطقی تعیین شود.
سید بهاء الدین حسینی هاشمی با بیان این که نرخ سود باید باعث شود که پس انداز ملی مساوی با سرمایه گذاری ملی باشد، افزود: در بازار حقیقی و بازار کالا نرخ پول باید بتواند مبادلات اقتصادی کشور را انجام دهد و بانک مرکزی براساس آن نرخ سودی را تعیین کند که مجر به انباشت سرمایه و در نهایت منجر به سرمایه گذاری شود.
وی نرخ سود بانکی را یک نرخ مهم و کلیدی در اقتصاد دانست که تعیین دقیق آن منجر به توسعه یافتگی، عدم توسعه یافتگی، تورم رکودی، رکود تورمی یا رونق اقتصادی می شود.
مدیرعامل بانک سرمایه با تاکید بر این که منابع پولی و منابع بانک ها، کفایت سرمایه گذاری ها را نمی کند، افزود : براساس آخرین آمار رشد نقدینگی کشور 30 تا 35 درصد، رشد پس انداز 15 تا 16 درصد و رشد سرمایه گذاری 50 درصد است.
وی اضافه کرد : کشور برای توسعه اقتصادی تنها از منابع بانک ها استفاده می کند و از منابع و پس انداز سایر کشورها استفاده نمی کند و این در حالی است که سایر کشورها از این شیوه استفاده می کنند که همین امر منجر به افزایش پول و در نتیجه کاهش نرخ سود بانکی می شود.
حسینی هاشمی خاطرنشان کرد : طرح های بزرگ نظیر پروژه های انبوه سازی مسکن یا صادرات با استفاده از پس اندازهای خرد ایجاد نمی شود و اگر این گونه امور با استفاده از سرمایه های بزرگ صورت گیرد، پس اندازهای خرد کفایت سرمایه گذاری های خرد را خواهد کرد.
به گفته وی اهداف بانک ها حفظ ارزش پول و تامین مالی است، بنابراین برای جلوگیری از ورود لطمات به سیستم بانکی باید همه جانبه نگری در تعیین نرخ سود بانکی شود و این نرخ باید برای بانک ها بهینه باشد، زیرا در نهایت عدم تعیین صحیح آن منجر به هرج و مرج در حیطه عملکرد بانک ها خواهد شد.
مدیر عامل بانک سرمایه با تاکید بر این که بانک ها خواهان کسب یک حداقل سود قابل قبولی درعملیات خود هستند، قیمت تمام شده پول در بانک های دولتی وخصوصی را به ترتیب 14 و 20 درصد، نرخ بازده اعتبارات را 16 تا 17 درصد و متوسط سود را بین 1 تا 2 درصد ذکر کرد.
وی با بیان این که بانک ها برای تصمیم گیری متحد نیستند، افزود: هر نرخی که توسط بانک مرکزی تعیین و به بانک ها ابلاغ شود، بانک ها موظف به اجرای آن هستند، اما اگر این نرخ به درستی تعیین نشود منجر به تشدید تورم خواهد شد.
حسینی هاشمی اضافه کرد: در حال حاضر کل نقدینگی کشور 130 هزار میلیارد ریال، حجم کل اسکناس و مسکوکات نیز حدود 4 هزار و 500 میلیارد ریال است، بنابراین اگر نرخ سود بانکی به صفر نیز برسد، حجم سپرده های بانکی تغییری نمی کند و این امر به نفع بانک ها است.
وی در خصوص طرح تغییر واحد پولی کشورگفت: این امر آثار اقتصادی برای کشور ندارد اما نوعی تبدیل پول است که می تواند منجر به سهولت محاسبات شده و در بسیاری از کشورها نیز اجرا شده است.
وی همچینین میزان منابع بانک سرمایه را 6 هزار میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: طبق دفاتر سهام بانک، 40 درصد سهام بانک متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت های وابسته به آن و بقیه یعنی 350 هزار نفر سهامدار بانک هستند.
مدیر عامل بانک سرمایه از صدور یک میلیون و 300 هزار کارت اکترونیکی تا پایان شهریور ماه برای فرهنگیان به منظور پرداخت حقوق و سایر خدمات بانکداری الکترونیک و ایجاد تالار اختصاصی OTC برای خرید و فروش سهام خبرداد.
نظر شما