۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۳۶

/ شهید مطهری؛ آموزگار علم و اخلاق - 4 / حجت الاسلام موسوی هوایی در گفتگو با مهر:

آزاداندیشی شهید مطهری بر مبنای نیازهای جامعه اسلامی ایران بود / ویژگیهای خاص استاد مطهری در آثار وی دیده می شود

آزاداندیشی شهید مطهری بر مبنای نیازهای جامعه اسلامی ایران بود / ویژگیهای خاص استاد مطهری در آثار وی دیده می شود

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه استاد مطهری فرزند مکتب امام باقر و امام صادق ( علیهما السلام) بود و افتخار ایران اسلامی به شمار می رود، گفت: نهضت آزاد اندیشی و علمی استاد بر مبنای نیازهای جامعه اسلامی ایران بود و سیر و سلوک معنوی ایشان و همچنین بهره گیری از علوم مختلف در حوزه های علمی وی بسیار قابل توجه است.

حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه درباه شخصیت استاد مطهری بحثهای بسیاری شده است، اظهار داشت: باید شخصیت مطهری، تکوین این شخصیت در فضای حوزه، دانشگاه و جامعه مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه ایشان فرزند حوزه و فرزند مکتب امام باقر(ع) و امام صادق (ع) است، تصریح کرد: سخت کوشی، سیر و سلوک معنوی در بهره گیری از علوم مختلف در حوزه های علمی او بسیار مورد توجه است؛ به طوری که امام خمینی (ره) نیز در این زمینه گفته است:" به اسلام عزیز تبریک می گویم که چنین فرزندی را تربیت کرده است."

حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی با تأکید بر اینکه ویژگیهای خاص شهید مطهری در مکتوبات ایشان دیده می شود و شاگردان او به دقت علمی و آزادی علمی ایشان اشاره کردند، یاد آور شد: نهضت آزاد اندیشی و علمی او عمیق و با اخلاص و بر مبنای نیازهای جامعه اسلامی ایران در وجود ایشان شکل گرفته بود و به معنای الهی آن بود.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه او از بند هوا و هوسها آزاد بود، اندیشه او در قید و بند نبود، افزود: مطهری مبارزه علمی، فکری و فرهنگی می کرد. وی معتقد بود که انسان نباید هر چیزی را با توجه به آزاد اندیشی بپذیرد بلکه هر چیزی را باید با استدلهای عقلانی و عقلایی و با دفاع از مطلب خود قبول کند. مطلبی که برای بشریت علم نافع است که هم جامعه علمی باید به این مورد توجه کند و هم جامعه جهانی؛ چرا که علم نافع بسیار با اهمیت است و هم به فرد و هم به جامعه سود می رساند.

حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی با اشاره به اینکه دقت علمی شهید مطهری، آزاد اندیشی او، گستره مطالعات شهید مطهری در فضای علوم انسانی و دیگر علوم بسیار زیاد بود، گفت: به طوری که زمانی که از او درباره مطالعه می پرسند، پاسخ می دهد "من تا حد مرگ مطالعه می کنم."

وی با بیان اینکه نکته دیگر که در زندگی شهید مطهری مطرح است، رشد الهی و دینی او بود، یاد آور شد: ایشان به مسئله تقوا، رعایت حدود الهی در خانواده، جامعه، مراقبت از فرزندان، توصیه به تربیت آنها بسیار اهمیت قائل بود. هنگامی که از همسر ایشان پرسیده می شود که او در شبانه روز چه مدتی وضو نداشت پاسخ می دهد: "او تنها 20 دقیقه در شبانه روز وضو نداشت." چرا که اگر انسان پاک و دارای تطهیر درونی باشد، درهای حکمت به روی او گشوده می شود.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی به زمان شناسی، مخاطب شناسی، دشمن شناسی شهید مطهری که بسیار دقیق، عالمانه و بر مبنای قرآن، سیره اهل بیت بود، اشاره کرد و افزود: آرمانهای امام با گوشت او عجین شده بود. همچون سیره اهل بیت رفتار و عمل می کرد، تصمیم می گرفت و حرف می زد. در این مسیر کسانی که نمی توانستند اندیشه های او را درک کنند، او را به شهادت رساندند.

کد خبر 479004

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha