۱۶ آذر ۱۳۹۸، ۲۰:۰۵

مظاهریان در پنجمین تجربه حضور به عنوان شهردار شب پایتخت مطرح کرد

ارتقای سطح سرانه‌ها در محلات کمتر برخوردار تهران

ارتقای سطح سرانه‌ها در محلات کمتر برخوردار تهران

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران در بازدید از محلات کمتر توسعه یافته در منطقه ۴ تهران بر ضرورت ارتقای سطح سرانه‌ها در این محلات تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران در حالی برای پنجمین بار، اداره پایتخت به عنوان شهردار شب را بر عهده داشت که در بازدید از محلات کمتر توسعه یافته در منطقه ۴ تهران بر ضرورت ارتقای سطح سرانه‌ها در این محلات تاکید کرد.

حامد مظاهریان، در راستای حضور دوره‌ای مدیران به عنوان شهرداران شب پایتخت، شامگاه چهارشنبه تا بامداد روز پنجشنبه اداره شهر را بر عهده داشت که در این راستا، در جریان طرح توسعه محلات کمتر برخوردار گلشن (خاک سفید) و جوادیه تهرانپارس قرار گرفت و علاوه بر آن از سامانسرای لویزان (ویژه نگهداری زنان آسیب‌دیده) و یک گرمخانه مردان در محله حکیمیه بازدید کرد.

مظاهریان، در جلسه بررسی طرح‌های توسعه محلات گلشن و جوادیه، با اشاره به برنامه‌های شهرداری در دو سال آینده تصریح کرد: ضرورت دارد در محلات کم برخوردار بتوانیم سطح سرانه‌ها را به یک سطح استاندارد رسانده که این موضوع آسیب‌های اجتماعی را کاهش می دهد و نیز فاصله طبقاتی را کم تر کرده و موجب سر زندگی و نشاط شهری خواهد شد.

معاون شهردار تهران با اشاره به برنامه توسعه محلات و محله محوری در بودجه آینده شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران امروز نگاه جدیدی را در پیش گرفته است که شاید طی صد ساله گذشته این شهر چنین روندی را به خود ندیده است، تهران به دنبال پروژه های بزرگ نیست و باید به پروژه های محله محور تاکید ویژه شود، پروژهای بزرگ هزینه های بالایی دارد و باید مشکلات مردم را با رویکرد محله محور حل کنیم.

معضل بزرگ سند دار نبودن املاک مردم

شهردار منطقه ۴ تهران هم که مظاهریان را همراهی می‌کرد، در بازدید از دفتر توسعه محلات گلشن و جوادیه گفت: بخش اصلی مشکل در این محله، سنددار نبودن املاک است؛ به طوریکه بخش عمده‌ای از ریزدانه‌های موجود در این محلات، سند مالکیت ندارند و از این‌رو، امکان نوسازی، تخصیص خدمات یا حتی خرید زمین برای توسعه فضاهای عمومی با مشکل مواجه است.

محمد محمد دوست، با اشاره به کمبود سرانه آموزشی و فضای سبز در این محلات، اضافه کرد: آموزش و پرورش اعلام کرده است که در صورت اختصاص زمین، آمادگی ساخت مدرسه را در این محلات دارد ولی به دلیل اینکه عمده زمین‌های منطقه فاقد سند هستند، امکان تملک و واگذاری آن برای ساخت مدرسه دشوار است.

وی ادامه داد: البته شهرداری در تلاش است تا زمین‌های مشخص و فاقد مشکل در سطح محله را شناسایی و تملک کند تا بتواند برای خدمات‌رسانی و ارتقای سرانه‌ها از آن بهره ببرد.

زهرا بشیری، مدیر دفتر نوسازی محلات گلشن و جوادیه نیز در این بازدید، ضمن ارائه گزارش از طرح توسعه محور زهدی و میدان رهبر در محله گلشن و معضل دکل‌های برق فشار قوی در محله جوادیه، از آمادگی برای طراحی پروژه محلی در سطح این دو محله بر اساس نظر مردم خبر داد و گفت: با نظرسنجی‌ها و مصاحبه‌های انجام شده با مردم، مشکلات اصلی محلات احصا شده و با اختصاص بودجه‌های عمرانی، امکان احداث سریع‌تر این پروژه‌های کوچک مقیاس وجود دارد.

سختی کار در سامان‌سرای لویزان

یکی از مقاصد بازدید مظاهریان به عنوان شهردار شب پایتخت، سامان‌سرای بانوان لویزان بود. این سامانسرا که در سال ۱۳۸۳ آغاز به کار کرده، محلی برای اسکان و پذیرش زنان بی‌خانمان، کارتن‌خواب و متکدی است که توسط گشت‌های کلانتری یا گشت ویژه خدمات اجتماعی به این محل ارجاع داده می‌شوند. البته تمامی زنان، پس از حضور، با دستور قاضی کشیک، تعیین وضعیت شده و با دستور قضایی در آنجا نگهداری می‌شوند.

مظاهریان در این حضور از وضعیت حمام، اتاق مادر و کودک، بهیاری و رختشور خانه بازدید کرد.

مدیر سامان سرای لویزان در توضیحی از حضور این افراد در این سامان سرا گفت: در بین این کارتن خواب ها و متکدیان می تواند مواردی از زنان معتاد باردار، مادر و کودک و سالمند و گمشده و مفقود را مشاهده کرد یعنی یک فرد مجموعه و کلکسیونی از آسیب ها را می تواند داشته باشد که این افراد توسط گشت ۱۳۷ شهرداری با حضور یک مددکار اجتماعی و مامور انتظامی از سطح شهر تهران جمع آوری و به سامانسرا منتقل می شوند.

مدیر سامانسرای لویزان ادامه داد: این افراد به واحد غربال سامانسرای لویزان منتقل شده و با حضور مددکار اجتماعی کشیک و با کمک مصاحبه عمیق غربالگری انجام و در نهایت پرونده دقیقی از شرایط و وضعیت افراد تهیه می شود.

معاون شهردار تهران همچنین در گفتگو با برخی پرسنل این مرکز، در جریان گلایه‌های آنان در خصوص شرایط سخت کاری، پایین بودن مزایا، نامناسب بودن وضعیت قراردادها و مشکلات دیگر قرار گرفت که قول بررسی این موضوع را به آنها داد.

مقصد بعدی شهردار شب، گرمخانه مردان در محله حکیمیه بود؛ این مرکز که به همت یکی از بانوان خیر و تحت عنوان موسسه طلوع گستر زنان بهشتی تهران، تشکیل شده است، در تمام ایام سال پذیرای مردان بی‌خانمانی است که به این مرکز پناه می‌آورند.

افکار، مدیر گرمخانه، در خصوص شرایط این مرکز گفت: بخشی از مردان به صورت خودمعرف و بخش دیگری نیز توسط گشت‌های سازمان خدمات اجتماعی به اینجا اعزام می‌شوند و بجز افرادی که دارای معلولیت هستند، سایر افراد به‌راحتی پذیرش و اسکان داده می‌شوند.

وی ادامه داد: به افراد هر شب یک وعده غذای گرم و صبح روز بعد نیز صبحانه داده می‌شود و عمده مراجعان ساعت ۷ صبح با میل خود مرکز را ترک می‌کنند؛ البته منعی برای ماندن افراد در طول روز نیز وجود ندارد.

افکار، یکی از اقدامات خود در این مرکز را ارائه خدمات مشاوره و توانمندی افراد آسیب‌دیده عنوان کرد و با اشاره به دو نفر از حاضران در مرکز گفت: این دو نفر، از خانواده خود جدا شده و به صورت بی‌خانمان در تهران بودند که با تلاش انجام شده، خانواده اینها پیدا شده و تلاش داریم تا آنها به خانواده خود بازگردند.

مظاهریان که از بخش مختلف این مرکز بازدید کرد، استفاده از توان بخش خصوصی و خیران را در ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان اجتماعی را مهم دانست و گفت: بخش زیادی از امور قابل واگذاری به مردم است؛ مردم خودشان بهتر از همه می‌توانند به هم‌نوعشان خدمت کنند و مدیریت شهری نیز نقش تسهیل‌گر و تامین کننده زیرساخت‌ها را در این موضوع دارد.

ملک حسینی، مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران هم که در این بازدید حضور داشت، از افزایش تعداد گرمخانه‌های پایتخت به ۲۰ مورد خبر داد و گفت: در گذشته تنها بخش کمی از گرمخانه‌های دائمی و چهارفصل بودند و مابقی تنها به صورت موردی و برای فصل زمستان دایر می‌شدند که تلاش شده تا گرمخانه‌ها در دوره اخیر دائمی و خدمات بیشتری به افراد آسیب دیده ارائه کنند.

کد خبر 4791410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha