به گزارش خبرنگار مهر، نظام مرادی بعدازظهر دوشنبه در نشست کمیته ی استانی طرح نظارت بر تسهیلات بهداشتی و پایگاههای تغذیه سالم مدارس افزود: پایگاه تغذیه یا بوفه در مدارس در چهار سطح تقسیم بندی می شود.
وی بیان داشت: پایگاه تغذیه نوع اول، بوفههایی هستند که فقط مواد غذایی بستهبندی شده دارای مجوز عرضه میکنند که نیاز به نگهداری در شرایط ویژه مثل یخچال را ندارند.
مرادی با بیان اینکه قبیل بوفه مدارس، بیشتر شامل مناطق محروم و دوردست کشور و مدارسی که زیر ۱۰۰ نفر دانش آموز دارند، می شود، گفت: دسته دوم بوفه مدارس، یخچال دارند و علاوه بر مواد غذایی دسته اول، می توانند، مواد غذایی مثل شیر پاستوریزه ارائه کنند که نیاز به نگهداری در یخچال دارد.
وی افزود: دسته سوم بوفه مدارس نیز که لازم است حتما تجهیزات گرم کننده را داشته باشند، علاوه بر داشتن مواد غذایی بوفه های نوع اول و دوم، غذاهای آمادهای همچون عدسی و لوبیا ارائه می دهند که احتیاج به گرم نگه داشتن دارند.
مرادی اظهار داشت: بوفه نوع چهارم نیز که در برخی مراکز آموزشی وجود دارد، همان سلف سرویسها بوده که محلی برای طبخ غذا هستند.
وی با بیان اینکه نداشتن احساس مسؤلیت همگانی مهمترین مشکل راه اندازی پایگاه تغذیه سالم است، گفت: ساماندهی بوفههای مدارس در قالب پایگاههای تغذیه سالم دانشآموزی با هدف نظارت بر مواد توزیعی در بوفهها و سلامت دانشآموزان انجام می شود.
مرادی سازمان دانشآموزی را مجری این امر عنوان کرد و افزود: مدیر مدرسه باید با توجه به تعداد دانش آموزان و بر اساس طبقه بندی بوفه ها، در راستای اخذ مجوز پایگاه تغذیه سالم اقدام کند.
نظر شما