به گزارش خبرنگار مهر، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی مدیران مطبوعات خراسان شامگاه سه شنبه رضوی در همایش روز جهانی مطبوعات اظهار داشت:یکی از عمده ترین مشکلات مطبوعات این است که مدیران مطبوعات ما بدون علم به جزئیات امر، وارد این حوزه شده و پس از مدتی به دلیل مشکلات مالی مجبور به تعطیل کردن نشریه می شوند.
حمیدرضا شوشتریان با اشاره به تعطیلی حدود 40 نشریه از 120 نشریه با مجوز استان و فعالیت نامنظم 80 مطبوعه دیگر افزود: 28درصد از نشریات استان خراسان رضوی آموزشی – پژوهشی ، 14 درصد فرهنگی و سیاسی، 6 درصد اقتصادی، 6 درصد خبری و اجتماعی، 22 درصد عمومی، 3 درصد تخصصی و یک درصد طنز هستند.
وی با انتقاد از مدیرانی که کمک های مالی به نشریات را اهرمی برای کنترل مطالب نشریات کرده اند، خاطر نشان کرد: وجود هر نشریه یک فرصت برای استان است و همگان باید از این فرصت استفاده کنند.
شوشتریان نبود اسپانسر را از دیگر مشکلات نشریات مستقل دانست و با بیان این مطلب که تنها پنج نشریه از نشریات استان خراسان رضوی توانسته اند از تسهیلات بنگاه های زود بازده استفاده کنند، بیان داشت: به مدیریت استان پیشنهاد داده ایم که در ردیف بودجه دستگاه های دولتی، مثل ردیف بودجه تشریفات، بودجه ای هم برای کمک به رسانه ها وجود داشته باشد تا تمامی نهادها در رشد مطبوعات ایفای نقش کنند.
شوشتریان همچنین به انتقاد از شورای دوم شهر مشهد به دلیل اخذ عوارض از آگهی دهندگان به رسانه ها پرداخت و باغیر متعارف خواندن آن مصوبه گفت: این شورا طی یک سال سه بار مصوبه خود را تغییر داد که این به معنای مشکلات جدی در این مصوبه شورا بوده است
این نشست با تاکید بر امر آموزش مدیران مطبوعات استان گفت: تا وقتی که مدیران مطبوعات در زمینه دانش حرفه ای به تخصص کافی نرسند، بحرانهای داخلی مطبوعات نیز مرتفع نخواهد شد. در آستانه فرارسیدن 13 اردیبهشت ماه، روزجهانی مطبوعات،انجمن صنفی مدیران مطبوعات خراسان رضوی کنفرانس خبری امشب تشکیل داد که در این کنفرانس، حمید رضا شوشتریان، رئیس هیأت مدیره و علی پاکباز خسروشاهی دبیر این انجمن به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی مدیران مطبوعات خراسان رضوی، نگاه عادلانه دستگاه های دولتی به تمام نشریات را خواستار شد و در پایان سخنان خوداز تعامل این انجمن با تمامی مدیران خبر داد.
علی پاکباز خسروشاهی، دبیر انجمن صنفی مدیران مطبوعات استان نیز در این نشست خبری با انتقاد از اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی به دلیل عدم داشتن اطلاعات دقیق از مطبوعات استان بر اتحاد مطبوعات در قبال مشکلات پیش رو اشاره و تأکید کرد: مطبوعات باید به طور عملی به عنوان رکن چهارم دموکراسی شناخته شود.
وی همچنین از مدیران فرهنگ شهر مشهد خواست تا نگاه کارشناسانه تری به مطبوعات داشته باشند.
نظر شما