به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسیوشیتدپرس، چاوز گفت : ما دیگر نمی خواهیم به عضویت در صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ادامه دهیم.
ونزوئلا اخیرا با وجودی که 5 سال به اتمام مهلت پایانی بازپرداخت بدهی این کشور به بانک جهانی باقی مانده است، تمامی بدهی خود به بانک جهانی را پیش از موعد پرداخت کرد تا 8 میلیون دلار کمتر بهره بپردازد.
ونزوئلا پیش از این نیز در سال 1999 و مدتی بعد از روی کار آمدن چاوز تمامی بدهی خود را به صندوق بین المللی پول پرداخت کرده بود و صندوق بین المللی پول نیز سال گذشته دفتر خود در ونزوئلا را تعطیل کرد.
چاوز افزود: بدون دو نهاد آمریکایی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بهتر می شود اقتصاد کشور را اداره کرد زیرا سیاست های وام دهی این دو نهاد، موجب گسترش فقر می شود.
چاوز در همین زمینه خواستار ایجاد نهاد وام دهنده متشکل از کشورهای آمریکای لاتین به جای استفاده ازبانک جهانی شد.
چاوز بارها دولت قبلی ونزوئلا را به علت انعقاد موافقتنامه با صندوق بین المللی پول به منظور تجدید ساختار اقتصادی این کشور مورد انتقاد شدید قرار داده است.
دولت کارلوس آندرس پرز رئیس جمهور قبلی ونزوئلا تحت فرامین صندوق بین المللی پول اقدام به تجدید ساختار اقتصادی این کشور کرد که سیاست های آزادسازی قیمت ها موجب تظاهرات عظیم خیابانی و اعتراضات مردمی شد.
سیاست های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول مورد انتقاد روسای جمهور چپ گرای بولیوی، نیکاراگوئه و اکوادور نیز قرار گرفته است.
رافائل کورئا رئیس جمهور اکوادور اخیرا از نمایندگان بانک جهانی خواست این کشور را ترک کنند و اعلام کرد اکوادور بدهی خود به صندوق بین المللی پول را نیز پرداخت خواهد کرد.
دانیل اورتگا رئیس جمهور نیکاراگوئه نیز ابراز امیدواری کرد که این کشور بتواند از زندان بدهی های صندوق بین المللی پول رهایی یاید و از این نهاد بین المللی خارج شود.
اوو مورالز رئیس جمهور بولیوی نیز نسبت به واسطه گری های یکجانبه بانک جهانی میان دولت ها و سرمایه گذاران خارجی انتقاد کرد و گفت: در قضاوت های بانک جهانی هیچ گاه دولت های ضعیف برنده اعلام نمی شوند.
نظر شما