۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۱:۳۳

/ گزارش مهر از نیویورک /

استقبال گسترده از نمایش فیلم مریم مقدس در کلیسای جامع آمریکا / عالیجناب پیترسون: قرآن بیش از انجیل حضرت مریم را به ما شناسانده است

استقبال گسترده از نمایش فیلم مریم مقدس در کلیسای جامع آمریکا / عالیجناب پیترسون: قرآن بیش از انجیل حضرت مریم را به ما شناسانده است

در یک اقدام بی سابقه "مرکز صلح بین المللی و عدالت جهانی" کلیسای جامع واشنگتن فیلم ایرانی مریم مقدس به کارگردانی شهریار بحرانی را به نمایش گذاشت.

به گزارش خبرگزاری مهر از نیویورک ، این فیلم ایرانی که از روز یکشنبه 9 اردیبهشت، زینت بخش پرده سالن سینمای کلیسای جامع واشنگتن گردید، به شدت موجب استقبال کثیری از Washington National Cathedral  و همچنین کثیری از تماشاچیان مسیحی و غیرمیسیحی واقع شد.

عالیجناب کنن جان پیترسو ن سرپرست کلیسای جامع   Canon John L. Peterson و یکی از  رهبران برجسته روحانیون مسیحی در این زمینه گفت : از جذابیت این فیلم ایرانی به شدت شگفت زده شده است.

وی که قبلاَ بخشهایی از این فیلم را در "مرکز تعلیمات اسلامی"  (آی ئی سی)  مریلند دیده بود، از این که چنین فیلمی توسط یک کارگردان مسلمان ایرانی ساخته شده، ضمن سپاس و قدردانی فراوان، آن را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد که چنین برنامه هایی بتواند زمینه ساز گفتگو و مباحث ارزنده در راستای صلح و آرامش جهانی باشد.

کلیسای جامع واشنگتن که بزرگترین و تاریخی ترین مرکز نیایش مسیحیان در آمریکا می باشد، تا کنون میزبان تعداد زیادی از بزرگترین و برجسته ترین رهبران سیاسی و شخصیت های مذهبی بوده است.

مرکز بین المللی صلح و آشتی  International Reconciliation and Peacemaking IRP  کلیسای جامع واشنگتن با هدف کاهش تنش های بین المللی و ترویج صلح و آشتی از طریق گفتگو و تعامل بین ادیان و دیپلماسی غیر رسمی، و همچنین ارتباطات محترمانه میان طرفهای درگیر راه اندازی شده است. طی سالهای اخیر، به ویژه برخی علمای اسلامی و یهود، به گونه فزاینده ای در فعالیت های این مرکزسهم داشته اند.

این کلیسا سالها در جهت روابط بین مذاهب پیشگام بود، لیکن از سال 2003 میلادی، به تأسیس یک "میزگرد ادیان ابراهیمی" مشتمل بر رهبران مسیحی، یهودی و مسلمان اهتمام ورزید که نقطه نظر اصلی آنان در مباحث گفتگو بر مبنای تسامح و تساهل مذهبی است.

"مرکز صلح و عدالت جهانی" به ویژه به این نکته بسیار حائز تاکید می کند که جهت تقویت و ترمیم روابط همکاران غیرهمکیش خود، بایستی پا را از دایره گفتگو فراتر نهاده و ضمن تعامل فعال با رهبران مسلمان – چه در داخل و چه در خارج از آمریکا - راههایی که این مرکز می تواند  تصویر منفی جامعه آمریکا از مسلمانان را تغییر دهد، جویا شود.

نمایش فیلم مریم مقدس، ابتدا با سخترانی عالیجناب پیترسون آغاز گردید و وی ضمن تشکر از همکاری های مرکز تعلیمات اسلامی و دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن بخاطر فراهم ساختن این امکان، به تشریح خلاصه ای از این فیلم پرداخت و خاطرنشان گردید که در قران کریم به مراتب بیش از انجیل های متعدد، از قداست حضرت مریم (س) یاد شده است.

او همچنین به نقل از یکی از اسقف های اعظم کلیسای پر وتستان افزود که "این مسلمانان و قران بودند که قدیس بودن مر یم را به ما شناساندند."

دکتر احمد بحرینی مدیر مرکز تعلیمات اسلامی و دومین سخنران این گردهم آیی، یکی از دستاوردهای بزرگ این گونه جلسات را "تفاهم و نزدیکی بین پیروان ادیان ابراهیمی در مسیر صلح و آرامش جهانی" ارزیابی نمود.

نمایش فیلم مریم مقدس در این بخش، احساسات و عواطف کم نظیر تماشاچیان را به همراه داشت بطوری که برخی از آنان اشک ریزان این فیلم را نظاره می کردند.

به گزارش مهر از نیویورک ، در پی نمایش فیلم، دکتر محمود ایوب، استاد "مطالعات اسلامی و مذاهب تطبیقی دانشگاه تمپل فیلادلفیا، ضمن تأکید بر این نکته که "کلیه پیروان ادیان ابراهیمی همچون یک خانواده و خویشاوند یکدیگر می باشند"، به سئوالات حضار پیرامون فیلم مریم مقدس پاسخ گفته و یادآور شد که بزرگان دین بایستی درس برادری و دوستی به پیروان خود دهند و از مطرح کردن مسائل اختلاف برانگیز دوری گزینند.

از دیگر سخنرانان جلسه، عالیجناب جان برایسون چین  John Bryson Chane    اسقف واشنگتن، با تکیه بر این نکته که "ما همه به یک خدا اعتقاد داریم"، خواستار افزایش گردهمآیی های پیروان ادیان الهی شد و به این مضمون آشنا اشاره کرد که  مسایل جهان "نه از طریق دیپلماتها، که از طریق گفتگو و تعامل و تفاهم خداپرستان و دینمداران قابل حل است."

کد خبر 479557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha