به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، «آنگ سان سوچی» رئیس حزب حاکم میانمار امروز چهارشنبه در دیوان بین المللی دادگستری (دادگاه لاهه، ICJ) از خود در برابر اتهامات وارده از خود دفاع کرد.
رئیس حزب حاکم میانمار در این دادگاه مدعی شد: گامبیا تصویری ناقص و گمراهکننده از وضعیت واقعی در ایالت راخین ارائه کرده است. قصد نسل کشی نمیتواند تنها فرضیه ممکن در مورد میانمار باشد. آیا از دولتی که به طور جدی درباره سربازان و افسرانی که متهم به انجام اقدامات غیرقانونی هستند تحقیق، و آنها را تحت پیگرد قانونی و مجازات قرار میدهد، میتوان انتظار داشت که قصد نسلکشی داشته است؟
وی در ادامه ادعا کرد: هرچند اینجا تمرکز بر افراد نظامی است، اما به شما اطمینان میدهم اقدامات مناسب و مطابق با مراحل قانونی در مورد متخلفان غیرنظامی نیز انجام خواهد شد.
این در حالیست که «کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان» (UNHCR) و «برنامه توسعه سازمان ملل» (UNDP) ۱۷ مرداد ماه سال گذشته در بیانیه مشترکی اعلام کرده بودند که خواستار دسترسی کامل به ایالت راخین (در شمال غربی میانمار و محل سکونت اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور)، بوده و نیز منتظرند تا کارکنان بین المللی بتوانند در شهر «منگدو» (Maungdaw) در این استان مستقر شوند.
لازم به ذکر است، در ۱۴ ژوئن سال گذشته میلادی، سازمان ملل با میانمار توافقی را به امضا رساند که بر اساس آن صدها هزار روهینگیائی آواره در بنگلادش اجازه همراه با انتخاب به میانمار یعنی زادگاه خود را داشته باشند.
گفتنی است اقلیت مسلمان روهینگیا که ساکن استان «راخین» در شمال غرب میانمار هستند؛ ۵ سال گذشته را با ظلم دولت این کشور سپری کرده و مکرر از جانب بودائیان کشورشان مورد تهاجم، قتل و تجاوز قرار گرفته اند.
نحوه برخورد دولت میانمار با مسلمانان روهینگیا که اغلب مورد شکنجه، قتل و آزار جنسی قرار می گیرند به بزرگترین چالش آنگ سان سوچی رهبر ملی این کشور تبدیل شده که از قرار برنده جایزه صلح نوبل نیز بوده هست!
شایان ذکر است، از ۲۵ آگوست سال ۲۰۱۸ میلادی نظامیان ارتش میانمار به همراه بودائیان افراطی به بهانه واهی حمله گروهی از مسلمانان ایالت راخین واقع در غرب میانمار به چند پُست بازرسی مرزی، در سایه سکوت مدعیان حقوق بشر و طرفداران دروغین دموکراسی تعداد زیادی از مسلمانان را به قتل رسانده، به زنان تعرض کرده، منازل و مزارع آنها را به آتش کشیدند و به این ترتیب تعداد زیادی از این افراد را آواره کشور همسایه یعنی بنگلادش کرده اند.
نظر شما