به گزارش خبرنگار مهر، حبیبالله خجسته پور، ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره ورزش، مشارکت، سلامتی ویژه اعضای سازمانهای مردمنهاد سمنان، با اشاره به اثرگذاری سمنها در سطح جامعه، بیان کرد: یکی از مطالبات سازمانهای مردمنهاد تصویب قانون ویژهای است که اثرگذاریشان را در سطح جامعه بیشتر میکند.
وی بابیان اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم تعداد سازمانهای مردمنهاد کشور دو برابر شده است، افزود: محوریت وزارت کشور برای صدور مجوز همراه با استعلام تخصصی از نهاد مربوطه برای فعالیت این سازمانها یکی از ضروریات اصلی و بسیار مهم است.
معاون استاندار سمنان بابیان اینکه سازمانهای مردمنهاد بازوان اجرایی خوبی هستند، بیان کرد: برونسپاری فعالیتهای اجتماعی از سوی سازمانهای دولتی و استفاده از وجود فکری اعضای این سازمانهای مردمنهاد، بهنوعی میتواند در تقویت نقش این سازمانها و افزایش تعاملات سازمانهای دولتی با آنان تأثیرگذار باشد اما پیش از آن باید گفت نگاهها به سازمانهای مردمنهاد نباید امنیتی و مانع فعالیتهایشان باشد.
خجسته پور بیان کرد: ما در بومیسازی، این سازمان غیردولتی را به سازمانهای مردمنهاد ترجمه کردیم که میتوان گفت بهنوعی مکمل همان سازمانهای غیردولتی هستند.
وی افزود: در این شکل جدید، سازمانهای غیردولتی در کشورهای توسعهیافته که قبل از ما دولت ملتها را تشکیل دادند، سازمانهای غیردولتی بهصورت تخصصی پا گرفته و تنها در یک حوزه کاملاً تخصصی فعالیت دارند از سوی دیگر انجام چند فعالیت تخصصی مختلف در یک انجیاو یا سازمان مردمنهاد، مشکلات و موانعی را بر سر راه این مجموعهها به وجود آورده است که باید آنها را برطرف کرد.
معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: ترکیب چند فعالیت تخصصی در یک سازمان غیردولتی، عملاً این مجموعه را به یک سازمان دولتی و یا شبهدولتی تبدیل میکند حالآنکه جامعه هدف باید همراه با تمرکز و محوریت بر یک فعالیت تخصصی در سازمانهای غیردولتی تعریف شود.
خجسته پور بابیان اینکه تشکیل سازمانی برای انجام امور اجتماعی و درعینحال انجام فعالیتهای اقتصادی، یکی از معضلات این حوزه است، گفت: ما نباید در تشکیل سازمانهای مردمنهاد اجتماعی، به دنبال نفع، سود و درآمدزایی اقتصادی باشیم و همچنین نباید در این مجموعه به دنبال انجام فعالیتهای سیاسی به معنای رقابتهای سیاسی باشیم.
نظر شما