به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهدی ابراهیمی که صبح امروز در مراسم "یادمان استاد" در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : در آثار استاد مطهری به طور دقیق در خصوص بازگشت به هویت ملی مورد بحث و تاکید قرار گرفته است، زیرا به نظر او کسی که بخواهد هویت خود را بازیابد ابتدا باید هویت ملی خود را پیدا کند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مطهری در زمانی این مسئله را مطرح کرد که دین گریزی به شدت در جامعه رواج پیدا کرده بود و همچنین سردمدارانی دم از ملی گرایی می زدند که سر تا پا جامه ضد ایرانی بر تن کرده بودند و دغدغه منافع کشور را نداشتند.
وی تاکید کرد: مطهری در کتاب "خدمات متقابل اسلام و ایران" خود ایرانیان را چه قبل از اسلام که زرتشتی بودند و چه پس از آن که مسلمان شدند، انسانهایی متدین می خواند و این کتاب تاثیر عمیقی برجامعه هم عصر با وی می گذارد در حدی که در یک برهه زمانی تنها مطلبی که ساواک روزنامه ها را منع از درج آن کرده بود، مقالاتی از همین کتاب را شامل می شد.
دکتر ابراهیمی اضافه کرد: مطهری به خلوص دین معتقد بود و درنوشته های خود دین را از پیرایه های سنتی آن می زدود گرچه خود در مقام عمل و به عنوان یک روحانی به محدودیت های سنت پایبند ماند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از ابزار و رویکردهای مهم مطهری در زمینه احیای دینداری در جامعه رویکرد عرفانی وی نسبت به دین است که در این زمینه شاگرد امام خمینی (ره) بود و به نظر وی عرفان با تقدس گرایی های کنونی تفاوتی فاحش دارد.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان تاکید کرد: دکتر شریعتی در آثار خود مطهری را می ستود و بر وی مهر تائید می زد ، به عنوان مثال در پاورقی کتاب "فاطمه فاطمه است" کسانی را که ضد اندیشه های مطهری فکر می کنند را ضد محقق و ضد ایرانیان خوانده است.
در این مراسم از 31 نفر از اعضای هئیت علمی که در سال گذشته بازنشسته شده اند و همچنین ارتقا یافتگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجلیل به عمل آمد.
نظر شما