خبرگزاری مهر- گروه استان ها: در حال حاضر اشتغال به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های نسل جوان مطرح است، چه بسا جوانان تحصیل کرده ای که به امید داشتن منبع مطمئن درآمدی سال ها سر کلاس های درس نشسته اند و حالا در انتظار شغل ثابت دولتی خانه نشین شده اند.
اما در این بین هستند جوانانی که دست روی دست نگذاشته اند و با همتی بلند به سراغ کسب مهارت رفتند تا نه تنها چشم امیدشان به دولت نباشد بلکه هم بتوانند باری از روی دوش دولت بردارند و هم پشتوانه ای محکم برای خانواده خود داشته باشند.
محمدرضا، مجید و سعید سه برادری هستند که روزگاری به دلیل ناتوانی پدر تحت پوشش حمایت های کمیته امداد بودند، روزگار سخت مددجویی و دیدن شرمندگی های پدر در قبال خانواده، برادر بزرگ را به فکر کسب مهارت و خودکفایی انداخت.
محمدرضا که سالها در مغازه این و آن شاگردی کرده بود، بعد از چند سال شاگردی فهمید که تراشکاری شغل مورد علاقه او نیست، از این رو راهی بیرجند شد تا نجاری را در کنار سایر اقوام خود یاد بگیرد.
دو سال شاگردی و ایستادن های شبانه روزی پای دستگاه چوب بری از او یک استادکار ماهر در زمینه سازه های چوبی و دکوراسیون داخلی ساخت و تصمیم گرفت کارگاهی کوچک را به کمک برادر کوچکتر در شهر خود راهاندازی کنند.
سال های شاگردی
از این رو دوباره به زادگاهش بازگشت، تمام سرمایه چند سال شاگردی دو برادر به همراه پولی که از خرید ماشین زیرپایشان جمع شده بود، در کنار تسهیلات کمیته امداد سرمایه اولیه کارگاه کوچک آن ها را تأمین کرد.
کارگاه کوچک کابینت سازی آن ها که روزی با دو دستگاه و تعداد انگشت شماری مشتری شروع بکار کرد امروز بعد از شش سال تبدیل به سه کارگاه شده که نه تنها برادر سوم را نیز مشغول بکار کرده بلکه آنقدر مشتری پیدا کرده که می تواند حتی شش مددجوی دیگر را نیز مشغول بکار کند.
محمدرضا رضایی در این رابطه می گوید: در سال ۹۲ با کمک تسهیلات کمیته امداد و سرمایه ای که خودمان از شاگردی و فروش ماشین جمع کرده بودیم، کارگاه را به همراه برادر دیگر خود راه اندازی کردیم.
وی با بیان اینکه الان هر سه برادر در سه کارگاه مجزا مشغول به همین کار هستیم، بیان کرد: با توجه به شرایط موجود اقتصادی که مردم توان خرید نقدی را ندارند، اگر سرمایه داشته باشیم که بتوانیم به صورت اقساط کار کنیم تا شش نفر دیگر هم می توانیم مشغول بکار کنیم.
این کارآفرین با بیان اینکه اگر کمک امداد نبود نمی توانستیم بدون هیچ سرمایه ای وارد کار شویم، بیان کرد: اگر هر کسی تلاش و همت داشته باشد، می تواند در هر کاری موفق شود و روی پای خود بایستد.
رضایی با اشاره به اینکه نوسانات لحظه ای بازار بر روی قیمت تمام شده کار تاثیر زیادی دارد، بیان کرد: به طور حتم اگر سرمایه در گردش بیشتری داشته باشیم می توانیم سفارشات خیلی بیشتری را قبول کنیم.
برادر سوم نیز وارد میدان کار آفرینی شد
مجید رضایی، بردار کوچک این خانواده نیز که بعد از موفقیت دو برادر بزرگتر وارد این کار شده است، می گوید: سال گذشته از محل تسهیلات کمیته امداد ۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردم و الان من هم کارگاه دیگری در کنار دو برادر دیگر دارم.
وی با اشاره به اینکه زمینه اشتغال دو نفر دیگر نیز در این کارگاه وجود دارد، بیان کرد: تنها مشکل موضوع سرمایه در گردش است که اگر بتوانیم سرمایه بیشتری داشته باشیم می توانیم به صورت نسیه برای مردم کار کنیم.
رضایی همچنین خواستار نمایشگاهی برای معرفی تولیدات شهرستان شد و گفت: اگر این نمایشگاه راه اندازی شود می توانیم ضمن معرفی بهتر تولیدات شهرستان افراد بیشتری را نیز مشغول بکار کنیم.
افزایش سه برابری تسهیلات اشتغال کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی از افزایش سه برابری منابع اشتغال این نهاد در سال جاری خبر داد و گفت: سال قبل ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال داشتیم که امسال این رقم به ۱۵۲ میلیارد تومان افزایش یافته است.
محمدرضا سلم آبادی بیان کرد: همچنین سال قبل بر اساس مصوبه بانک مرکزی سرانه هر نفر برای دریافت تسهیلات ۲۰ میلیون تومان بود که امسال به ۵۰ میلیون تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۳ دستگاه متولی اشتغال هستند، افزود: هیچ دستگاهی ۱۵۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال خرد و خانگی ندارد و تنها دستگاهی هستیم که این میزان منابع دارد.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه تسهیلات بانکی این نهاد از نوع ارزان قیمت چهار درصد با اقساط ۶۰ ماهه است، بیان کرد: در کنار این بخش از تسهیلات از محل صندوق امداد ولایت پرداخت می شود که این تسهیلات نیز سه درصد و ۶۰ ماهه است.
پرداخت ۵۸ میلیارد تومان تسهیلات
سلم آبادی با بیان اینکه تاکنون از محل صندوق اشتغال نیازمندان ۵۲۲ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است، بیان داشت: از محل تسهیلات قرض الحسنه بانکی و اشتغال روستایی نیز تاکنون هزار و ۲۴۴ طرح به مبلغ ۴۸ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: از این میزان ۵۴۸ طرح با ۱۹ میلیارد تومان اعتبار شهری و هزار و ۲۱۸ مورد با ۳۹ میلیارد تومان روستایی بوده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: آمادگی داریم برای هر مددجویان دوره های فنی و حرفه ای را برگزار و به آن ها تسهیلات پرداخت می کنیم.
سلم آبادی در ارتباط با تسهیلات مورد نیاز برای توسعه طرح های اشتغال نیز گفت: در این زمینه کمیته امداد بخشی به عنوان تسهیلات کارفرمایی دارد که در این طرح چنانچه یک بنگاه اقتصادی خوش نام مددجوی امداد را به عنوان نیروی مورد نیاز جذب کند تا سقف پنج نفر به ازای هر نفر ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از سوی کمیته امداد می تواند دریافت کند.
وی ادامه داد: اگر بیشتر از پنج نفر مورد نیاز باشد تا ۱۰ نفر با مجوز استان و بیشتر از ۱۰ نفر نیز باید با مجوز مرکز تسهیلات پرداخت شود.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی بیان داشت: در بسته دیگر چنانچه کارفرمایان مددجویان را به عنوان نیروی کار جذب کنند ۲۰ درصد سهم بیمه کارفرما تا مدت دو سال از سوی کمیته امداد پرداخت می شود.
سلم آبادی اضافه کرد: کارفرمایان در مناطق محروم هم می توانند از بسته تسهیلات و هم از بسته بیمه ای استفاده کنند.
طی چند سال اخیر موضوع کارآفرینی مورد توجه بسیاری از متولیان اشتغال قرار گرفته و تسهیلات مناسبی نیز برای آن پیش بینی شده است که جوانان می توانند با اندکی مهارت و کارآفرینی ضمن ایجاد اشتغال برای خود زمینه اشتغال برای چند نفر دیگر را نیز فراهم کنند.
نظر شما