خبرگزاری مهر، گروه استانها - بیت اله احمدی؛ شهرستان مرند دارای کارگاه های متعدد مبل سازی است و در حدود ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق فعالیت در این بخش امرار معاش می کنند؛ اما در کنار ناشناخته ماندن صنعت مبل سازی در مرند، این روزها طرح انتقال کارگاه های داخل شهر و روستاهای شهرستان به شهرک تخصصی دغدغه ای برای فعالان این صنعت شده است.
روستای «اردکلو» در جوار شهر مرند و بخشی از مناطق این شهر، به شهرک مبل سازی تبدیل شده و هزاران نفر از فعالان این عرصه، در این منطقه تلاش می کنند؛ بیش از هزار و ۲۰۰ واحد کارگاهی مبل سازی در شهرستان مرند وجود دارد که برای توسعه این صنعت، احداث شهرک مبل سازی ضروری است.
برخی از فعالان صنعت مبل مرند، در گفتگو با خبرنگار مهر، از کمبود امکانات گلایه مند شدند و گفتند: جاده منتهی به روستای اردکلو که وجب به وجب آن، کارگاه های مبل راه اندازی شده، در شأن این منطقه نیست از مسئولان می خواهیم که به آن رسیدگی کنند.
اما برخی از آن ها نیز از نبود واحد آتش نشانی، عدم بیمه آتش سوزی و بیمه کارگران انتقاد کردند و خواستار رسیدگی سریع مسئولان شدند، آن ها نگران تامین امنیت واحدهای تولیدی خود هستند، چرا که به گفته آنان، در قسمتی از شهر فعالیت می کنند که زیربنا و خدمات شهری مناسبی ندارد و چنانچه با رخدادی همانند آتش سوزی مواجه شوند، برای مقابله با آن، تجهیزات و امکاناتی وجود ندارد و چه بسا همه سرمایه و دارایی اشان در یک چشم به هم زدن، دود شده، به هوا رود.
یکی از فعالان صنعت مبل سازی مرند هم به خبرنگار مهر در مرند می گوید: روزانه ۲ یا ۳ دست مبل با کیفیت مناسب و مشتری پسند تولید می کند و علاوه بر شهرستان مرند و آذربایجان شرقی، مشتریانی از استان های غربی و جنوبی کشور دارد، او تولیدات خود را اغلب به کردستان، آذربایجان غربی، مهاباد و خوزستان ارسال می کند.
مبل سازان مرندی حمایت می شوند
فرماندار شهرستان ویژه مرند در گفتگو با خبرنگار مهر، با تکذیب هرگونه جابجایی و قطع انشعاب آب و برق مبل سازان این شهرستان واقع در روستای اردکلو گفت: ما به مبل سازان به دیده کارآفرینان نگاه کرده و از آنها حمایت می کنیم.
داود گرشاسبی، درباره اعتراض مبل سازان اظهار داشت: جهاد کشاورزی خواهان بازگرداندن اراضی تغییر کاربری داده شده زراعی است که از آنها خواسته شده دست نگه دارند.
معاون استاندار آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه ما آن منطقه را به عنوان لکه صنعتی در نظر گرفته ایم، افزود: در بازدید معاون وزیر صمت و مدیرعامل شهرک های صنعتی این خواسته مطرح شد و به دنبال فراهم کردن زیرساخت ها از جمله راه مناسب و ارائه خدماتی از قبیل گاز و برق هستیم.
فرماندار ویژه مرند با بیان اینکه ما از مبل سازان حمایت کامل می کنیم، اظهار داشت: برای ایجاد امنیت در کار آنها به فکر ایجاد ایستگاه آتش نشانی در آن منطقه هستیم و با شهرداری برای این کار هماهنگی شده است.
گرشاسبی افزود: وقتی امکاناتی به آنجا گسیل می شود لازم است کارگاه داران و صاحبان واحدهای تولیدی نیز رابطه متقابل داشته و در پرداخت عوارض و دریافت پروانه همکاری کنند.
نمایشگاهی که تعطیل شد
اما سال گذشته در آستانه نوروز، تبلیغات گسترده ای در شهر مرند مبنی بر برپایی نمایشگاه مبل صورت گرفت که به شدت مورد اعتراض فعالان صنعت مبل قرار گرفت، چرا که شرکت های غیربومی قصد حضور در این نمایشگاه را داشتند، اما این نمایشگاه با پیگیری و خبرسازی خبرنگار مهر، تعطیل شد.
بیش از هزار و ۲۰۰ واحد کارگاهی مبل سازی در شهرستان مرند وجود دارد که برای توسعه این صنعت، احداث شهرک رسمی مبل سازی ضروری است اما این واحدها ساماندهی نشده و حتی این منطقه فاقد یک واحد آتش نشانی است
سخنگوی شورای اسلامی شهر مرند، درباره برپایی نمایشگاه مبلمان در این شهر به خبرنگار مهر گفت: دست های پنهان می خواهند تیغ بر شاهرگ اقتصادی مرند بزنند، تمامی اعضای شورای اسلامی شهر مرند به شدت مراتب اعتراض خود را نسبت به برپایی چنین نمایشگاهی اعلام کردند.
محمدتقی طهماسب پورافزود: شهر مرند شاهرگ مبل سازان کشور است و بسیاری از تولیدات مبل این شهر به شهرهای بزرگ از جمله تهران صادر می شود، اما جای تاسف است که همان مبل ها از تهران به مرند آورده شده و به نام دیگری در این شهر به فروش می رسد.
عضو حقوقدان شورای شهر مرند با اشاره به اینکه این عمل، مصداق زیره به کرمان بردن و فرش به تبریز بردن است، تصریح کرد: فعالان تولیدی مبل در مرند، به علت رکود بازار فروش، منتظر هستند تا بلکه بتوانند در آستانه عید نوروز و روزهای پایانی سال، تولیدات دست خود را به فروش برسانند اما با برپایی چنین نمایشگاه های غیرقانونی، در عمل ریشه به تیشه اقتصاد این شهر می زنیم.
استفاده از ظرفیت بزرگراه مرند – جلفا در معرفی صنعت مبل
عضو شورای شهر مرند نیز، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این شهرستان با وجود قرار گرفتن در مسیر بین المللی در حاشیه قرار گرفته است، گفت: نمی توان صنعت مبل سازی و اقتصاد پویا را به خاطر برخی مشکلات نادیده گرفت.
محمد بخشی ادامه داد: باید از فعالین صنعت مبل مرند که به صورت خودجوش و بدون کمک های دولتی کارگاه هایی راه انداختند و موجب تولید و اشتغال شدند حمایت کرد.
عضو شورای شهر مرند تاکید کرد: بیمه یکی از مهم ترین مشکلات فعالان صنعت مبل مرند است، از مسئولین فرادست هم می خواهیم که در این مورد با ما همکاری کنند تا شهر مرند را به جایگاه واقعی صنعت مبل ایران برسانیم.
وی تاکید کرد: بزرگراه مرند – جلفا - بازرگان به عنوان شاهراه اقتصادی، نباید نادیده گرفته شود که می توان با احداث کارگاه و نمایشگاه مبل در این منطقه، از ظرفیت این مسیر استفاده کرد.
به گفته بخشی در صورتی که امکان شناخته شدن این منطقه به عنوان قطب صنعتی وجود دارد باید در این زمینه همت کرده و با ساماندهی آن زمینه توسعه این بخش صنعتی را فراهم کرد.
خبر خوش برای فعالان مبل مرند
نماینده مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار مهر، گفت: خوشه صنعتی شهرک مبل مرند واقع در اردکلو به تایید دادستان عمومی و انقلاب استان آذربایجان شرقی رسیده است.
محمد حسن نژاد افزود: براساس این حکم، نهادها و ادارات مرتبط از این پس، موظف هستند خدمات عمومی را به فعالین این حوزه در این منطقه ارائه دهند.
پیشتر نماینده مرند و جلفا در مجلس با دعوت از معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به مرند و بازدید از این منطقه، صورتجلسه ای در فرمانداری ویژه مرند برای ساماندهی فعالان این صنعت به امضاء رسانده بود که به نظر می رسد، در حال عملیاتی شدن باشد.
حدود ۳ هزار نفر به صورت مستقیم و ۷ تا ۸ هزار نفر هم به صورت غیرمستقیم در صنعت مبل سازی شهرستان مرند فعالیت دارند، به طور یقین با راه اندازی شهرک مبل در مرند و فعال شدن واحدهای تولید مبل در آن، نه تنها صنعت مبل سازی مرند و اقتصاد منطقه، رونق گرفته و با افزایش کیفیت مبلهای تولیدی شهرستان، در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن خواهد داشت بلکه با اشتغال زایی مضاعف، آمار بیکاری شهرستان هم به طور محسوسی کاهش خواهد یافت.
نظر شما