۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۲۰:۱۵

حجت الاسلام دکتر خاموشی در جشنواره کتاب دین:

بزرگداشت اندیشمندان و معرفی آثار فاخر به جامعه از مهمترین اهداف جشنواره کتاب دین است / حمایت از صاحبان قلم و اندیشه عاملی برای بالندگی فرهنگ مکتوب دینی است

بزرگداشت اندیشمندان و معرفی آثار فاخر به جامعه از مهمترین اهداف جشنواره کتاب دین است / حمایت از صاحبان قلم و اندیشه عاملی برای بالندگی فرهنگ مکتوب دینی است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با یادآوری اینکه رویش علم و فناوری در ایران گامی نخست در تجدد اسلامی است که با تیزبینی و اشراف رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالهای اخیر بالندگی خاص خود را تجربه می کند، گفت: حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی از صاحبان قلم و اندیشه و دوستداران حقیقت به رشد و بالندگی فرهنگ مکتوب دینی و نشر کتابهای حوزه دین کمک می کند .

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام دکتر سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در دومین جشنواره کتاب دین با اشاره به اینکه نهضت پیامبر اعظم در حقیقت انقلاب و دگردیسی در اندیشه و فرهنگ بود و فرهنگ و اندیشه زیر ساخت جامعه در همه ابعاد و شئون آن است، و ابعاد سیاسی، اقتصادی، آموزشی و اجتماعی از فروعات آن محسوب می شوند، گفت: بنابراین هر انقلاب و نهضتی در حوزه سیاست، اقتصاد، آموزش و تربیت متوقف بر انقلاب فرهنگی است .

وی افزود: از همین رو بود که نهضت پیامبر از همان آغاز، انقلاب و دگردیسی را در ساحت فرهنگ و اندیشه آغاز کرد . آئین اسلام که خود را با خواندن و آگاهی بخشی آغاز کرد  پرچمدار آگاهی و کتابت بود، این انقلاب عظیم که بر پایه آگاهی، معرفت، دانش و اندیشه شکل گرفت، منشاء تمدنی شد که بوعلی سیا، ابوریحان، خوارزمی، فارابی و خواجه نصیرالدین طوسی و دهها اندیشمند دیگر از ثمرات این تمدن بودند که به نوبه خود تمدن علمی امروز جهان غرب مدیون اندیشه های آنان است .

دکتر خاموشی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مورخان و اندیشمندان غربی اذاعان و اعتراف می کنند که علوم امروزی مدیون عالمان و متفکران دینی مسلمان است، یادآور شد: هنگامی که علم در یونان به رکود رسیده بود این مسلمانان بودند که با جذب علم از تمدنهای دیگر و ابداع علوم نوین، تمدن علمی نوینی را بنیان نهادند .

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه اینک انقلاب اسلامی ایران به الگوی بیداری اسلام در جهان اسلام تبدیل شده است ، گفت: رویش علم و فناوری در ایران گامی نخست در تجدد اسلامی است  که با تیزبینی و اشراف رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالهای اخیر بالندگی خاص خود را تجربه می کند. ناگفته پیداست که کلید این تحول عظیم و احیای تمدن اسلامی در گرو احیای مجدد کتاب و گستردن فرهنگ کتابخوانی است.

وی افزود: اکنون پس از گذشت بیش از چهارده قرن از ظهور فرهنگ اسلامی شاهد تکثر، تنوع و بالندگی در نشر دینی در کشور هستیم، به گونه ای که در هر اندیشه ای به فراخور توان علمی و قلمی خود در این عرصه گام بر می دارد و معارف حقه اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را بر جامعه عرضه می دارد.

دکتر خاموشی با تأکید بر اینکه حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی از صاحبان قلم و اندیشه و دوستداران حقیقت به رشد و بالندگی فرهنگ مکتوب دینی و نشر کتابهای حوزه دین یاری خواهند رساند، افزود: در این میان با برگزاری جشنواره کتاب دین امید می رود که با تشویق و حمایت ناشران و محققان دینمدار و اندیشمندان، راه اعتلای فرهنگ دینی هموار تر شود.

وی گفت: معرفی آثار فاخر یکی از اهداف این جشنواره است چنانکه مقام معظم رهبری در قسمتی از بیانات خود فرموده اند: "معرفی کتابهای خوب و پدید آوردن نوشته های فراوان در همه موضوعات مورد نیاز و مورد علاقه وظیفه بزرگ دینی است که امید است بیش از آنچه تاکنون شده به گونه ای پیگیر انجام گیرد."  ازاین رو مهمترین کارکرد این جشنواره مطابق منویات مقام معظم رهبری بزرگداشت اندیشمندان و معرفی آثار فاخر و شایسته به جامعه است.

کد خبر 479963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha