۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۲۸

در نشست کمیته فرعی سرویسهای مسلح مجلس نمایندگان این کشور اعلام شد؛

مخالفت با اختصاص160 میلیون دلار برای طرح سپر موشکی آمریکا

کمیته فرعی سرویسهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه با اختصاص یافتن 160 میلیون دلار برای طرح استقرار سیستم سپر موشکی آمریکا در شرق اروپا مخالفت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، این اقدام به طور موقت ساخت 10 رهگیر موشک آمریکا را که قرار است در لهستان مستقر شود، متوقف خواهد کرد، اما اجازه  کار بر روی رهگیرها و راداری که قرار است در جمهوری چک مستقر شود ، فراهم می آورد.

این کمیته همچنین به ایجاد یک کمیسیون یک ساله و دوحزبی برای ارزیابی دوباره وضعیت راهبردی هسته ای آمریکا برای جهان پس از 11 سپتامبر رای داد.

کمیته فرعی سرویسهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا با کاهش 20 میلیون دلار از 88 میلیون وجه درخواستی دولت بوش برای تکمیل طراحی و هزینه های مربوط به مطالعات درباره اولین نسل جدید کلاهکهای هسته ای رای داد.

" الن تاسچر" رئیس جدید کمیته فرعی نیروهای راهبردی اعلام کرد:" این کمیسیون برای کمک به چارچوب بندی مذاکرات درباره جهت گیری آینده برنامه سلاحهای هسته ای ما و قرار دادن آن در متن ملاحظات راهبردی مربوطه طراحی می شود."

وی گفت : در نظر دارد تا هزینه ها برای طرح " جایگزین قابل اطمینان کلاهکها"( RRW ) و طرحهای مربوط به آن را به منظور مدرنیزه کردن مجموعه کلاهکهای هسته ای قدیمی ، کاهش دهد. درمدرنیزه کردن آنها، کلاهکهای قدیمی تر بازسازی می شوند و کلاهکها و بمبهای از رده خارج شده، برچیده می شوند.

" تری اورت" یکی از جمهوریخواهان در این کمیته فرعی گفت : کاهش سطح هزینه های برنامه RRW امکان یک نگرش " سنجیده و بر مبنای دانش" را فراهم می آورد.

دولت بوش که می گوید این برنامه راهی برای ساخت کلاهکهای ایمن تر برای 30 سال آینده است، ابراز امیدواری کرده تا هزینه ها و مطالعات تولید آن را تا سال 2008 تکمیل کند.

آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و درحال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک آنها مستقر کند.

ایالات متحده توجیه خود را از این اقدام مقابله با تهدیدات موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده است، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرار چنین سامانه ای بر این باور است که تهران و پیونگ یانگ فاقد چنان توان موشکی هستند که بتوانند منافع واشنگتن را مورد هدف قرار دهند، لذا به باور کرملین هدف استقرار چنین سامانه ای از سوی آمریکا در اروپای شرقی، کنترل و تسلط بر سیستم های موشکی روسیه است.

کد خبر 480133

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha