۲۸ آذر ۱۳۹۸، ۸:۵۶

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین:

مبارزه بیولوژیکی با آفات در ۴ هزار هکتار از مزارع قزوین اجرا شد

مبارزه بیولوژیکی با آفات در ۴ هزار هکتار از مزارع قزوین اجرا شد

قزوین- رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: مبارزه بیولوژیکی با آفات در سطح ۴ هزار هکتار از مزارع توسط حشرات مفید اجرا شد.

بابک قرالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای اجرای این طرح؛ با تکثیر حشرات مفید «یک نوع زنبور» برای مبارزه بیولوژیکی در مزارع؛ با استفاده از این حشرات در زمین‌های زراعی استان انجام که منجر به حذف آفات بدون استفاده از کودهای شیمیایی شده است.

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی قزوین اخیراً در تولید محصولات و یا تجهیزات نوآورانه و یا اختراعات نیز گام‌های خوبی برداشته است افزود: امسال محققان ما موفق به فناوری تولید قارچ گانودرما که یک محصول خوراکی ضد سرطانی است و به عنوان یکی از گیاهان دارویی فوق العاده مؤثر در دنیا شناخته می‌شود دست یافتند.

قرالی اضافه کرد: در ابتدای اجرای طرح موفق به تولید ۱۵ کیلو از این نوع قارچ شدیم و امسال بنا داریم با استفاده از یک سالن این رقم را به بیش از چند صد کیلو افزایش دهیم.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین در ادامه گفت: یکی دیگر از اقدامات این مرکز؛ کشت کینوا است که به خاویار گیاهی معروف شده است و در کشور چندان شناخته شده نیست اما برنامه داریم در آینده نزدیک به تولید بذر این گیاه مؤثر اقدام کنیم.

قرالی تصریح کرد: کشت این گیاه بخاطر مقاومت به کم آبی، شوری خاک از اهمیت زیادی برخوردار است که می‌توان در اراضی دارای خاک شور در سطح استان و کشور کشت و همچنین جایگزین محصولاتی همچون ذرت که آب بری بالایی دارد شود.

وی یادآور شد: گیاه کینوا ارقام مختلفی دارد که با کمک محققان گیاه پزشکی و مرکز ملی تحقیقات شوری به دنبال شناسایی آفات و بیماری‌ها و معضلات کشت و داشت این گیاه هستیم تا بتوانیم استان قزوین را به قطب تولید بذر و توسعه کشت این گیاه در کشور تبدیل کنیم.

کد خبر 4801973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha