به گزارش خبرنگار مهر، ۴۰۰ نفر از از علما، اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان خراسان رضوی در نامهای خطاب به وزیر امور خارجه کشورمان خواهان پیگیری جدیتر وضعیت شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه شدند.
در بخشی از این نامه خطاب به محمد جواد ظریف وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمده است همانگونه که مستحضر هستید در ادامه روند غیر قانونی و ضد حقوق بشر رژیم نیجریه و در روز پنج شنبه ۵ دسامبر ۲۰۱۹ جناب حجتالاسلام شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه و همسر گرامی ایشان با حکم دادگاه عالی ایالت کادونا به زندان منتقل شدهاند. شایان ذکر است که این اقدام ظالمانه در حالی صورت گرفته که شرایط جسمی ایشان بعد از چند سال بازداشت غیرقانونی و مجروحیت حاصل از فاجعه زاریا به شدت وخیم است و این اقدام عملاً به معنای امضا کردن حکم اعدام شیخ زکزاکی است.
این نامه میافزاید: جای تعجب نیست که در تمام این سالها سازمانهای بینالمللی به اصطلاح مدافع حقوق بشر در سایهی سکوت مرگبار خود عملاً به دولت نیجریه چراغ سبز نشان داده باشند، ولی متأسفانه باید اعلام کنیم که در طول چهار سال گذشته و پس از فاجعه زاریا و شهادت جمع زیادی از اعضای جنبش اسلامی و مجروحیت و بازداشت غیرقانونی شیخ زکزاکی، دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران هم نسبت به این ظلم آشکار و وحشیانه اقدام قابل توجهی انجام نداده است؛ در حالی که بر مبنای اصل ۱۵۴ قانون اساسی، موظف است تا از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت کند.
در بخش دیگری از این نامه ذکر شده است: آیا بر اساس اصول "عزت، حکمت و مصلحت"، عمق راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی و نفوذ معنوی انقلاب اسلامی در قلب میلیونها انسان مسلمان و مستضعف، در چارچوب منافع ملی جایی ندارد؟ مگر غیر این است که در دنیای امروز نظام سلطه و بسیاری دیگر از کشورهای مطرح در پی آن هستند که با هزینههای چندین میلیارد دلاری و با استفاده از قدرت رسانهای خود قلوب ملتها را با خود همراه کنند؟ پس چگونه ممکن است که عدهای در نظام جمهوری اسلامی، عمق راهبردی بالفعل و نفوذ معنوی انقلاب اسلامی را که برخاسته از ایمان اسلامی و فطرت توحیدی است) و نه پروپاگاندای رسانهای (، بی ارزش تلقی کرده و آن را در تضاد با منافع ملی قلمداد کنند؟ آیا این نگاه سطحی و به دور از واقعیت برخی مسئولین با منافع ملی ایران اسلامی در تضاد نیست؟
در پایان خطاب به وزیر امور خارجه تصریح شده است که در شرایط کنونی که هر لحظه ممکن است با خبر شهادت مظلومانه شیخ زکزاکی در زندان، خسارتی جبران ناپذیر پدید آید، دیگر هیچ گونه توجیهی از مسئولین امر پذیرفته نیست و از دولت جمهوری اسلامی ایران و به ویژه دستگاه دیپلماسی انتظار میرود که از تمام توان خود در جهت حفاظت از جان این رهبر مصلح و اسطوره مقاومت و همچنین پایان دادن به بازداشت غیرقانونی ایشان اقدام نمایند و به صرف صدور بیانیه و یا محکوم کردن اکتفا ننمایند.
در همین راستا حسین کمیلی، فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تأیید امضای نامه سرگشاده خطاب به وزیر امور خارجه، گفت: طبق اصل ۱۱ قانون اساسی، جمهوری اسلامی موظف است که از حرکتهای نهضتهای اسلامی، نهضتهای عدالتخواه و مستضعفین جهان حمایت کند و این وظیفه مصرحی است که برای دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی ذکر شده است.
وی افزود: این نامه نیز یادآوری این اصل به وزیر محترم امور خارجه است که فراموش نکند و از آرمانهای انقلاب جا نماند و پیگیری امور روزمره مملکتداری باعث نشود که از مستضعفین و عدالتخواهان جهان غفلت کنیم.
کمیلی ضمن ارائه تحلیل خود در خصوص عملکرد وزارت امور خارجه، تصریح کرد: قطعاً مسئولان وزارت امور خارجه در خصوص مسائلی که در نامه مطرح شده است، پیگیری میکنند اما مطالبات مردمی باید ضربدر تلاشهای حکومتی شود و به تعبیر رهبری اینها برای نظام در مجموع برآیند ایجاد میکند.
وی ادامه داد: مسئولان با مصالح و ما مردم با آرمانخواهی مطالبه میکنیم که چه بسا اگر اینگونه نباشد، شاید پیگیری مسئولان، تنها به خاطر مصلحتها و منافع باشد.
این فعال فرهنگی در ارتباط با نهضت اسلامی نیجریه، اظهار کرد: یک جریان انقلابی به رهبری شیخ زکزاکی تقریباً ۳۰ سال قبل شروع شده است که و به لحاظ مذهبی، شیعه و به لحاظ شکلی، به آرا و افکار حضرت امام نزدیک و از آموزههای ایشان الهام گرفته است. درواقع همین ویژگی است که آنان را متمایز میکند و لابیهای صهیونیستی و سعودی، برنامه حذف ایشان را دارند.
کمیلی در خصوص ضرورت حمایت از شیخ زکزاکی گفت: دلیل این ضرورت، پیوند ایدئولوژیک و قرابتهای معنایی است که بینمان وجود دارد. انقلابی بودن و مبارزه با ابرقدرتها و استکبار جهانی، برای ما ملاک است و نه شیعه بودن؛ همانگونه که از فلسطینیها که یک جریان انقلابی اهل سنت هستند، حمایت میکنیم.
نظر شما